Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU ÜLKE BU YAPILANLARI HAK ETMİYOR-3-

BU ÜLKE BU YAPILANLARI HAK ETMİYOR-3-


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi sevmek büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Tek dil, tek bayrak, tek vatan diye meydanlarda ahkâm kesildi. Yapılan bütün mitinglerde bunlar söylendi. Pekiyi Diyarbakır mitinginde bu kelimeler telaffuz edildi mi? Edildiğini duyan var mı? Belki birileri bahsedildi diyecektir. Onlar duymak istediklerin duymuşlardır. Amma maalesef tek dil, tek bayrak, tek bayrak kelimeleri telaffuz edilmedi. Bakın neden telaffuz edilmedi. Tek dil konuşulmadı kürkçe de konuşuldu. Kürkçe türküler söylendi. Kürkçe sloganlar atıldı. Biji Kürdistan naraları atıldı. 

Çünkü demokratikleşme paketi ile özel okullarda anadilde eğitim serbestliği getirildi. Ülkenin başbakanı yaptığı konuşmada bir anne çocuğu ile ayni dili konuşamazsa nasıl anlaşacaklar diyor. Kürkçe pankartlar açılıyor. Türkülere kürkçe eşlik ediliyor. Böyle bir mitingde tek dilden bahsedilemezdi. Devlet erkânının önünde kürkçe konuşmalar yapıldı. Bir ülkede iki dilin konuşulması demek bölünmüşlüğün göstergesidir.

Tek bayrak vardı, diyebilir misiniz? Her tarafta örgüt bayrağı vardı. AKP’nin mitinginde partili birkaç kişinin eline Türk bayrağı tutuşturulmuş hepsi o kadar. Tek bayraktan da bahsedilmedi. İki bayrağın bir arada olmamasına özen gösterilmiş. Onun için mitingde tek bayraktan da bahsedilmedi.

Tek vatan: Biji Kürdistan (yaşasın Kürdistan) sloganlarının atıldığı yerde tek devletten bahsedilemezdi. Ayrıca başbakan kendisi Kürdistan kelimesini telaffuz etti. Olaylar daha önceden planlanmış. Daha 10 gün önce görkemli bir şekilde duran NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE yazılı tak valinin emri ile vinçle sökülmedi mi? Sökülüşünü seyreden Diyarbakır halkının alkışları ile karşılandı bu söküm olayı. Kimse karnından konuşmasın Kürdistan kelimesi “Barzani’ye jest olun diye söylendi” diye mazeret üretmesin.

Diyarbakır belediye başkanı Osman Baydemir’i makamında ziyaret eden Barzani’yi. Kapıda karşılayan belediye başkanı Barzani’ye “ kuzey Kürdistan’a hoş geldiniz” demesi de. Barzani’ye bir jet miydi?  Başbakan jest yapıyor! Belediye başkanı jest yapıyor! Devlet adına ülke menfaatine olmayan bir jest yapılamaz. Ülkeyi bölmeye çalışanların göz diktikleri Topraklara Kürdistan adı verilmeleri ortada dururken, ülkenin başbakanı Kürdistan derse bunun jesti falan olmaz. Bu doğrudan doğruya Kürdistan’ın tanınması anlamındadır. “Cezaevlerinin boşaldığı, dağdakilerin geldiğini hep birlikte yeni Türkiye de yaşayacağız” demek. Ne ifade ediyor? Ceza evleri nasıl boşalacak? Bunun nasıl olacağını birisi anlatsın da bilelim. Ancak afla cezaevleri boşalır. Dağdakiler oradan ancak af ile gelebilir.

Çünkü dağdakiler suç işlemişlerdir. Çocuğu da güvenlik tarafından aranmakta dadır. Bunlara tutuklanmama garantisi verilmeden gelemezler. Bir birimizi kandırmayalım. Bunu bir ilkokul talebesine sorun ayni cevabı alırsınız. Af olmadan cezaevi boşalmaz. Dağdakilerde gelmez der. Başbakan her zaman söyledim! “Bizim gündemimizde af yok dedim” diyor. Gündemde yok ise “cezaevlerinin boşaldığını, dağdakileri geldiğini. Yeni Türkiye’de hep birlikte yaşayacağız” neden söylendi? İşte bu söylemle gündeme getirilmiş oldu. Bunu anlamayacak kadarda cahil değildir bu millet. Bu16 Kasım tarihini milat kabul eden yandaşlar. Tarihi bir gün olarak değerlendirenler.

Ülkenin hangi menfaati olduğunu gördüler de böyle konuşuyorlar anlatsınlar. Bu tarih Türkiye cumhuriyeti tarihine kara bir gün olarak geçecektir. Milletin arkasından dolanarak lafları eveleyip geveleyerek millet kandırmaya çalışılıyor. Bu olaylar alıştırma olaylarıdır. Yaptıkları her şeyi alıştıra alıştıra yapıyorlar. Anayasa uzlaşma komisyonu AKP tarafından çalışmaz duruma getirildi. Amaç muhalefeti suçlamak, BDP ile işbirliği yapıp kendi anayasalarını referanduma götürmektir. Uyumayalım ülke bölünüyor. Herkesin tarafını belli etme zamanı gelmiştir. Bu seçimler Türklüğün var olması ile. Türklüğü yok etmeye çalışanlar arasında geçecektir. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!        

21 – 11- 2013 Mustafa KOÇAL

 

 

 

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44