Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BUGÜN CUMHURİYET BAYRAMI

BUGÜN CUMHURİYET BAYRAMI


Önce cumhuriyet nedir? Ona bir bakalım. Cumhuriyet: Ulusun egemenliğini kendi elinde tuttuğu ve bunu belli süreler içinde seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kullandığı devlet biçimidir. Atatürk ülkeyi düşman istilasından kurtardıktan sonra. Cumhuriyeti kurmuştur. Bu cumhuriyeti de millete emanet etmiştir. İşte bugün millete emanet edilen Cumhuriyet Bayramı´nı kutluyoruz. Ülkeyi istiladan kurtaran buCumhuriyet Bayramı´nı millete emanet eden Atatürk değil miydi? Cumhuriyet Bayramı´nı kutlarken. Kurucusu Atatürk´ü yad etmeden kutlamak millete yakışmaz.

Vefasızlık olur. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ve arkadaşlarını minnetle yad ediyorum. Mekanları cennet olsun. Allah onlardan razı olsun. Bütün dünyanın iltifatına mazhar olmuş. Asrın lideri unvanı verilmiş olan Atatürk´ü maalesef ülkemizde sevmeyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Atatürk´ü unutturmaya çalışanlar çoğaldı. İslamiyet´e çok hizmeti geçmiş olan birisinin dindarlar tarafından unutturulmaya çalışması kabul edilecek bir olay değildir. Daha önceki senelerde camilerde yapılan dualarda Atatürk ve silah arkadaşlarından bahsedilirdi. 

Cumhuriyet Bayramı önündeki Cuma hutbelerinde Atatürk ve arkadaşlarından bahsedilirdi. Son senelerde artık Atatürk ve arkadaşlarından bahsedilmez oldu. Diyanet işleri başkanlığını kuran Atatürk dür. Bu diyanet işleri başkanlığını iş olsun diye kurmamıştır. İslamiyet´i hurafelerden korusun. Millete İslamiyet´i öğretsin. Millete İslamiye doğru anlatılsın diye kurmuştur. Diyanet masa başında otursunlar. Yan gelip yatsınlar diye kurmamıştır. Hem Atatürk´ün kurduğu diyanette oturacaksın. Atatürk´ü ağzına almayacaksın ve aldırmayacaksın.

Diyanet kadrosundan maaş alan binlerce kişi var.  Bunların içerisinde İslamiyet´le alakası olmayan şeyleri İslamiyet´te varmış gibi yanlış bilgi veren yüzlerce kişi var. Bir insan birisini sevmeye bilir. Fakat makamına ve insanlığına saygı duyulması gerekir. Atatürk´ü sevmek mecburiyetinde değilsiniz. Ülkeyi düşman istilasından kurtarmasına saygı duymanız gerekir. Şayet ülke istilasından kurtarılmamış olsaydı. Bugün Türkiye diye bir devlet olmazdı.

Sizin adınızda Türk ismi olmazdı. Bugün minarelerimizden ezan sesleri dalga, dalga yurt sathına yayılıyorsa.Bunu Atatürk´e borçlusunuz. Camilerde özgürce namaz kılına biliniyorsa bunu Atatürk´e borçlu olduğunuzu unutmayın. Sayın diyanet işleri başkanı. Emrinizde çalışan binlerce kişi var. Bunların bazıları İslamiyet´e aykırı beyanlarda bulunuyor. Bazı misaller vereyim.  Televizyonlarda tartışmalar oluyor. Hem de askerimiz Suriye de teröristlerle savaşırken. Bir asker cünüp iken vurulursa şehit sayılır mı? Tartışması yapılıyor. Bunlara diyanet işleri siz ne yapıyorsunuz demiyor. Bir asker vurulduğunda yüzü koyun düşerse şehit sayılmaz. Sırt üstü düşen şehit sayılır diyenler var. Allah ile konuştuğunu söyleyen var.

Buna diyanetin müdahale etmesi gerekir. 15 Temmuz da köprünün orada askerin kafasını kesen (Tövbe ya Rabbim) Peygamber efendimizdi gözümüzle gördük, imanla saldırdık. Diyenler var. Bazıları birilerini peygamber ilan ediyor. Ben öbür aleme gittim geldim. Bana şuraya oy verin denildi diyen var. Daha yüzlerce misal verebilirim. Ülkede diyanet işleri başkanlığı var. Bunlar İslamiyet´e zarar veriyor. Fakat diyanet işlerinden ses seda yok. Bunları önleyecek olan diyanet işleri başkanlığıdır. Diyanet işleri yan gelip yatma yeri değildir. Görevi İslamiyet´i korumak ve millete doğruları anlatmaktır. Bu kişiler şirk koştuklarının farkında bile değiller.

Hiçbir kul Allah´la konuştuğunu söyleyemez. Bildiğimize göre Allah Peygamber efendimizle miraç da Perde arkasından konuştuğudur. Bunun haricinde kimsenin konuştuğu söylenmemiştir. Ayrıca kimin şehit, kimin şehit olacağına Allah´tan başka kimse kara veremez. Bunları söyleyenler. İslam dinini bilmiyorlar. 1- İslam dini son dindir. 2- Peygamber efendimiz son Peygamberdir. Hiç kimse ne yeni din icat edebilir. Nede birilerini Peygamber ilan edebilir. Başka ülkelerin alimleri Atatürk Türklere Allah´ın bir Lütfudur diyor. Bizim alimlerimiz ise Atatürk ismini söylemekten imtina ettiği gibi daha unutturmaya çalışıyor. Bu imanlı Türk milleti Atatürk´ü untmayacaktır.

Bugün Cumhuriyet Bayramı bütün Türk milletinin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!     28-10- 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44