Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU GERİLİM DÜŞÜRÜLMELİDİR

BU GERİLİM DÜŞÜRÜLMELİDİR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Bu sayfamda defalarca yazdım. Ülkene her geçen gün gerilim artıyor. Geriliminin artması insanları biri birine düşman eder. Bu gerilim düşürülmelidir dedim. Geldiğimiz nokta çok vahimdir. AKP’nin kayıtlı üyesi olan birisi, mecliste muhalefet lideri Kılıçtaroğlunu yumrukla darp ediyor. Bu bir güvenlik zafiyetidir. Nasıl başbakanın etrafında onlarca koruma varsa muhalefet liderinin de olmasın gerekir. Bu kadar sabıka kaydı bulunan ve şartlı olarak hapisten salıverilmiş birisinin meclis gibi önemli bir yere girmesi normal midir?  Bu kişi serbest bırakıldı. Samsun da Ahmet Türk’e yumruk vuran saldırgan tutuklanmıştır. AKP’nin kayıtlı üyesi olması önemli değil. Üyesi olduğunu da ben söylemiyorum. Hüseyin Çelik “ böyle sabıkaya sahip birisi nasıl üye yapılmış. Derhal partiden ihraç ettik” diyor. Bunların hiç önemi yok. Önemli olan bu noktaya nasıl gelindiğidir.

Bu noktaya seçim propagandan döneminde gelindi. Kutuplaşma oluşturuldu. Bu kutuplaşmanın sonu şiddete doğru sürüklendi. Ben yine bu olay ucuz atlatıldı kanısındayım. Allah daha kötü olaydan korusun. Sorumluğu olanların ağzından çıkacak sözlere dikkat etmesi gerekir. Seçim sürecinde bazı kişilere suikast yapılacak diyenler olmadı mı? Seçmenlerine şirin gözükmek için çok ağır eleştiriler yapılmadı mı? Hattı zatında bu CHP liderine yapılmış bir saldırı değildir. Bu saldırı millet iradesine ve demokrasiye yapılmış bir saldırıdır. Birbirlerini acımasızca suçlamalarının bir ürünüdür bu saldırı.

Eski içişleri bakanı Muammer Gülerin seçim sürecindeki yaptığı bir konuşmada “ Tayyip Erdoğan’ın ayağına çelme takmak, ona tuzak kurmak istendiğini söyleyerek. Allah muhafaza, başbakanımızın ayağına çelme takmayı başaran bir güç sizin üzerinizden silindir gibi geçer. Vatandaşın esamesi okunmaz. Başbakanı etkileyecek bir güç sizi inim inim inletir. Haberiniz olsun. Bunu sadece dinlemeyin yakınlarınıza, herkese böyle anlatın” diyor. Bu konuşma milleti tahrik etmektir. Tahrik olayları ortamı germektir. Gerilen ortam her an pimi çekilmiş bomba gibidir. Nerede patlak vereceği belli olmaz. Patlak verdiğinde de kamplaşmalar kendini gösterir. Bu olayda da bu durum kendini göstermiştir. Halk arasında aklıselim düşüne bilenler. Bu saldırı tasvip etmiyor. Daha derin düşünenler “bu saldırı demokrasiye yapılmış bir saldırıdır” diyebiliyor. Ortamın gerilmesinin etkisinde olanlarda “ Kılıçtaroğluna yapılan saldırı için “iyi olmuş keşke öldürseymiş” diyenler bile olabiliyor. Bunu söyleyen aklından zoru olan kişidir. Ülkenin karışıklığa sürüklenmesini isteyen, biz olalım da bir olalım düşüncedeki bencil kişilerdir. İnsan sevgisi, ülke sevgisi, millet sevgisi olmayan kendinden başkasına faydası olamayan. Pısırık, elinden iş gelmeyen, asalak yaşamayı kendisine ilke edinmiş. Kendi menfaatini her şeyin üzerinde gören kişilerdir. Böyle düşünen bencil insanlar insanın başını her an belaya sokabilirler. “Öldürse daha iyi olurdu” diyen zat bunu belediye arabasında söylüyor. Kimse bir kelime söylemiyor. Durakta indikten sonra “ adam psikopatın teki, laf söylesen al başına bela” diye arabada konuşulmaya başlanmış.

Artık kimsenin kimseye saygısı sevgisi kalmamıştır. Böyle bir ülkede yaşıyoruz. İnsanların psikolojisi bozuldu. Cinayetlerin sebebi buna dayanmakta dadır. İnsanlar insanlığını unuttu. Bir baba eşini ve çocuklarını öldürebiliyor. Bir evlat annesini babasını öldürebiliyor. Bunların sebebi ülkenin gerginlik içersinde olmasındandır. Hayvanların bile yavrularına şefkatle yaklaşmasından ders alamayacak kadar. Kendisini kaybetmiş bir toplum oluşuyor. Dinen bir çöküntü yaşanıyor. Müslümanlıkla bağdaşmayan olaylar zuhur ediyor. “İnsanların günah işleme hakkı vardır” diyen. Bazı haddini bilmezler türerse insanların ahlak mefhumu ortadan kalkıyor demektir. Ahlak duygularını kaybedenlerden her an beklenmedik hareketin içersinde olması beklenebilinir. İşte karsta olan olay buna bir örnektir. 8-9 yaşında bir çocuğa tecavüz edip. Ondan sonradan öldüren ahlaksız, namussuz, şerefsiz insanlığını dahi unutmuş. Hayvanların dahi yapmayacağı caniliği yapabilmesi insanlık adına utanılacak bir olaydır. Yeri gelmişken idam cezası böyle olaylarda caydırıcıdır. Bu şerefsiz yarın bulundu diyelim. Buna ömür boyu hapis cezası verilse ne yazar. Devlet hapiste buna ölünceye kadar bakacak. Onun için böyle bazı suçlara idam cezasının getirilmesi gerekir. Gerilimden buralara kadar geldik. Bu olayların temel nedeni gerilimdir. Gerilim sevgisizliği getiriyor. Sevgisizlik düşmanlığı getiriyor. Düşmanlık şiddeti getiriyor. Onun için ülkenin gerilimden acilen kurtulması gerekiyor. Yöneticiler gerilimin ortadan kalkması için elinden geleni yapması gerekiyor. Bu konuda herkes birbirine yardımcı olmalıdır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 10 – 04- 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44