Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


Bu Ülkenin Çocukları

Bu Ülkenin Çocukları


Evet, her insanın bir duruşu olmalı!
Hele siyasetçilerin, özellikle toplum önderi olmak iddiasındaki parti
Genel Başkanlarının!
Bu duruş, çelik gibi sağlam, ekmek-su-hava gibi dürüst olmalı.
Siyaset, dürüst yapıldığı zaman güzeldir.

Bizdeki siyasetçilerin çoğunda bu anlayışı maalesef göremiyoruz.
İnsan ve toplum yaşamındaki çok önemli konularda siyasetçilerdeki bu duruş ve dürüstlük eksikliği, ülkedeki siyaset sorununun da kaynağını oluşturur.

Nasıl ki insanlardan önemli konularda ilkeli bir duruş bekliyorsak, Siyasi Partilerin de bir duruşu olmalı. Partilerin programlarında yazılı temel konuları kapsayan bu duruş, elbette ki birbirleriyle konuşmalarına, ülke meselelerinde fikir alışverişi yapmalarına, tartışmalarına engel değildir.

Örnek verelim!
DOĞRU Partinin duruşu şudur;
Anayasamızın ilk altı maddesi, Atatürk ilke ve devrimlerinin Türk Devlet yapısında etkin olması, Demokratik standartlarımızın yükseltilmesi, özgürlüklerimiz, Laik Cumhuriyet, Hukuk Devleti ve tüm Türk Milletini kucaklamak, insanların etnik kökenlerinin, inançlarının, anadillerinin onların onurları sayılması, resmi dilimizin Türkçe olması bizim için tartışılmazdır.

Böyle uzunca bir girişi, Erbakan’ın vefatının onuncu yılı nedeniyle yapılan toplantıdaki katılım ve konuşmalar için yapmak zorunda kaldım, özür dilerim.

AKP Genel Başkanının siyaset yapma tarzında karşı olduğumuz en önemli konular;
İnancı siyaset malzemesi yapması, ülke birliğinin temel taşı olan laikliği tahrip etmesi, devletimizi kuran Atatürk ve arkadaşlarına sürekli hakaret etmesi, pozitif hukuk yerine şeri hukuku istemesi, ülkeyi dar-ül harp olarak görüp soygunlara geçit vermesi değil mi?

İyi de inanç temelli siyaseti, İhvan anlayışı yönetimi Türkiye gündemine sokan, İhvan Genel Sekreterliği yapmış, rahmetli Erbakan değil mi?
AKP Genel Başkanı, bu anlayışı arttırıp ülkeyi din devleti eşiğine getirmedi mi?
Anayasa Mahkemesi AKP’yi “Laiklik karşıtı eylemlerin odağı” olarak mahkum etmedi mi?
Davutoğlu ve Babacan, ülkenin soyulmasına, yargısız infazlara bir gün, bir kere karşı çıkmayıp, suç ortaklığı yapmadılar mı?
Türk Devletinin temeli olan Anayasamızın ilk altı maddesini “Uygun İklim” olduğunda tartışmaya açacaklarını söyleyenler, başımıza Suriyeli belasını saran bu stratejik derinlik (!) sahibi kişiler değil mi?

Ülkenin temel konularında, onurlu birer duruş sergileyemezsek, geçim sıkıntısı içinde olan sade vatandaştan ne bekleyebiliriz ki?

Eğer, “Biz bunlara yakın durursak oy alırız” diye düşünüyorsanız, vah ki ne vah!
Ülkemizde dindarlık gerekçesiyle oy verenlerin oranı %8-%12 arasındadır.
Erbakan, en çok oy alıp Çiller desteğiyle, Başbakan olduğunda aldığı oy %21 idi.
AKP Genel Başkanı, DYP-ANAP birleşmesini Çiller-Mehmet Ağar-Erkan Mumcu yardımıyla dinamitledi, merkez sağ oyları aldı ve oy oranını yükseltip tek başına iktidar oldu.
AKP’nin toplam oyunun yaklaşık %50’si merkez sağ oylardır. Bu oylar aynı zamanda Türk Milletinin çimentosudur. İlk seçimde DOĞRU Parti bu oyları geri alacaktır.
Duruşu olmayanlar, rüzgarın estiği yöne doğru eğilirler. Dik duramazlar.

Not;
Sayın Çiller, siz Türk Siyaseti ve 28 Şubat 1997 MGK Kararları ile ilgili olarak konuşmayın. Bir devlet belgesinin altına imza atmak ve attığınız imzaya sahip çıkmamak bir karakter göstergesidir. Kararların altına MGK’da imza atan siz, Bakanlar Kurulunda imzalayan ve imzalatan siz, 14 yıl boyunca konuşmayan siz,
Demirel rahmetli olunca yalan yanlış konuşan yine siz! Utanmıyor musunuz?
Siz, kooperatifinizin ve oğlunuzun arazisine otel yapmak için izin aldığınız Saray’dan ayrılmayın. Sonra mahcup olursunuz. Kime söylüyorum ki? Parsadan’ın bile dolandırdığı birine ne anlatıyoruz ki!
Eşinizi kolunuza takın, doğru Saray’a kahve falı bakmaya gidin. Sıra size gelince nasılsa konuşacaksınız!

Sağlık ve başarı dileklerimle 02 Mart 2021
Rifat Serdaroğlu
DOĞRU Parti Genel Başkanı

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23