Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BUNLARDAN HER ŞEY BEKLENİR

BUNLARDAN HER ŞEY BEKLENİR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

“Bunlardan her şey beklenir. Sandıklara sahip çıkın. Sandık görevlileri dikkatli olun. Oylarımızı çalarlar”. Diyen başbakan Tayyip Erdoğan’dır. Şimdiye kadar muhalefet partileri şikâyet ediyordu. Şikâyetleri hiç dikkate alınmıyordu.  Dürüst seçim istiyordunuz da seçmen listelerini neden soy isme göre yaptınız? Adrese dayalı seçmen listelerinde, listeye bakan apartmandaki komşuların görebiliyordu. Soy isme göre yapılan listelerde bırakın komşusunu kendi dairesinde olan seçmeni dahi göremiyor. SEÇSİS sistemini hiçbir ülke kullanmazken bu SEÇSİS sisteminde hala neden ısrar ediliyor? İddialara gören bu sistemi inceleyenler hileye açık bir sistem olduğunu söylediler. Örneğin Almanya incelemiş hileye açık olduğu için kullanmaktan vazgeçmişler. Yunanistan bir seçim kullanmış vazgeçmiş. Parmaklara sürülen boyayı neden kaldırdınız? Seçmen sayısının 3 katı seçim pusulası neden bastırıldı?

Şimdi gelelim seçim hilelerine. Oy yüzdelerinin değiştirilmesine. Bu paralel yapı var ya paralel yapı.

Bugün, 20 yılık yol arkadaşları ve eski ortakları tarafından haşaşi, çete, dış mihrakların kuklası diye suçlanan bu paralel yapıdan bahsediyorum. 2002 de seçime giren partilerden DYP’den % 5, MHP’den % 5, DSP’den % 5, saadet partisinden % 5 civarında oylarının Yüksek Seçim kurulunun kullandığı bilgisayar programına ABD’de yer alan bir merkezden girilerek SİLİNDİĞİ. Ve bu lobiler vasıtası ile siyasetin dizayn edildiği iddia edilmektedir.  Keza 2007,2009, 2011 seçimleri ile 2010 referandumunda da ayni işlemin yapıldığı iddiası vardır. Hatta 2010 referandumunda mezardaki ölülerden bile oy istendiğinde. Seçim hilesi fark edilmeyip salaklar ölülerden bil oy istiyorlar diye gülüp geçilmişti. Hatırladınız mı?

Dönelim bugünlere basına yansıdığı kadarı ile bazı yerlerde inşaat halindeki binalara seçmeler yerleştirilmiş.

Yukarıda bahsettiğim oy yüzdelerini değiştirilme meselesine. Ben  inanmamıştım. Fakat başbakan “sandıklara sahip çıkın bunlardan her şey beklenir” demesi ile aklım başıma geldi. Bu ABD’de deki bir merkezden silindiği bilgisi bende senelerdir vardı. İnanmadığım için gündeme getirmemiştim. 12 senedir hiçbir seçimde başbakanın “sandıklara sahip çıkın” dediği vaki değildir. Şimdi cemaatle yani paralel devletle araları bozulunca başbakanın aklına sandıklar geldi. Neden? Bundan önceki seçimlerde sandığa sahip olmak aklına gelmiyordu.

Kullandığımız sistem bir ABD şirketinin sistemi olan SEÇSİS. Yüksek Seçim Kurulu bu sistemi kullandığına göre. ABD’deki bir merkezden sisteme girilip oy yüzdelerinin silinmesi gerçekleştirdiğinden dolayı inanmamak mümkün değil. Birde paralel devletin temsilcisi de ABD’de ikamet ettiğini göz önüne alırsak. Şimdi daha önce oy yüzdesi silinmesi işleminden emin olan başbakan. Ayni şeyin şimdi AKP’nin aleyhine gerçekleşebileceğini düşündüğü için. Başbakan “sandıklara sahip çıkın” diyor. Ortada hiç bir şey yok iken bu sandık meselesinin gündeme getirilmesi. Daha önce kendileri lehine gerçekleştiğinin açık bir delilidir.

Bizlerde sandıklara sahip çıkılsın diye söylenip duruyorduk. İktidar merak etmesin muhalefetin seçimlerde hile yapması aklının ucundan bile geçmez. Şayet hile yapmış olsalardı 12 senedir muhalefette kalmazlardı. Ah paralel devlet ah! Olan DYP’ye oldu. Tayyip Erdoğan’ı iktidar yapmak için köklü bir partiyi bitirdiğinizin farkına varabildiniz mi? AKP bu sandık meselesini AKP’nin oyu % 29’za düştü diye söylendikten sonra dillendirdiler. Seçimde istedikleri sonucu alamadıklarında gördünüz mü? Seçimlerde hile yaptılar demek için bu sandık meselesini gündeme getirdiler. Çünkü ortaklarından kıyak gelmeyeceğinin farkındalar. Şimdiye kadar bu konuda rahat hareket ediyorlardı. Kendilerinden çok emin konuşuyorlardı. Bu seçimde bindirilmiş kıtalara çok bel bağlamalarının sebebi bu konu olmalı. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

Ülkenin ve çocuklarınızın geleceğini düşünerek oyunuzu kullanın.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 19 -03- 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44