Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BÜTÜN TOPLUMLAR HUZURSUZ.

Gerçek piyasa enflasyonu %25 ten aşağı değildir.


Bu huzursuzluğun sebebini soran ve soruşturan bir Allah’ın kulu yok. Dostlar başına öyle bir maliye bakanınız var ki? Türkiye sayesinde adeta uçuyormuş. Söylediklerine acaba kendisi inanıyor mu? Enflasyonu düşürmüşler. Faizleri indirmişler.

Pekiyi bu toplumlar neden huzursuz? İşçiler huzursuz, sendikalar huzursuz. Emekliler, memurlar huzursuz. Öğrenciler huzursuz, aileler huzursuz. Üreticiler huzursuz. Huzursuzluğun sebebi hiç kimseyi ilgilendirmiyor. Damat bey her şeyi güllük gülistanlık gösteriyor. Hâlbuki huzursuzluğun tek sebebi geçim sıkıntısıdır. Enflasyon rakamlarına iktidar ve yandaşlarından başka inanan yok. Bakan beye soralım bakalım!

Dinine imanına bu enflasyon rakamlarına kendisi inanıyor mu? Bakan beyin enflasyonu ahbap çavuş ilişkisi enflasyonu. Türkiye istatistik kurumunda enflasyon bölümü ile ilgilenen kişi gerçek enflasyonu gösterince. Bakan bey tarafından görevden alındı. Enerji bakanlığından arkadaşı olan kişiyi getirdi. Ondan sonraki aylık enflasyonlar. Bakan beyin istediği oranlar çıkmaya başladı. Toplumların huzursuzluğu bu yüzden arttı.

Gerçek piyasa enflasyonu %25 ten aşağı değildir. Enflasyon 11,23 ise vergiler neden 22,5? Vergiler enflasyonun neden? İki katı? Bakan bey milletin aklı ile dalga geçiyor. Lafla peynir gemisi yürümez. İcraat gerekir. Enflasyonu düşürecek ne yapıldı? Enflasyonun düşmesi için. Üreticinin girdilerinin düşmesi gerekir. Üreticinin girdisinin düşmesi enflasyonun düşmesine neden olur. En basitinden bir misal vereyim. Bu vereceğim örnek siyasiler tarafından çok kullanılır. Hayat şartlarını belirlerken Simit’i örnek verirlerdi.

Simit 1.75 kuruş iken yeni 2 lira oldu. Gerekçe olarak un ve susam fiyatlarının artması gösterildi. Bu ne demektir üreticinin girdisinin artmasından kaynaklanan bir olay değil mi? elektrik faturaları son zamanlarda çok değişken oldu. Kendi faturamdan örnek vereyim. 80 ile 100 lira arasında gelen faturan birden 150 liraya çıktı. İnsanın aklına ilk gelen acaba gizli zammı yapıldı? Doğuda kaçak elektrik kullanımının artmasından dolayı desek. Bu kadar fark olmaz. Doğalgazın metre küpü 2 liraya geliyor. Bunda da bir anlaşmazlık var. Bir aileyi en çok etkileyen temel kullanım maddeleri ile gıda giderleridir.

Elektrik, su, doğalgaz, akaryakıt, gerçi bunlar enflasyon sepetine giriyor mu bilmiyoruz? Bu enflasyonu belirlerken alışveriş yaparak belirliyorlarsa? Söylesinler de bizde oradan alışveriş yapalım.  Toplumları huzursuz eden geçim sıkıntısıdır. Bir iktidarın görevi vatandaşın huzurunu sağlamaktır. Oda ne ile mümkündür? Sırtının pek karnının tok olasını sağlamaktır. Bunların sağlanması da gelirine bağlıdır.

Gelirine enflasyonun altında zam yaparsanız? Verilen zam daha eline geçmeden kaybolursa? Birikimi var ise ya oradan bütçeye aktarma yapacak. Ya da borçlanacak. Kredi kartı ödemelerinde vatandaş zorlanıyor. Takibe düşen binlerce kişi var. Bakan bey şirketleri kurtarma çabasına giriyor. Fakat vatandaşı kurtarmak hiç aklına gelmiyor. Ancak kendi ikballerine olacak şeyleri yerine getirmeye çalışıyor. Vatandaşın huzursuzluğu hiç kimseyi ilgilendirmiyor. Allah sonumuzu hayırlı etsin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 14-01- 2020 Mustafa KOÇAL

Not: 15 gün günlük yazılarıma ara verme durumundayım. Tatil de diyebilirsiniz. Hoşça kalın güzelliklerle kalın.

  • BIST 100

    9466,97%-0,60
  • DOLAR

    32,60% 0,39
  • EURO

    34,81% 0,24
  • GRAM ALTIN

    2506,22% 0,89
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22