Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BUNUN BEDELİ AĞIR OLUR

BUNUN BEDELİ AĞIR OLUR


14 ? 15 Binle seçim kazandım diye sevinilmez. Bu olayda örgütsel olaylar var. Bir evde 30 seçmenin olduğu tespit edildi. Bu gibi söylemler İstanbul da seçimin yenilenmesine doğru gidiyor. Çünkü AKP genel başkanı örnekler göstererek seçimin yenilenmesini istiyor gibi bir söylemde bulundu. Bu sürecin sonunda İmamoğlu´ndan başkanlığı almanın bir yolunu bulamazlar ise. İstanbul da seçimi yeniletecekler.

Şayet seçim yenilenirse AKP İstanbul da hezimete uğrar. Çünkü aklıselim olanlar böyle bir durumda AKP ye oy vermez. Hele bu günler yaşandıktan sonra AKP ye oy vermeleri mümkün değil. Konuştukça çamura batıyorlar. AKP ye mideden bağlı olanlardan ancak oy alabilirler. Türk milleti daima mazlumun yanında yer alır. İmamoğlu mağdur edilmiş olacaktır. AKP İstanbul için kendi ayağına kurşun sıkıyor. Sonunda kendim ettim kendim buldum şarkısını söylerler.  Anadolu ajansı eskisi gibi davranamayacaktır. Çünkü foyası meydana çıktı.

Örgütsel olaylar tespit ettik diyorlar. Ne imiş bir evde 30 seçmen varmış? AKP meclis üyesinin evinde, bu durum tespit edildi. Bu meclis üyesi ne dedi? ?Bunlar benim Rizeli hemşerilerim bu semtteki spor tesislerinden istifade edebilmeleri için. Benim evde kalıyorlar? demedi mi? Bu örgütlü olayı gerekleştiren kendileri değil mi? Neticeyi bekleyip göreceğiz. 10 gündür ülkede seçim konuşuluyor. Esas sorunlar unutuldu. Benzine, elektriğe sessiz sedasız zam yapıldı. Malbora sigaralarına zam yapıldı. Ortamın yatışmasını bekliyorlar. Bu zamlardan kimsenin haberi olmadı. Ancak araştırma yapanların haberi oldu. Enflasyonu düşürmek için.

Tanzim satış alanları kurdular. Bunlar 31 Marta kadar devam edecekti. Ne oldu 10 gün önce kapatıldı. Neden erken kapattılar? Çünkü belediyeler bu tanzim satışları yüzünden milyonlarca zarar ettiler, borçlandılar. Pekiyi enflasyon düştü mü? Belediyelerin borçlanması işin cabasın oldu. Enflasyon 1,3 yüksek çıktı. Esas enflasyonun bu olduğundan endişem var. Enflasyon kaldığı yerden devam etti. Tanzim satışları işe yaramadığı gibi belediyeleri borç batağına sürükledi. İki gün önce motorine zam yapıldı. Enflasyonla mücadele edilirken motorine zam yapılmaz. Şimdi ürünlerin fiyatının üzerine motorine yapılan zam nakliye masrafı olarak konacaktır. Buda fiyatların arması demektir.

Gerçi enflasyon falan iktidarın umurunda değil. Varsa yoksa İstanbul´un seçim neticeleri konuşuluyor. Yukarıda 14-15 bin oyla seçim kazandım denilmez dendi. İktidar bu rakamı küçümsüyor. Kendilerinin 3 bin farkla seçim kazandıklarını unuttular. Pekiyi iktidarın ortağı olan Devlet bahçeli ne diyor. ?Bir oy fazla alan seçimi kazanır? demiyor mu? Bir yarışta ipi kim göğüslerse yarışmanın galibi odur. Göğüs farkı ile yarış kazanılıyor. O zaman bir kural konsun ipi kim 10 metre önde göğüslerse o kazanır denilsin. Seçimlerde de50 bin oy fark atan kazansın denilsin. Kendileri de İstanbul´u kaybettiklerini biliyorlar.

Fakat İstanbul´u kaybetmeyi içlerine sindiremiyorlar. Çünkü İstanbul belediyesinden desteklenen bazı yerler var. Bunlara verilen destekler kesilecek. Destek alan yerlerin listesi sosyal medyada yayınlandı. Bir iddia var ki? Çok vahim! Bankamatikçiler diye adlandırılıyorlar. Bunlar her ay gidip bankamatikten para alıyorlarmış. Sayılarının da yüksek rakam olduğu iddia ediliyor. Cemaatlerin olduğu hatta Bilal Erdoğan´ın vakfının olduğu dahi iddia ediliyor. Yeni hava alanında tek bir resturant varmış.

Sahibinin Bilal Erdoğan ve kardeşi olduğu söyleniyor. İstanbul´un gitmesi demek bu desteklerin kesilmesi demektir. Bu konuda hiçbir kimse geçerli bir tahminde bulunması mümkün değildir. Her şeyin nasıl gerçekleşeceği Tayyip Erdoğan´ın kafasında olandır. Bekleyip göreceğiz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

 NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 09- 04- 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44