Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU ÜLKE BU YAPILANLARI HAK ETMİYOR-1-

BU ÜLKE BU YAPILANLARI HAK ETMİYOR-1-


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerim saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ülke ihanet şebekeleri tarafından dört koldan sarılmış. Nerden bakarsan bak vıcık cıvık ihanet kokuları geliyor. Bu ihanet şebekeleri için 16 Kasım tarihi bir milat imiş. Buraya nasıl geldik, kısaca geçmişi bir hatırlayalım. 2005 senesinde bir âlimler gurubu çıktı ortaya. Hani ermeni soykırımı için özür dilemeye hazırız diyeler. İşte bunlardan bir gurup “biz PKK ile hükümet arasında arabuluculuk yapacağız” dediler. Başbakanla görüşüp Diyarbakır’a gittiler. Orada kimlerle görüştülerse geldiler başbakanla görüştüler. Başbakan onlarla görüştükten sonra “ben Diyarbakır’ gideceğim” dedi. Bitmemiş TOKİ evlerinin anahtar dağıtımı için Diyarbakır’a gitti. Orada Diyarbakır halkına hitap ederken, “Kürt sorunu benim sorunun bu sorunu ben halledeceği. Devlet hata yapmıştır” dedi. İşte bundan sonra olayların şekli değişti ve bu günlere gelindi.

Erdoğan düzenlenen mitingde “sevgili kardeşlerim! Bundan 81 yıl önce Şemdinli sınırından çok önemli bir misafir gelmişti. Allah’a, dine, İslam dininin önderine inanmış. Müslüman milletinde nasıl ki dürüstlük ve sadakat varsa. Bütün bu özellikler molla Mustafa Barzani de vardı. İşte o Barzani 81 yıl önce kardeşlerinin Türkiye de misafiri oldu. Bu gün de molla Mustafa’nın oğlu değerli dostum mesut Barzani’yi Diyarbakır da misafir ediyorum. Babanız, amcalarınız gibi kardeşlerinizin toprağına ve onların ülkesine Türkiye Cumhuriyetine, Diyarbakır şehrimize hoş geldiniz. Sizin şahsınızda kuzey ırak Kürdistan bölgesinde ki değerli kardeşlerimizi muhabbetle selamlıyorum” diyerek konuşmasına başladı. Bu konuşmayı dikkatlice birkaç defa okuyun. Barzani’ye hoş geldin konuşması da, başbakan tarafından da Kürdistan’ın kurulduğu resmen teyit edilmiş oldu.

Konuşmanın devamında neler demiyor ki. O bölgenin oylarını alabilmek için. Mağduriyet senaryosu çok güzel hazırlanmış. “Bizi tehdit ettiler. Önümüze engeller çıkardılar. Partimizi kapatmaya çalıştılar. Birlik beraberliğimizi bozmaya çalıştılar.  Barışa engel olmaya çalıştılar. Anaların ağlamasını istediler. Bunların hepsine göğüs gerdik. 2005 de verdiğim sözün arkasında durdum. O zaman ne deniştim? Bu sorunu ben halledeceği demiştim. Sizin barışa destek verdiğinizi biliyorum. Burada tek partiye izin vermeyeceğiz. (BDP kastediliyor) onlar sizin sorununuzu halledemez. Ancak biz hallederiz. Yeni Türkiye’yi sizlerle birlikte inşa edeceğiz. Güzel günler göreceğiz. Dağdakiler gelecek. Ceza evleri boşalacak. Yeni Türkiye de bunları hep birlikte yaşayacağız. Siz bu Cumhuriyetin kurucularındansınız. Bakın bir senedir gençlerimiz ölmüyor. Tenzile teyzemi anlatılar. Her gün çocuklarımız ölmesin diye dua ediyormuş. Bu duayı bütün anneler yapıyor”. Sırası gelmişken. Gençlerimiz ölmüyor diye övünenler bazı olayları görmüyor. Evet, bir anlaşma neticesinde PKK ile çatışma olmuyor. 2010 senesinde de böyle bir anlaşma olmuştu. O şehit olan gençlerimiz vatanın bölünmez bütünlüğünü korunak için şehit oldular. Şehit edenler nereden geldi? Barzani’nin Kürdistan’ından gelmedi mi? Pekiyi gezi parkı olaylarında ölen gençlerimizi kim öldürdü?  Başbakanın konuşmasına devam edelim. “Kurtuluş savaşını hep birlikte verdik. Biz yaratandan dolayı yaratılanı severiz. Türk, Kürt, Çerkez, Gürcü ayrımı yapmayız. Hepsini severiz! Hepsi bizim kardeşimizdir”. Diye konuştu. Genel af sinyalini de verdi. Bu günde “genel af gündemimizde yok” dediler. Barış olumlu neticeliğinde olurmuş. İhanet dört koldan sarılmış. Yandaş basın olayları olumlu karşılıyor. Akademisyenler bu bir milat diyor. İktidar zaten işin içersindedir. Öcalan katilde Barzani hırlı mı? Al birini, vur birine. PKK nerede barınıyor? Barzani’nin yönetiminde olan bölgede değil mi? PKK’nın her türlü ihtiyacı Barzani tarafından karşılanıyor. Barzani Kürdistan’ın liderliğine oynamakta dadır. İktidarda buna alet oluyor. Türkiye’ye hakaret etmesine rağmen geçen sene AKP’nin kongresine şeref konuğu olarak davet edilmişti. Hâlbuki Erdoğan benim muhatabım Barzani değildir demişti. Gizli görüşmelerle arayı düzeltmişler ki. Kongreye çağırdılar ve kongrede konuşma yapmak için kürsüye çağrıldığında. Türkiye seninler gurur duyuyor sloganı atılmıştı. Demek ki o slogan boşuna atılmamış. Bu işler ta o zaman planlanmış.

Devamı yarın. Saygılarımla.                                  

   17 – 11 – 2013

   Mustafa KOÇAL

 

                                                                                   

                                                                                                                               

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44