Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU GERGİNLİK NEREYE KADAR

BU GERGİNLİK NEREYE KADAR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ülkede bu gerginlik nereye kadar gidecek. Allah’ını seven, ülkesini seven bu gerginliğe bir çare bulsun. Cumhurbaşkanımı devreye girecek? Ülkenin aydınlarımı devreye girecek? Birileri mutlaka bir şeyler yapmalıdır. Yoksa ülke iyiden iyiye kötüye gidiyor. İktidar milletvekilleri başbakana teklif etsinler. Kendi meclis gurubunda ülkenin bu gerginlikten zarar gördüğünü anlatsınlar. Yok mu? AKP’nin içersinde ülkesini seven 10-15 milletvekili. Başbakan il başkanlarını topladı. Bu il başkanları görmüyor mu bu gerginliği? Vatandaşların endişesini gören bir Allahın kulu yok mu içlerinde?

Başbakanın konuşmaları bugünlere de kontrolsüz oluyor. Millet polise aşırı güç kullanmasından dolayı tepkili. Birde bunun üzerine başbakan “ polis nasıl sabrediyorlar. Hayret ediyorum” diyor. Bu polise daha fazla gaz sıkın, su sıkın, silaha sarılın demektir. Bunun sonu nereye varacak düşünen yok mu? Başbakan Demirel’in sözü olan Fırat’ın kenarında çobanın koyunu kaybolsan benden sorulur sözünü söylüyor. “Fırat’ın kenarında çobanın koyunu kaybolsa benden sorulur” diyor da. Berkinin ölümünün kendisinden sorulacağını dikkate almıyor. Berkin için “öldü geçti” diyor. Allah kimseye evlat acısı göstermesin. Çobanın koyununun kaybolmasından sorumlu olan, Berkinin ölümüne sebep olanları bulmak sorumluluğu da vardır. Bu konuşmalar ortamı germekten başka bir şey değildir. “Öldü geçti” demek insanlara verilen değeri gösterir. Bunu başka birileri söyleyebilir. Amma bir ülkenin başbakanı bunu söyleyemez. İktidarların görevi vatandaşının canını, malını korumaktır. Vatandaşta buna karşılı olarak vergi verir. Bu vergilerden de kendisinin canını ve malını koruyanların maaşları ödenir. Milletvekilleri yemin ederken, milletin refah ve mutluluğu için çalışacağıma yemin ederim der. Can güvenliği olmayan millet nasıl refah ve mutlu olacak. İşte örneği cenazeye giden bir kişi vuruldu.

Millet ayrıştırıla bildiği kadar ayrıştırıldı. Nereye kadar bu ayrıştırma devam edecek. Bu gidiş iyiye gitmiyor. Şiddet şiddeti getirir. Bu gerginliğin amacı ayrıştırmaya doğru gittiğini gösteriyor. Yöneticiler bu günlerde ağızlarından çıkan sözlere çok dikkat etmelidir. Ağızdan çıkan sözün dönüşü olmaz. Ben böyle bir dönem görmedim. Şimdiye kadar hiçbir başbakan bu günkü kadar böyle konuşma yapmamıştır. Ülkeyi gerecek konuşmalardan kaçınmışlardır. Süleyman Demirel’e bir toplantıda “bu göstericileri susturun. Elinizde kuvvet var” diyorlar.

“ Yaptıkları onların demokratik haklarıdır. Sokaklar yürümekle aşınmaz” diyor.  Millet bu gerilim hak etmiyor. Gerilimi düşürecek olan iktidardır.  Allah aşkına muhalefetin söylediği şeylerin doğru olan hiçbir yanı yok mudur? AKP milletvekili soma önergesinde “ben neye hayır dediğimi bile bilmiyorum. Önerge CHP tarafından verildiyse hiçbir şey düşünmeden ret olu kullanırız” diyor. Bu önerge CHP den geldi diye ret ettiler de ne oldu? Somada sayısı belli olmayan birçok maden işçisi hayatını kaybetti. Ondan sonra AKP vekilleri ipe sapa gelmeyen bahaneler uydurdular. “Eften püften bir önerge” diyor. Sonrada “ CHP önergesinin arkasında durmadı” bu milleti aptal yerine mi koyuyorlar. Ret edilen bir önergenin arkasında nasıl durulur. Biriside kalkıyor! “Devlet çok hızlı çalışıyor. Takdir edilmelidir” diyor. Milletin yüreği yanmış o hala siyaset yapmaya çalışıyor. Yine döndük dolaştık somaya geldik. Millet olarak böyle acılı günlerde birlik olurduk. Fakat bu soma faciasında birlikteliğimizi sağlayamadık. Bunun sebebi yetkililerin söylemleri ve hareketleri yüzündendir. Biraz dikkatli konuşsalar, biraz düşünerek hareket etseler birlik olmayı sağlayabilirlerdi.

Tayyip Erdoğan’ın bu kadar öfkeli olması neticesindeki konuşmaları ortamı germeye ve ayrıştırmaya meyilli oluyor.

Bu ülke bizim ülkemiz zarar görürsen ben, sen, o değil hepimiz zarar görürüz. Bu ölenlerde bizim vatandaşımız. Cenazeye giden bir vatandaş nereden geldiği şimdilik belli olmayan bir mermi ile hayatını kaybetti. Neden şiddetin dozu kaçtığı için. İktidar polisi daha çok şiddete meylettirme yerine daha sükûnetli hareket etmesini sağlamalıdır.  Sabırlı hareket etmelerini telkin etmelidir. Sabrın sonu selamettir. Gerginlik kimseye fayda getirmez. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  24 – 05 – 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44