Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU NASIL MÜSLÜMANLIK

BU NASIL MÜSLÜMANLIK


 

Bu kadarda olmaz dedirtecek olaylar oluyor. AKP'ye yaranmak için. Öyle şeyler oluyor ki. İnsan bu nasıl Müslümanlık demekten kendini alamıyor. Doçent DR Arif Çam bakın ne diyor. Ben bu söyleme inanamadım. Eminim sizde inanamayacaksınız. Ama gerçek. Bu nasıl Müslümanlık diyeceksiniz. Bu Arif Çam peygamber efendimiz (S.A.V.) bir hadisinde 2000'li yıllarda Tayyip adında bir İslam güneşi doğacağını buyurmuştur” diyor. Durun dahası var! Şanlıurfa AKP aday adayı Mustafa Göktaş Allah (c.c.) Erdoğan'a emir vermiş. Onu artık kimse durduramaz. Yağmur bile Erdoğan sayesinde yağıyor” diyor. Bir kadın köşe yazarı ismini hatırlayamadım. bundan sonra hükümet kurulmayacak. Ülkeyi mehdi yönetecek” diyor. Biliyorsunuz düzce AKP milletvekili mahalli seçimlerinden önce Allahın (c.c.) bütün vasıflarını üzerinde taşıyan bir dünya liderimiz var” demişti. Daha fazlası var onları daha önceki yazılarımda dile getirmiştim. Bu söylemlerin hepsi şirk koşmaktır. Müslüman olan birisi bunları söylemekten kaçınır. Çünkü Allah (c.c.) şirk koşanları af etmeyeceğin buyurmuştur. Böyle kişilerin imanından şüphe edilir.

Arif Çam denen bu zat. Peygamber efendimizin 2000'li yıllarda Tayyip adında bir İslam güneşinin doğacağını buyurmuştur, diyor. Şimdi bu zata sormak gerekir. Peygamber efendimiz İstanbul'u fed edecek komutan ne güzel komutan demiş. O zaman şayet gelecekleri bilmiş olsaydı. Yani gaibi biliyor olsaydı. Fatih adında bir komutan İstanbul'u fed edeceğini buyururdu. Allah (c.c.) gaibi peygamber efendimize dahi haber vermemiştir. Bu kişinin bunu söylemesi birilerine yaranmak içindir. Böyle olaylar için peygamber efendimizin ismini kullanması imansızlığının göstergesidir. Böyle imansız kişiler İslami yeti kendi menfaatleri için kullanmış oluyorlar. Ben bu yaşa geldim. Birçok hadis kitapları okudum. Birçok vaaz dinledim. Böyle bir hadisi şerifi ne okudum, nede duydum. Diyanet işleri başkanı bu kadar duble yol yapan bir iktidarı eleştirmek terbiyesizliktir” diyeceğine. Böyle inamsızlara cevap vermesi gerekir. Maşallah ülkenin diyanet işleri başkanı İslami yeti yozlaştıranlarla uğraşmıyor. Dinin siyasete alet edilmesine çanak tutuyor.

Şanlıurfa AKP aday adayı olan zat ise, Allah (c.c.) Erdoğan'a emir vermiş onu kimse durdurama. Yağmur bile Erdoğan sayesinde yağıyor” diyor. Bu ne yandaşlıktır. Bu ne menfaat düşkülüğüdür. Bu ne imansızlıktır. Tövbe yarabbi Allah (c.c.) peygamberlerinde başka hiçbir kuluna emir vermemiştir. Demek ki bu zatın söylediğine göre ülkemize yağmur Erdoğan sayesinde yağıyormuş. Pes artık bu kadarda Müslümanlar aptal yerine konmaz. Şanlıurfa dini inançlara saygılı bir ildir. Oradaki Müslümanların bu zata çok söyleyecekleri olmalıdır.

Bunlar kendilerini inançlı zanneden. Bu sayede milleti kandıracaklarını zanneden menfaat düşkünleridir. Bunalar tam manası ile sapık kişilerdir. Bunlara Müslüman demek dahi doğru değildir. Müslümanlık ile alay etmektir. Bu kişiyi AKP milletvekili adayı gösterirse yazıklar olsun. Bu zat AKP yöneticilerine yaranmak için bunu söylemiştir. Böyle menfaat sahtekârlarını aday gösterirlerse yazıklar olsun. İmansız kişi her türlü melaneti yapmaya müsaittir. Belki yaranmak için söylemiş olabilir.

Bakmıştır düzce milletvekilinin Allahın bütün vasıflarını üzerinde taşıyan bir dünya liderine sahibiz” demesine ses çıkaran olmadığı için. Bu zatta böyle bir şey söylemiş olabilir. Bu düzce milletvekilinin söylemine Erdoğan sen ne diyorsun. Ben Allahın aciz bir kuluyum diyebilseydi. Veya Diyanet işleri başkanı bu nasıl söz, bu en büyük şirktir. Kendi işlediğin şirke başkalarını alet etmeye hakkın yok diyebilseydi. Bu söylemlerin gündeme gelmesi mümkün olmazdı.

2003 veya 2004 senlerinde aydın il başkanı Erdoğan bizim ikinci peygamberimiz” demişti. Erdoğan o zaman bu kişiyi disiplin kuruluna gönderdi partiden ihraç ettirdi. Yağcılar boş durmadı. Birisi kalktı bizim liderimize dokunmak ibadettir dedi. Erdoğan bunu söyleyene bir şey söylemedi. Kendi bakanların da birisi Erdoğan'ı yetiştiren üç şehir kutsal şehirdir dedi. Erdoğan buna da ses çıkarmadı. Düzce milletvekiline de bir şey söylemedi. Bunların söylemlerinde cesaret aldılar. Kendilerini imansız durma düşürecek sözleri söylediler. Ne için partide bir yerlere gelebilmek için. Adam milletvekili olabilmek için. İmansızlığı dahi göze alıyor. Böyle bir menfaatçilik olur mu? Biriside kalkıyor. Bundan sonra hükümet kurulmayacak ülkeyi mehdi yönetecek diyor. Bunalar bu ülkeyi babalarının çiftliği mi görüyorlar? Böyle milleten oy alacaklarını mı zannediyorlar? AKP'nin İslami yeti yozlaştırmaya çalışanlara müsaade etmemesi gerekir. Saygılarımla.

                                                        21 – 02 – 2015 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44