Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BUNDAN SONRA TERÖRÜ BİTİRMEK ZORDUR

BUNDAN SONRA TERÖRÜ BİTİRMEK ZORDUR


Terörü bu saatten sonra bitirmek çok zordur. Bu zorluğu ülke olarak biz kendimiz yarattık. 2002 de bitme noktasına gelmişti. Fakat terörü kontrol altında tutmak yerine. Terörü umursamaz bir tavır takındık. 

İşte o dönemde silahlı kuvvetleri savunmaya çektik. 2002 den önceki dönemde PKK´yı topraklarımıza sokmamak için. Sınır güvenliğine önem veriliyordu. PKK sınırlarımız içersin de barınamıyordu. Dağlarda devamlı arama tarama yapılıyor.  Bu arma taramada rastlanılan teröristler imha ediliyordu.  PKK vur kaç taktiği uyguluyordu. Eylem yapan PKK´lılar takibe alınıyordu. Sınır dışına kadar takip ediliyordu. Sınır ötesinde dahi takip devam ederdi. Çünkü orduya bu yetki verilmişti. Toplanıp tekrar gelmeleri zaman alırdı. O dönemlerde kış aylarında eylem yapamazlardı.  2002 den sonra terörle mücadelede bir duraklama devri başladı. İşte bu duraklama döneminde ordu aktif durumdan pasif duruma geçirildi.

2002 senesinde 7 şehit vermiştik. İki üç sene içersin de şehit sayımız üç haneli rakamlara ulaştı. Bu şehitler hep basınlarda verildi.  Bu günlerdeki gibi şehitlerimiz devamlı gelmeye başladı. Aynen bu günkü gibi millet sokaklara döküldü. Genelkurmay kandile operasyon istiyordu. İktidar kabul etmiyordu. Hatta iktidar genelkurmayın bu isteğine sınır içerisindeki 1500 teröristi hallettiniz de kandildeki 500 teröristi mi halletmeye gideceksiniz diye cevap vermişti.

Milletin sokaklara dökülmesinden sonra iktidar. Meclise tezkere getirerek sınır ötesi operasyon yetkisi aldı. Kandile hava operasyonu yapıldı.  Hava operasyonunun arkasından mutlaka kara operasyonu yapılması gerekirdi. Kara operasyonuna başlandı. Operasyonun 4-5´şinci günü hedeflere ulaşılamadan operasyon iktidar tarafından durduruldu. Kara operasyonunda belirlenen hedeflere ulaşılmış olsaydı. PKK kolay kolay toparlanamazdı.  İşte o zaman tren kaçırıldı. Sonra bir barış süreci ortaya atıldı. Bu barış süreci başlayınca PKK sanki bir daha eylem yapmayacakmış gibi. Hareket edildi. Barış süreci boyunca ordu kışladan dışarı çıkarılmadı. Bu süreçte örgüt ülke topraklarına yerleşti. Gücüne güç kattı. Silah ve mühimmat depoladı. Bu günler için. Her türlü planlarını hazırladı.

Bu günkü tuzaklar barış sürecinde hazırlandığı ortay çıktı. Bu günler için her türlü planların yapıldığını. Bu gün en yetkili kişiler dahi itiraf ediyorlar. Eskiden vur kaç yapan örgüt. Vur yerleş durumunu uygulamaya başladı. Artık PKK dağda değildir. Ülkemiz toprakları içerisindedir. Bunları ülkeden söküp atmak çok zorlaşmıştır. Çünkü terörist sayısı ülke topraklarında çok artmış durumda. Örgütün ajanları şehirlere yerleşti. Adam gündüz berber gece terörist bunları nasıl temizleyeceksin.  Örgütün istihbara birimi ülkenin istihbarat birimlerinden daha etkili durumdadır. Böyle olmamış olsaydı. 

Tonlarca bombaları nasıl temin ederlerdi. Barış süreci PKK´yı tahmin edilemeyecek derecede güçlendirmiştir. Bu da iktidarın zafiyetidir. Bir atasözümüz vardır su uyur düşman uyumaz derler. Örgüt uyumadı! İktidar uyudu!  İş işten geçtikten sonra, atı alan Üsküdar´ı geçtikten sonra terörle etkin mücadele başlatıldı. Bunun sebebinin ne olduğunu hepiniz biliyorsunuz. AKP´nin tek başına iktidar olamamasıdır. İstediklerini alamamalarıdır.  Sağlık bakanı Müezzinoğlu itiraf etmiştir. ? Cumhurbaşkanı seçeceğimize. Başkan seçseydik bu günkü durum olmazdı? demesi bir itiraftır. Tek terörist kalmayana kadar bu mücadele devam edecek diyorlar. Terör nasıl biter?  Güney sınırlarımız güvenlik altına alınıp. Kandil ile ülke içerisindeki örgüt mensuplarını irtibatı kesilir.

Hiçbir PKK´lının sınırdan girip çıkmasına izin verilmez. Örgütün kaynakları kesilir ise. En önemlisi de örgütün arşivini ele geçirmektir. Arşiv ele geçirildiğinde. Kaynakların kurutulması kolaylaşır. Ülke içerisinden ve ülke dışından nasıl kaynak sağladıkları arşivden ele geçtiğinde. Kaynak sağlayanlar etkisiz hale getirilir. Kaçakçılıkla sağlaman kaynaklarda arşivde mevcuttur. Bu yollarda kesildiğinde örgüt krize girecektir. İşte o zaman kendisi anlaşma masasına oturalım diyecektir. Kaynaklar kurutulmadan örgütü bitirmek mümkün değildir. O zaman silah ve mühimmat yardımı yapanlarda ortaya çıkacaktır. 

Bundan başka bir örgütü bitirmenin bir yolu yoktur. Bütün mesele gelir kaynaklarının kurutulmasıdır. Kaynaklar kuruyunca ekonomi kriz yaşamaya başladığında ister istemez barış masasına oturmayı örgüt teklif edecektir. Zaten barışı teklifinin ülkemiz tarafında yapılması tamamen yanlıştır. Karşı tarafın üstünlüğünü kabul etmektir. Güçlü olan barış teklifinde bulunmaz bu tarihte de böyledir. İnceleyin savaşlarda güçsüz olanlar barış önerisinde bulunmuştur. Örgüte silahını bıraktırmak öyle kolay değildir. Gelir kaynağı olduğu müddetçe silah bırakmazlar. Saygılarımla.    15 ? 09 ? 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44