Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU YOL DOĞRU BİR YOL DEĞİL

BU YOL DOĞRU BİR YOL DEĞİL


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Atatürk ülkeyi istiladan kurtarmıştır. Türkiye cumhuriyeti devletini kurmuş millete emanet etmiştir. Ülkenin ilk cumhurbaşkanıdır. Tek partili sistem olduğu için. Başbakanı kendisi atamıştır. Yani icranın da başıdır. Bunları neden anlattım. Ülkede Atatürk taklit edilmekte dedir. Tayyip Erdoğan Atatürk’ü taklit ediyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi propagandalarına samsundan başlamasının amacı da bunun içindir. Samsundan sonra Erzurum’a gitmesinin sebebi de bunun içindir. Cumhurbaşkanı seçildiği takdirde icranın başı da kendisi olacaktır. Aynen Atatürk’ün ilk cumhurbaşkanı olması hasebi ile izlediği yolu izleyerek. Tek adam olma yolunda ilerleyecektir. Hiçbir demokratik ülkede böyle bir olay yoktur. Atatürk nasıl kemaliz imi ülkeye kabul ettirdi ise. Tayyip Erdoğan da İslam cumhuriyetini kabul ettirecektir.

Atatürk istiklal savaşı kahramanıdır. Şimdi Tayyip Erdoğan da ikinci istiklal savaşı verdiğini söylüyor. Bu istiklal savaşını kime karşı veriyor. Cemaate karşı! Ayni Atatürk’ün izlediği yolu izliyor. İkinci Atatürk olma yolunda. Fakat bu yol doğru bir yol değildir. Ülke tek adamlıktan kurtulmak için çok mücadele vermiştir. O zamanın şartları onu gerektiriyordu. Şimdi şartlar öyle değildir. Millet parlamenter sistemi benimsemiştir. Ülkenin önünde iki yol vardır. Ya tek adam sistemini kabullenecektir. Ya da parlamenter sisteme devam edecektir. Anayasa mahkemesinin yetkileri kısıtlanacaktır. Anayasa mahkemesi kurulunu cumhurbaşkanı kendisi atayacaktır. Bu sistem uygulandığında bütün kurumlar Cumhurbaşkanının sorumluluğunda olacaktır. Başkomutanda Cumhurbaşkanı olacaktır.

Şu anda vatandaşın hiçbir kuruma güveni yoktur. Bu güven daha da kaybolacaktır. İnsanların özgürlük alanları kısıtlanacaktır. Biliyorsunuz başbakan Fransa konuşmasında. “Muteber olan vatandaş muteber olmayan vatandaş ayrımı yapılıyor. Biz tek tip vatandaş üretmek istiyoruz” demişti. Daha şimdiden vatandaşın özgürlük haklarına müdahale başladı. Başbakan milli takım oyuncuları ile tanışmasında dövme yaptırmış olan bir futbolcuya “bu ne yabancılara özenmeyin. Vücudumuza zararlı” diye futbolcuyu uyardı. Sakarya’nın Karasu ilçesinde sakallı din adamları plajları dolaşarak. Kadınlara örtünmelerini söyledikleri gibi, birde bildiri dağıttılar. Kadılar dışarıya çıkmayacak. Çalgılı düğünlere gitmeyecek. Erkeklerle bir arada olmayacaklar. Diye bildiri dağıttılar. Bazı kadınlara da şeriat gelecek. O zaman mecburen örtüneceksiniz demeyi de ihmal etmediler. Bunlar insanların özlük haklarının kısıtlanması değil midir? Tek tip insan üreteciz denilmesinin sebebi bu değil midir? AKP iktidar olmadan önce hep Avrupa yasalarından bahsederdi. Onların hukuklarını savunurdu. Hatırlayın Erbakan dönemini. O zamanlar Avrupa yasalarını ve Avrupa hukukunu savunurlardı. Şimdi Avrupa yasalarını ve hukukunu ağızlarına bile almıyorlar. Zaten Tayyip Erdoğan’ın 1980 senesinde söylediği sözler vardı. Kemalist kanunlarını kaldıracağını şeriat kanunlarını getireceğini söylemişti. Ayrıca demokrasi bizim için amaç değil, araçtır. İstediğimiz istasyona geldiğimizde demokrasi treninden ineriz diyor. Tek adam olarak devletin zirvesine oturduğundan kafasındaki bütün emellerini yerine getirecektir.  

Böyle hırsın, böyle ihtirasın önünde hiçbir engel kalmayacaktır. Çünkü icranın başı olacaktır. Çünkü bu hırsını söylemleri ile dile getiriyor. Cumhurbaşkanlığı makamı yan gelip yatma yeri değildir diyor. Terleme yeridir sağa sola koşturma yerdir. Demesinden ne kadar hırslı olduğunu ortaya koyuyor. Şantiye şantiye dolaşacağım diyor.  

Bir zamanlar ne demişti? Biz dinine kinine sahip çıkacak nesil yetiştireceğiz demişti. Burada dine sahip çıkmayı anlamıştım da. Fakat kinine sahip çıkacak nasıl olacak hala merak ederim. İşte bu dönemde bu kinine sahip nesil nasıl olacak bunu da öğreneceğiz. Öğrenmeyeceğiz de öğretecekler. Bundan böyle bol bol hapishane yapılacaktır.

Ormanda tilki sağa sola telaşlı telaşlı koşturuyormuş. Hayır, ola bu telaşın ne demişler. Develeri toplayıp görüyorlarmış. Çalıştırıp parada vermiyorlarmış demiş. İyide senin deveye benzer tarafın yok ki demişler. Ya içlerinden birisi buda deveye benziyor derse. Tilki olduğumu ispat edene kadar postumu delerler demiş. İşte bizde aynen tilkinin durumuna düşürürler. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları! Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır eyleye.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  07 – 07- 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44