Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU GÜN 2014 SENESİNİN SON GÜNÜ

BU GÜN 2014 SENESİNİN SON GÜNÜ


Bulunduğumuz yaşın son günü.  Yani yılbaşı! Bazılarına göre bu günü kutlamak ve eğlenmek günah. Günah olan bir şey her zaman günahtır. Doğum günlerini kutlarlar. Yılın son gününü ve yeni yılın ilk gününü kutlamanın günah olduğunu söylerler. Ben bu gün 74 yaşındayım. 74 yaşımın son gününü kutlamak neden yanlış olsun. 75 yaşımın ilk gününü kutlamam neden yanlış olsun. Yılbaşı demek! Bir senenin muhasebesinin yapılıp hesapların kapanmasıdır.  İnsanın kendisinin bir senlik artı ve eksilerinin gözden geçirilmesidir. Şayet bu gece kumar oynarsan içki içersen bunun hesabını verirsin.

İyisi ile kötüsü ile bir seneyi geride bıraktık. Bu geride bıraktığımız yılda yanlışlarımızı ve doğrularınızı sorgulayıp. Yeni senede kendimize bir plan ve program yapmalıyız. Yalnız iktidarlar plan program yapmamalı kişilerde ayni şeyleri yapmalıdır. Şimdiye kadar her geride bıraktığımız seneyi yeni senede arar hale geldik. 2014 sensinde ülkemiz çok acılı günler geçirdi. Allah yeni senede bu acı günleri bir daha yaşatmasın. Çok canlar gitti. Bu canlar çalıştıkları iş kolunun fıtratında olduğundan dolayı hayatlarını kaybetmediler. İhmaller yüzünden hayatlarını kaybettiler. Eceli kaza olarak hayatlarını kaybettiler. Allah ülkemize eceli kazadan hayatlarını kaybedenleri bir daha göstermesin. Bu eceli kazalardan ders alınarak, tedbirlerin alınıp yeni bir yıla başlanmasını temenni ederim.

2014 senesi ülkemiz için iç açıcı bir sene olmamıştır. Ülke karanlık bir tünele girmiştir. Yeni senenin bu karanlık tünelden çıkışımıza vesile olmasını dilemekten başka yapacak bir şeyimiz kalmamıştır. Temennilerimiz yeni yılın güzel geçmesidir. Fakat 2014 de ülke devamlı gerilim yaşadı. Son günlere bakıldığında bu gerilim düşürülmedi. Önümüzde seçim var. Bu seçim nedeni ile yine gerilimli günler yaşayacağımız aşikârdır. Çünkü her seçimde bu gerilim yaşanıyor. Bu seçimin daha gerilimli geçeceği gerçektir. Çünkü bu yapılacak seçim ülkemizin ve Türk milletinin geleceğini ilgilendiren bir seçim olacaktır. Bunun için seçim döneminin gergin geçeceği düşünülüyor.  2014 senesini arayacağımız bir yıl yaşayacağımızın sinyalleri veriliyor. Öcalan’ın af edileceği,  şayet af olmaz ise savaşın başlayacağını terör örgütünün lideri söylemeye başladı. Cumhurbaşkanı 19 Ocakta bakanlar kurulunu ak sarayda toplayacağını. Ve bakanlar kuruluna başkanlık yapacağını açıklaması. Fiili olarak başkanlık sisteminin başlatacağının sinyalleridir.

Yeni yılın bütün insanlı âlemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Ülkemiz içinde acılı günlerin geride kalmasını. Ve yeni yılın hayırlı olmasını. Geçtiğimiz yılları aratmayan bir yıl olmasını temenni ediyorum. Türk halkının yeni yılda daha refah ve mutlu olmaların diliyorum. Yeni yılın Türk milletine hayırlara vesile olmasını dileyerek. Türk milletinin yeni yılını candan kutluyorum. Allah sağlıklı mutlu nice yeni yılları kutlamaların nasip etsin.

Balıkesir halkının yeni yılını kutluyorum. Sağlıklı nice yıllar diliyorum. Demokrat gazetesinde yazılarını takip eden okurlarımın da yeni yıllarını kutluyorum. Nice senelerde birlikte olmayı temenni ediyorum. Demokrat gazetesi ailesinin ve bütün basın mensuplarının da yeni yıllarını kutluyorum. Allah sağlık, sıhhat ve mutlulukla nice yıllar ı birlikte kutlamayı nasip etsin. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 29 – 12 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44