Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU NASIL BİR TAM KAPANMA

BU NASIL BİR TAM KAPANMA


Bu nasıl bir tam kapanmadır. Bütün çalışanlar çalışıyor. Bu lanet virüs zaten hep çalışanları buluyor. Çünkü tuzu kuruların böyle bir derdi yok. Bu çalışanlar evlerine ekmek götürme çabasındalar. İşlerine gidip gelmeleri bir problem. Ya toplu taşıma araçlarını kullanacaklar. Ya da kendi araçları ile gidecekler. Herkesin sizin gibi evlerinde son model arabaları yok.

Bugün bu lanet virüse yakalananların %90’nı çalışanlar. Ya çalıştıkları iş yerlerinde virüse yakalanıyorlar. Ya da toplu taşıma araçlarında yakalanıyorlar. Bunları kapanmadan muaf tutmanın tek sebebi. 15 gün bunların geçimlerinin sağlaması için. Ödenek olmadığı içindir. Ondan dolayı kapanmadan muaf tutulmuşlardır. Bu millet iktidara 19 sene baktı. İktidar millete bir sene bakamıyor. Aşı işi bir skandal haline geldi. Geliyordu, gidiyordu derken. Aşı milletin üzerine yıkılıyor.

Aşıyı aracılar getirecek. Eczaneler aracıdan alacak. Yabancı ülkeler nerede ise vatandaşlarının tamamını aşıladılar. Aşı stoku dahi yaptılar. Biz vatandaşlarımızın %25’şini bile aşılayamadık. Pekiyi aşıyı eczaneler temin edecek diyelim? Eczaneler vergi ödeyecekler. Birde KDV ödenecek. Ne ala bir iş. Aşı alamayacak duruma geldi isek. Vay ülkenin haline. Bu ülkenin dışarıda hiçbir itibarı kalmamış demektir. Sağlık bakanı biz her gün iki bin, üç bin kişiye aşı yapabiliriz.

Yeter ki? Aşı olsun söylemi ile aşı alacak paranın olmadığının bir itirafını zaten yapmıştır. Bir yere giderken konvoyla gidiyorsunuz. Bu savurganlıktır. Devlet bu günler için vardır. Bu ülkemin milli varlıklarını satarken iyi idi. Parayı veren düdüğü çalar diyen maliye bakanını da biliyoruz. O zaman kullandığınız o lüks araçları satın. Nerede ise bir uçak filosu mevcut. Bu uçakların hiç değilse yarısını satın. O uçaklar bu milletin ödediği vergilerle alındı. Bunu başka ülkelerin başkanları yaptı.

Tunus veya Cezayir tam bilmiyorum. Uçağını sattı. Onun uçağını iktidar almadı mı? O uçağını satan başkanın itibarı yok muydu? İtibar da tasarruf olmaz diyerek her şeye para harcandı.  Esas itibar vatandaşını yoksulluğa teslim etmemektir. Esas itibar vatandaşının yüzünü güldürebilmektir. Vatandaşın yüzü gülmüyor. Herkes burnunda soluyor. Çünkü geçim sıkıntısı hat safhaya çıktı. Bütün muhalefet partileri sokaklarda vatandaşı teselli etmeye çalışıyor. Bir patates soğan dağıttın mı yapıldı. Merasim yapıldığı gibi birde canlı yayın yaptırıldı. İktidar milletten tamamen koptu.

İktidar partisinden bir kişiyi sokakta gezerken göreniniz var mı? Çünkü milletin canına tak dedi. İktidarın görevi vatandaşı sefalete terk etmek değildir. Vatandaşın refahını sağlamaktır. Açlıktan dolayı intihar edenler oldu. Borç batağına düştüğü için intihar edenler oldu. Bunların vebali bunları bu duruma düşürenleredir. Dünyada itibarımız kalmadı. Onun için Arap ülkelerinde itibar aramaya başladık. Onlarda yüz vermiyorlar. Varsa yoksa nerede ise ülkenin tapusunu teslim edeceğiniz bir Katar kaldı. Aşı parası bulanamıyor. Amma öbür tarafta rant için kanal İstanbul yapılmaya kalkılıyor.

Bu ne perhiz? Bu ne lahana turşusu? Önce milleti sefaletten kurtarmaya çalışın. Milletin yüzünü güldürecek hiçbir girişimde bulunulmuyor. İktidarın yaptığı kongrelerdeki kalabalıklar. İktidarın ayranını kabartmış olabilir. Fakat işin aslı o değildir. Esas olan sokaktaki vatandaştır.  Her geçen gün yoksulluğun sefaletin biraz daha arttığını iktidar göremiyor. Göremezler çünkü milletten iyice koptular. Varsa yoksa yandaşlar. Saygılarımla.

Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım, Türk varlığına armağan olsun.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenler! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKİM DİYENE!    Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55