Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU KADARDA YABANCI HAYRANLIĞI OLMAZ

BU KADARDA YABANCI HAYRANLIĞI OLMAZ


Şu orman yangınları bölgedeki vatandaşları iyice fakirleştirdi. Evleri kül oldu! Ekmek tekneleri yandı. Arıcılık yapanların arılarla birlikte kovanları yandı. Hayvancılık yapanların meraları yandı. Bazılarının gelir kaynağı olan küçükbaş ve büyükbaş hayvanları telef oldu. Milletin gönderdiği gıda maddeleri ile karınlarını doyuruyorlar.

Açıkçası yardıma muhtaç oldular. Durum böyle iken. Kendi vatandaşımızın her şeye ihtiyacı var iken. Somali ye 30 milyon dolar hibe gönderiliyor. Bu kadarda yabancı hayranlığı olmaz. Bu gariben millet çoluk çocuğunun nafakasından kesip vergi veriyor. Ülkenin ihtiyacını karşılayın diye. Siz ne yapıyorsunuz? Bu milletin ihtiyacını karşılayamıyorsunuz. Yabancı ülkelere hibe gönderiyorsunuz. Bu kadarda yabancı hayranlığı olmaz. Bu topraklar yabancılardan geri alındı. Binlerce şehit verilerek.

Bu şehitlerin kemiklerini sızlatıyorsunuz. Elinizde yangın söndürme uçağı yok. Şimdi Yunanistan’a kiraladığınız yangın uçağını göndermeye çalışıyorsunuz. Bu ne lahana turşusu, bu ne perhiz! Envanterin de yangın söndürme uçağı yok. Başka ülkeden kiraladığı yangın söndürme uçağını başka ülkeye yardıma göndermeye çalışılıyor. Önce can sonra canan gelir. Fakat maalesef önce canan geliyor.

Bu orman yangınları olayında iktidar sınıfta kalmıştır. Bu hemen hemen bütün vatandaşların kanaatidir. Afganistan hava üssünü korumaya asker gönderiyorsunuz. Yangın söndürmeye asker göndermiyorsunuz. Bir bidon suyun dahi kıymete bindiği bölgeye TOMA göndermiyorsunuz. Vatandaşın birisi insanların üzerine su sıkan TMO’larınız nerede diye feryat edince. Tomar’lar devreye sokuluyor. Asker nere diye sorulunca? Askeri devreye sokuyorsunuz. Yangını nerede ise vatandaş yönlendiriyor.

Uçaklar ne zaman devreye girdi. Yangını söndürmekle meşgul olanlar. Havadan müdahale şart uçak gönderin diye feryat edince uçaklar devreye sokuldu. Türk hava kurumunun uçaklarının bakımı için gerekli para bulunamıyor. İşçilik parası dahi ödenmeden o uçaklar faal duruma getirile bilinirdi. Çünkü havacı meslektaşım astsubaylardan bu uçakların bakımını yapmaya çok gönüllü var. Yangınlar halen devam ediyor. Bu Türk hava kurumunun uçakları şimdiye çoktan uçuşa hazır hale getirile bilinirdi.

Neden bu girişim yapılmıyor? İktidar bu Türk hava kurumunu gözden çıkarmış. İnat ediyorlar. Uçakları yok dediler. Sonra müzelik dediler. Bu söylediklerinden geri dönmek itibar kaybına yol açacaktır. Yardım için paylaşım yapanlar hakkında soruşturma açıldı. Devlet kendisi de yardım talebinde bulunmadı mı? İtibardan tasarruf yapılmaz denildi. Envanterinde yangı uçağı olmayan bir ülke. Dışarıdan yangı uçağı kiralamasını itibarla nasıl bağdaştıracaksınız? Esas itibar dışarıya muhtaç olmadan ülkenin ihtiyacını karşıya bilmektir.

Türk örf ve adetlerin de cenaze evine taziyeye gitmek vardır. Cenaze evine taziyeye gitmek. İnsanın itibarını artırır. Yangınların sonu daha gelmedi. Bazı açıkgözler maden havzasını genişletmek için. Orman ağaçlarını kesmeye çalışıyordu. Köylüler ağaçları kestirmemek için nöbet tutuyorlardı. Yangınla hiç alakası olmamasına rağmen. Yangını bahane edip ağaçları kesmeye kalkıştı. Köylüler yine karşılarına dikildiler.

Bu doğayı köylüler korumak için. Hayatlarını ortaya koyuyorlar. Fakat bunların yanında yer alan hiçbir yetkili yok. Köylüler kaderlerine terk ediliyor. Keşke doğayı köylüler kadar koruyabilseler. Saygılarımla.

Türküye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 11-08-2021 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,29
  • EURO

    34,72% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2492,20% 0,33
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22