Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU KADAR DA DUYARSIZLIK OLMAZ

BU KADAR DA DUYARSIZLIK OLMAZ


Türküm, doruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Bu kadarda duyarsızlık olmaz. Gezi parkı eylemcilerini engellemek için. Bir hafta önceden tedbirler alınıyor. Ayni olay 1 Mayıs kutlamaları içinde yapılmıştı. Eylemcileri engellemek için tatbikat dahi yapılmıştı. Gezi parkı olaylarının yıl dönümü münasebetiyle. Geçen sene gezi parkı olaylarında hayatını kaybedenleri anmak ve bu gezi parkı olaylarını yaşatmak amacı ile toplanacak olanları taksime sokmamakta için. Bir sürü tedbir alınıyor. Taksime çıkış yolları kapatılıyor. Vapur seferleri iptal ediliyor. Cadde ve sokaklara girişler yasaklanıyor. Başbakan “ polise kesin talimat verilmiştir. A daz Z ye hepsi uygulanacaktır” diyor.  A -biber gazı, tazyikli su, plastik mermi, gerçek mermi olabilirde. Z’nin ne olduğunu anlamak zor. Bu Z öldürmek olmasın? Çünkü A dan Z ye deyince herhalde öldürmekte dâhil edilmiş oluyor. Bu eylemler vatandaşın canına, malına zarar verecek eylemler olarak tasarlanmış değildir. İktidar kafasında bu olayları böyle tasarlanmış olarak kabul ederse her zaman bu olaylarla karşılaşılır.  Böyle düşünmeyip de. Demokratik haklarını kullanıyorlar diye düşünülebilinse ve eylemciler polis tarafında korunsa. Aralarına provokatörlerin girmesi engellense hiçbir surette sağa sola taşkınlık olmaz. Polisin müdahalesi olayların çıkmasına sebep oluyor. Masumane bir şekilde yapılacak eylem veya basın açıklaması çığırından çıkartılıyor. Ortalık savaş alanına döndürülüyor.  Eylemcilerin arasına karışan provokatörleri emniyetin engellemesi gerekir. Demokratik ülkelerde böyle eylemlerde polis eylemcileri koruyor. Yürüyüşlerini kordon altında gerçekleştiriyorlar. Böylelikle provokatörler eylem yapan topluluğun içersine sokulmuyor. Olaylarda çıkmıyor. Ülke olarak bu eylemlerin nasıl yapılması gerektiğine ortak bir karar verilmelidir. Polis böyle yaptığı ve iktidarda sakın göz açtırmayı diye emir verdiği müddetçe vatandaş demokratik hakkını kullanamaz.

Batıda eylemcilere göz açtırmayan ve bu konuda duyarlı davranıyormuş gibi gözükmeye çalışan iktidar. Güney doğu Anadolu bölgesinde olan olaylara çok duyarsız davranıyor. Bir tarafa öyle davran. Öbür tarafa başka türlü davranmak olmaz. Neyin karşılığında şehit cenazeleri gelmediği daha açık ortadadır. Askeri birliklere taciz atışı yapılıyor. Yalnız savunma amaçlı ateş açılıyor. Yol kesilip kimlik kontrolü yapılıyor. Karayolları trafiğe kapatılıyor. Karayollarına hendekler açılıyor. Bunlar sanki yaşantımızın bir parçasımış gibi hareket ediliyor. Buralarda bu olaylar olurken nerede destan yazan kahraman polisler. Karakoldan dışarı çıkmayın. Ne olur olmaz? Barış sürecine zarar verirsiniz. Onun için karakoldan dışarı çıkmayın. Dışarı çıkacak olursanız başka şehirlere takviye kuvvet olarak gönderilirsiniz.  Ordu zaten kışlasına çekilmiş. Yapılan taciz atışlarına karşılık vererek tüfeklerinin tozlarını gideriyorlar.

Kaçırılan işçiler, uzman çavuş ve Kürt ailelerin kaçırılan çocuklarının kurtarılması BDP ve HDP’ye havale edildi. Diyarbakır Bingöl karayolu açıldı denildi.  PKK militanlarının ilk açtığı hendekler askeri birlikler nezaretinde karayolları ekiplerince kapatıldı. Oradaki araçlar askeri birlik nezaretinde bölgeden çıkarıldı. Onlar bu yolu açmak için uğraşırlarken başkan yerde yine hendekler açılıyor. Buradaki hendeklerin doldurulmasına çalışılırken çalışanları koruyan jandarma timine PKK militanları saldırıyor. Üç jandarma ve bir uzman çavuş yaralanıyor. Uzman çavuş helikopterle hastaneye götürülmüş. Bu olaylardan bahseden hiçbir haber kanalı yok. Geçtiğimiz hafta içersinde 16 asker yaralandı. Kimsenin sesi çıkmıyor. Bu bölge için duyarsız davranılıyor. Gezi parkı olunca İstanbul’a Bingöl’den polis takviyesi yapılıyor. 25 bin polis gezi parkı için sokağa çıkanları dövmek ve gözaltına almak için hazır bekletiliyor.

Büyük devlet silahsızları dövmek için İstanbul da adeta seferberlik ilan ediyor. Ayni duyarlılığı doğuya göstermiyor. Sebep barış süreci zarar görmesin. Hay sizin barış süreciniz batsın. Demokrasi mücadelesi verenlere şiddet, ülkeyi bölmeye çalışanlara ve askerlere saldıranlara ses çıkarılmıyor. Doğu iktidarın gündeminden düşmüş gözüküyor. Artık doğuda devlet kuralları işlemiyor. PKK’nın özerklik kuralları işliyor. Ne uğruna cumhurbaşkanlığı seçiminde doğunun oylarını alabilme uğruna değil mi? Neyleyim sarayı köşkü her karış toprağı şehit kanı ile yoğrulmuş. Bedeli canlar ödenmiş toprağım gittikten sonra. Makamda sizin olsun. Saraylar, köşklerde sizin olsun. Ben vatan toprağıma aşığım. Ben şehitlerimin aziz ruhlarına aşığım. Vatan toprağı için duyarsız kalmak. Milliyetçilik ruhunu kaybetmektir. Milliyetçilik ruhunu kaybeden millet varlığını tehlikeye atmıştır. Nasıl aramazsın “bizden can verilir. Toprak verilmez” diyen başbakanı. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 03 – 06 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44