Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU OPERASYON NEDEN YAPILDI?

BU OPERASYON NEDEN YAPILDI?


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

14- Aralık Pazar günü medyaya operasyon yapıldı. Daha önce böyle bir operasyonun yapılacağı sosyal medyada yer aldı. İsimleri belli olan kişiler iki gün önce savcılığa gidiyor. Savcı “sizin hakkınızda her hangi bir soruşturma dosyası yok” diyor. İki gün sonra Pazar günü sabah bu kişiler gözaltına alınıyor. Güvenlik yasası yürürlüğe girdikten hemen sonra operasyon düğmesine basılmıştır.  Güvenlik yasası ne diyordu? Makul şüpheden dolayı polis istediği kişiyi gözaltına alabilecek. Gerekli görürse mal varlıklarına el koyabilecek. Bu basın mensuplarına yapılan operasyonun dayanağı, çıkarılan güvenlik yasasıdır. Bu operasyon neden yapıldı? Bazılarına göre 17 ve 25 Aralık operasyonlarının konuşulmasını gölgede bırakmak. Bazılarına göre de. Bu operasyonların intikamı olarak ileri sürülüyor.

Bu operasyonun asıl sebebi gündemi değiştirmektir. Terör örgütü ile görüşmeleri belli bir safhaya getirdik. Diyen iktidar değil miydi? Görüşmeler öyle bir noktaya geldi ki? Verdikleri tavizler ile seçim dönemini rahat geçirmek istiyorlardı. Örgüt mutabık kaldığımız konular seçimde önce görüşülsün ve uygulamaya konsun diye bastırıyor. HDP milletvekili ne dedi? “Özerklik ve Öcalan’a afta var” dedi. İktidar seçim sonuna bırakmak için. Yalçın Akdoğan “ özerklik ve Öcalan’a af konusu diye bir şey söz konusu değil” diyor. İkisinden birisi doğru söylemiyor. Geçmişe dönüp baktığımızda “Öcalan ile görüşmüyoruz. Görüşüyorlar diyenler ispat edemezlerse şerefsizdirler” denildi. Görüştükleri sonradan ortaya çıktı. O zaman BDP’li şimdi HDP’li olanlar görüşüldüğünü ima ediyorlardı. Demek oluyor ki onlar doğru söylüyormuş.

Gelelim barış sürecinin başlamasına. Öcalan’ın halkına yazdığı mektubun Diyarbakır da okunmasından sonra, bu barış süreci devreye sokuldu. Ne olacaktı? İktidar örgüt silahlarını bırakıp sınır dışına çekilecek, Dedi. Göstermelik gir gurubu çıkardılar. Ondan sonra ne silah bıraktılar. Nede çekildiler. Daha çok güçlendiler. Kuruldukları günden bu yana en güçlü döneme barış sürecinde ulaştılar. Bunu kandil dahi itiraf etti. İktidar çekiliyorlar diye milleti oyalamıyor muydu? Sonradan iktidar kendisi dahi çekilmediklerini itiraf etmedi mi? Başbakan Ahmet Davutoğlu “çekilmediklerini biliyorduk. Millette infial uyandırmasın diye. Milletten sakladık demedi mi? iktidarın söylediklerinin hiç birisi doğru çıkmadı. Örgüt ve yandaşlarının söylediklerinin doğru olduğu ortaya çıktı.

Şimdi iktidar özerklik ve Öcalan’a af söz konusu değil diyor. Örgüt yandaşları da özerklik ve Öcalan’a af da var diyorlar. İktidarın bütün çırpınması çözün ana konusunu seçim sonuna ertelemektir. Seçimden sonra Allah kerim diyorlar. Sosyal medyada Öcalan’ın kısa bir süre verdiği. Şayet görüşmeler başlamazsa bildiklerimi anlatacağım ifadesi dolaşıyor. İktidar terör örgütü karşısında köşeye sıkıştı aciz duruma düştü.

İşte medyaya yapılan operasyonun amacı örgüt ile iktidar arasındaki anlaşmazlığın gündemde ‘den düşürülmesini sağlamak içindir. Yandaş medya TV’leri paralele yapıya operasyon yapıldı diyor. Ne olursa olsun şahsi ihtiraslar uğruna, olan ülkeye oluyor. İnsanların bu kadar ayrıştırıldığı bir dönem olmamıştır. İnsanlar birbirine düşman ediliyor. Ülke halkı bölüm bölüm bölünüyor.  Buradan kimin kazançlı çıkacağı, kimin zararlı çıkacağı benim umurumda değil. Olan bu güzelim ülkeme oluyor. Yurt dışında itibarımız beş paralık oldu. Ekonomi bu olaylardan daha çok zarar görecektir. Ekonominin bozulması demek vatandaşın geçim sıkıntısının artması demektir. Devamlı itibar kaybeden bir ülkeye bu şartlar altında yabancı yatırımcı gelmez.

Medyası özgür olmayan bir ülkede demokrasiden bahsedilemez. Vatandaşların özgür olduğundan bahsedilemez. Medyanın susturulması demek fikir özgürlüğünün gasp edilmesi demektir. Vatandaşın haber alam özgürlüğünün elinden alınması demektir.  Şimdi medyaya operasyon yapıldı. 15 güne kadar yandaş olmayan holdingler de operasyon yapılacağı iddia ediliyor. Allah korusun ülke karışıklığın eşiğine geldi. Gözaltına alınanlar  aklıselim davranıyor. Toplanan halkı rica ederek dağıtıyor. Polise diremek kaçmak diye bir olayın içesin de olmadılar. Polise direnmediler. Suçlar ne imiş. Senaryo üretilerek yapılan dizlermiş. Devletin egemenliğini ele geçirmekmiş. Ülkenin karanlık tünele girdiğini artık iyiden iyiye gördük. Allah ülkemizi bir an önce aydınlığa çıkmayı nasip etsin. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 15 – 12 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44