Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU ÜLKE BUNLARI HAK ETMİYOR-2-

BU ÜLKE BUNLARI HAK ETMİYOR-2-


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

2007 senesinde Barzani “Kerkük’e karışırsanız! Türkiye’ye saldırırız” demişti. Başbakan Tayyip Erdoğan “ Barzani haddini aştı. Bundan sonra muhatabım değildir. Bizim muhatabımız merkezi Irak hükümetidir” demişti. Ne oldu da şimdi kardeşim deniyor?  Hem de Kürdistan’ın yöneticisi olarak hoş geldiniz deniyor. Bu Barzani değimiydi? Bir olaydan sonra kuzey Irak’a kaçan PKK’lıları Barzani den hükümet istemişti. “Türkiye’ye bırakın bir militanı vermeyi. Bir Kürt kedisini dahi vermem” demişti.  Bu Barzani ABD’nin uşağı olan birisidir. Bir zamanlar Türkiye de “postal yalayıcı” diye anılırdı.  İktidar PYD’yi besledi. Liderlerini çağırıp ağırladı. Hem de PYD lideri “tutuklanmama garantisi verirseniz gelirim” dedi. Garanti verildi. Ondan sonra geldi. Daha öncede böyle bir özerklik meselesi olmuştu. Dışişleri bakanı Davutoğlu “kırmızıçizgimizdir, böyle bir şeyi asla kabul edemeyiz” demişti. Bu İstanbul’a çağırıp ağırladıkları PYD lideri. Şimdi kuzey Suriye de geçici özerklik ilan etti. Ne oldu kırmızıçizgilerimize? Kimseden ses seda çıkmıyor. Dışişleri bakanı “bizi kandırdı. Bu Suriye’nin bölünmesi olur”  diyor. Bunun böyle olacağı belli idi. Teröriste güvenilmeyeceğini anlamadıysa o koltukta oturmasın. Şimdi Barzani “PYD’nin yaptığını kabullenemiyorum” diyor. Bu riyakârlıktır. PYD’ye kuzey Suriye bırakıldığı zaman. Öcalan PYD’ye “orada hemen 15 bin kişilik bir ordu oluşturun” talimatı verdi. O zaman bu riyakâr Barzani kısa zamanda oraya 15 bin kişi gönderdi. İktidar böyle adamlarla işbirliği yapıyor, ne acı değil mi? Ondan sonra Mesut Barzani kardeş ilan ediliyor. Birlikte sarmaş dolaş, kol kola miting yapıyorlar.

37 senedir Türkiye’ye gelemeyen ve dışarıdan devamlı kin kusan Şivan Perver ile Barzani birlikte geliyor. Sınırdan girişte AKP milletvekilleri karşılıyor. PKK paçavrası bayraklar ve Öcalan posterleri ile karşılanıyorlar. Diyarbakır’a konvoy eşliğinde geliyorlar. Bu Habur’un bir benzeridir. 16 Kasımda ayni olay yaşanmıştır. Bu Şivan “Öcalan barış ve özgürlük savaşçısıdır.  Terörist değildir. Terörist olan Türkiye devletidir” diyen kişidir. Bu ülkeye şimdiye kadar hiç kimse terörist dememiştir. İbrahim Tatlıses de bunlara eşlik etmiştir. Barzani ile İbrahim’in arası çok iyidir. Çünkü Barzani’nin bölgesine yatırım yapmıştır.

İbrahim Tatlıses ile Şivan Perver birlikte düet yaptılar. Okudukları Kürtçe türkü ile soyu çekenler gözyaşlarına hâkim olamamışlardır. Okudukları türkünün Türkçe sözleri: Bin yıldır Kürdistan’ımız düşman esaretinde. Koruduk doğuyu kan içici düşman Türkiye’den. Ağlayan ağlayana bu türküyü dinlerken, başta Bülent Arınç ve başbakanın eşi olmak üzere birçok kişi ağlıyordu.

Bu ülke bunları hak etmiyor. Bu ülke yokluklar içersinde büyük acılar çekerek kurulmuştur. Ülkenin kuruluşunda anaların gözyaşı ve şehitlerin kanı vardır. Bu ülke böyle zorluklarla kurulmuştur. Öyle kolay teslim olmak bu büyük devlete yakışmaz. Çanakkale’de 250 bin şehit verdik. Onların anaları ağlamadı mı?  PKK ile mücadelede yüzlerce şehit verdik. Bunların anaları ağlamadı mı? Hala ağlıyorlar! Her şehit cenazesinde kanı yerde kalmayacak dediler. Bu şehitlerimizin kanı yerde kaldıkça böyle entrikalar döndükçe bu anaların gözyaşı akacaktır. Şimdi şehit aileleri bir defa daha yıkılmışlardır. Bu olayları gördükleri ve duydukları halde, bunları görmezlikten ve duymazlıktan gelerek, bunlar Müslüman diye oy vereceklerdir. Sanki bu ülkeye hizmet edenler Müslüman değilmiş gibi düşünmek abesle iştigal etmektir. Kömüre, gıda maddelerine, ev eşyalarına kanıp oy veriyorlar da. Ülkenin ve çocuklarının geleceğini hiç düşünmüyorlar. AKP’ye menfaat karşılığında oy verenler bu vebale ortaktır. Sizlerin bu menfaat karşılığında verdiğiniz destek ülkeyi bu hale getirmiştir. Artık şu olanları görün ülke bölünüyor. Herkesi seviyoruz diyorlar. Fakat Arınç’a cevap verirken, başbakan “düşmanlarımızı sevindirmeyelim” diyor. Kimdir bu düşmanlar? Kendilerine oy vermeyenler. Uyumayın uykudan uyanın artık. Yarın keşke böyle yapmasaydım demenizin hiçbir kıymeti kalmayacaktır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!             

 18 – 11- 2013 Mustafa KOÇAL     

                                                                  

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44