Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU İŞİN ŞAKASI YOK

BU İŞİN ŞAKASI YOK


Bu korona virüsünün şakası yok. Herkes risk altında. Onun için kurallara uyalım. Gerekli olan her türlü tedbiri alalım. Hangi şehirle temasa geçti isem herkesin söylediği bir şey var. Umre ’den gelenlerden bulaştı diyor. Bu olayı şöyle hafızamda bir değerlendirdim. Eskiden umre diye bir şey yoktu. Sonradan bu umre olayı bir sektör haline geldi.

Bu umre olayı siyasi bir malzemeye dönüştü. Bedava umreye götürüldüler. Sonra diyanet bu olayı ticaret olayına çevirdi. Haça gidemeyenler umre ziyareti yapmaya başladı. Umreyi sanki haç farzını yerine getirmiş gibi kabul etmeye başladı. Umreye kafile götüren bir arkadaşımı aradım. Biraz ondan bilgi aldım. Hacca gidenler beşvakit namazını kılanlardır. Fakat umreye gidenlerin böyle olmadığını öğrendim. Tanıdığım iki kişi var bunlar bedava umreye gidenler. Cuma namazına dahi gitmeyenler.

Birisine sordum neden umreye gittin diye. Bedava götürdüler dedi.  Şimdi başımızın belası olan bu virüsün ülkemize girmesinin sebeplerinden biriside umreye gidenlerden olduğu yaygın şekilde iddia ediliyor. Umreden dönenlerden birisi karantinaya alınırken ben hacıyım diyor. Beyefendi bu virüs denen lanet hacı, hoca, alim, zalim tanımıyor. Bundan kurtulmanın tek çaresi tedbir almaktır. Kurallara uymaktır. Bizde bir deyim vardır. Acı patlıcanı kırağı vurmaz derler.

Sen patlıcan mısın? Yoksa kendini insan olarak görmüyor musun? Geçte olsa bazı tedbirler alındı. 65 yaş üzerinin sokağa çıkması yasaklandı. Bu yasağın delinmemesi için ağır para cezası getirildi. Duyduğum kadarı ile yasağı delmenin cezası 3.600 lira imiş. Artık işin ciddiyetini anlayın. Yönetenler bu kuralları getirdi ise bizler içindir. Sokağa çıkma yasağını delmeyi kafanızdan çıkarın. Kendinizi düşünmüyorsanız sevdiklerinizi düşünün. İşini görecek hiç kimsen yoksa. Belediyenin verdiği telefonları arayın ihtiyacınız belediyenin görevlendirdiği kişiler ihtiyacınızı evinize kadar getirecek.

Telefon numaraları 112-155- 156. Ya da belediyenin çağrı merkezine bildirin. Çağrı merkezi 444 99 10 dur. Şunu da hatırlatayım. Parasını ödemek kaydı iledir zannedersem. Bu durumlar istismar edilen bir olaydır. Lütfen bu konuyu istismar etmeyelim. Bazı yapmanız gereken şeyleri hatırlatmada fayda vardır. 1-65 yaş üzerinin sokağa çıkması zaten yasak. 2- Diğer yaşlarda olanlar. Zorunluluk olmada çıkmayın evde kalın. 3- Çocuklarınız evde sıkılır. Bahçeye çıkarırken eline eldiven takın. 4- Telefonunuzu sık sık temizleyin. 5- Heyecana kapılıp çocuklarınızı kokutmayın.

6- Hasta ziyaretine gitmeyin. Merak etmeyin kimse küsmez. 7- Tebriklere gitmeyi doğum günü gibi falan. 8- Diş tedavilerinizi bir müddet askıya alın. 9- Kahvehane ve kafelerde içeceğiniz kahveyi ve çayı evinizde için. Evde kalın. 10- Toplum ortamlarından uzak durun. İbadetlerinizi evde yapın. 11- Ellerinizi sık sık bol bol sabunla yıkayın. Sabun elinizi tahriş ediyorsa Krem kullanın. 12 – Vücudunun direncini artıracak vitaminler alın. Sağlıklı kalmak istiyorsanız lütfen kurallara uyun evde kalın.

Virüssüz en güzel günler diliyorum. Allah ülkemizi ve bizleri bu lanet virüsten korusun. Sizlere yardımcı olmak için âcizane bazı önerilerde bulundum. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!   23 -03 -2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2282,87% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54