Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


Bu Dünya Öyle Garip Dünya ki !...

Bu Dünya Öyle Garip Dünya ki !...


Bu dünyada öyle garip olaylar oluyor ki? Ne Allah’ın adaletine ne peygamber efendimizin hadislerine ne de Hazreti Ömer’in adaleti uygulanıyor. Allah’ın adaletinde herkes eşittir. Peygamber efendimiz yaşam koşulları hakkında Allah’ın emrettiği şeyleri hadislerinde insanlara anlatmıştır. Hazreti Ömer yaşam koşullarında insanların nelere uyması gerektiğinin göstermiştir.

Allah benim kaşıma kul hakkı ile gelmeyin diye buyuruyor. Yani kul hakkı yemeyin diyor. Peygamber efendimiz komşusu aç iken tok yatanlar bizden değildir diye buyuruyor. Hazreti Ömer kendi işini yaparken kendine ait olan mumu yakarmış. Devletin işini yaparken devletin mumunu yakarmış. Günümüzde bunlara riayet eden var mı? Bir kişiden daha bahsedeceğim. Rahmetli Adnan Menderes orduya 165 lira tayın bedeli çıkardığında. Bir gurup Albay Menderesi ziyarete gidiyor.

Albaylardan birisi. “Efendim orduya tayın bedeli verdiniz. Teşekkür ederiz. Fakat bir hata yapılmış. Subaylar ile Astsubaylar ayni tutulmuş. Subayların tayın bedeli 200 lira olsun. Astsubayların tayın bedeli 100 lira olsun” der. Adnan Menderes gelen heyete şöyle bir bakar. “Beyler bana bilmediğim bir şeyi öğrettiniz. Büyük mevki sahibinin büyük midesi, küçük mevki sahibinin küçük midesi olduğunu bilmiyordum. Bunu bana öğrettiniz sizlere teşekkür ederim” der.

Başlarını önlerine eğerler odadan çıkalar. Bugün ülkenizde aynisi uygulanmaktadır. Küçük mevkilerde olanlar az maaş büyük mevkide olanlar yüksek maaş almaktadır. Şimdi yeni bir uygulama geliyor. Dışardan atanan bakanlara ve sarayda çalışanlara yen bir uygulama getiriliyor. Emekli olduklarında hepsinin aileleri ve çocukları sağlık hizmetlerinde ömür parasız yaralanacak. Bunlar yüksen dereceden emekli olacaklar.

En düşük emekli maaşları 15 bin liradan aşağı olmaz. Pekiyi 2 bin lira emekli maaşı alanlar ne olacak? Ye kürküm ye misali olmayacak mı? Bu ne Allah’ın adaletine uyuyor. Nede insanların koyduğu adalet kurallarına uyuyor. Nede peygamber efendimizin komşusu aç yatarken. Tok yatan bizden değildir hadisine uyuyor. Nede hazreti Ömer’in kendi işini yaparken kendi mumunu, devletin işini yaparken devletin mumunu yakmasına uyuyor. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmiyor derler.

Çalışanlar ve emeklilere enflasyonun üzerinde zam yapmazlar. Birde enflasyonu düşük göstererek enflasyon farkını düşüre bildikleri kadar düşürürler. Fakat kendi maaşlarına istedikleri kadar zam yaparlar. Bir yerde kul hakkını yediklerinin farkında olmazlar. Allah ne buyuruyor. Benim karşıma kul hakkı ile gelmeyin diye buyuruyor. İşte bu dünya öyle bir dünya ki? Hakkın, adaletin olmadığı bir dünya. Yeri geldiğinde Müslümanlığımızla övünürüz.

Amma Müslümanlığın kurallarına işimize gelenine uyarız. İşimize gelmeyeni sanki bu kuralalar yokmuş gibi hareket ederiz. Şunu unutmamak gerekir bu dünyadan götürebileceğimiz 6 metre kaput bezi ile bir tutum pamuktan ibarettir. Bunun haricinde senle gidecek olan amelindir. Ondan sonra insanı kurtaracak hiçbir şey yoktur.

Ancak bu dünyada Allah’ın emir ve yasaklarına uyduysan. İslami kurallara uygun yaşadı ise. İnsanları yaratandan dolayı sevdi isen. Allah’a şirk koşmadı isen. Üzerinde kul hakkı yok ise. Allah’ın adaletine uygun yaşadı isen. Allah orda kullarını mükafatlandıracaktır. Allah bizleri hesabını kolay verebilen kullarından eylesin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYE!                              

 26 11- 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,55% 0,01
  • EURO

    34,86% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2430,53% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30