Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BÜYÜK DEVLET

BÜYÜK DEVLET


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Cumhurbaşkanın Tayyip Erdoğan “rehinelerimizin kurtarılması büyük Türkiye’nin ulaştığı seviyeleri göstermesi bakımından son derece önemlidir” diyor. Dışişleri bakanının teröristlere güvenmesi neticesinde rehin alınan vatandaşlarımız. 101 gün sonra kurtarıldı. Büyük devlet 101 gün vatandaşlarını esaret altında bırakmaz. Ayrıca rehin alınma olayından hemen sonra tere yağdan kıl çeker gibi rehinelerimiz alacağız diyen. Büyük devlet ne yapar yapar bu vatandaşlarını bu kadar süre esarette bırakmaz. Büyük devlet NATO zirvesinde sınırlarınızı teröristlere kapatın ikazı almaz. Onlarda biliyor ki. Sınırlarımız delik deşik. Kimin girip çıktığı belli değil. Sınırları güvenli bir şekilde korunan, giriş, çıkış yapanların kontrolü yapılan devlet büyük devlettir.

Pazarlık masasına oturarak rehine kurtarmak büyük devletin işi değildir. Belli ki bu pazarlık masasında bazı tavizler verilmiş. Öyle olmasaydı! Rehinelere ağzınızı sıkı tutun bu kurtarılmayı anlatmayın sonra faturası ağır olur denmezdi. Yani bu kurtarma olayında olanları bir siz bileceksiniz. Bir biz bileceğiz. Bir de Allah bilecek anlamında telkinde bulunulmazdı.

Büyük devlet PKK yandaşlarına polisini tokatlatmazdı. O olayın gereğini derhal yapardı. PKK militanları ile buluşarak sarılıp öpüşen milletvekillerini mecliste oturtmazdı. Yargıya gerekli talimat verildi. Yargı gereğini yapar denildiği halde haklarında hiçbir işlem yapılmadı. Bu sözler milletin gazını almış sözler durumuna düşürülmezdi. Büyük devlet gereğini yapardı.

Diyarbakır da ikinci taktik Hava kuvvetleri komutanlığı önündeki bayrak direğinden Türk bayrağının indirilmesine izin verdirmezdi. Doğu Anadolu da 30’dan fazla devlet okulu yakıldı. Büyük devletin buna tepkisi olurdu. Terördür demek kifayetsiz kalmıştır. Ne demek okulları yakmak? Bu devlet malını tahrip etmektir. Bu devlete meydan okumaktır. Hainliktir, devlete ihanettir denemiyor. Okulları yakanları büyük devlet anında yakalar adalete teslim ederdi. Açtıkları Kürt okulları devlet tarafından mühürlendi. Bu mühürler yandaşlar tarafından söküldü. Bu devlete meydan okumaktır. Büyük devlet kendisine meydan okutmaz.

Bir ülkenin sınır güvenliğini korumakla görevli ordunun askerleri kendi vatandaşları tarafından taşlanıyorsa, burada devlet zafiyeti var demektir. Asker zavallı duruma düşürülüyorsa sınır güvenliği korunamaz. Askere silah ne için verilir. Hem sınırlarımızın güvenliğini sağla. Hem de kendini koru diye verilir. Amma asker kendisini korumak için. Araçların ve panzerlerin arkasına saklanmak durumu da bırakılıyor. Bumudur büyük devlet?

AKP’nin kurcularından Mehmet mir Dengir emniyet ve orduya cemaatçileri biz atadık diyor. Büyük devlete bakın kendi ordusuna ve emniyetine kumpası kendisi kuruyor. Büyük devlet güçlüdür. Güçlü olan barış teklifinde bulunmaz. Barış teklifi zayıflardan gelir. İktidar ne yaptı? PKK’ya barış teklif etti. Büyük devlet teröristlerle müzakere masasına oturmaz. Yandaşlarından olan Türkan Kışanak komutana senin devletin söz verdi diyebiliyor. Demek ki bu müzakerelerde bazı tavizler verilmiş ki bunu söyleyebiliyor. HDP milletvekili Pervin Buldan askeri taşlıyor. Bu cesareti buna büyük devlet vermez.

Büyük devlet teröristlerle masaya oturmaz. Hem PKK ile hem de IŞİD ile masaya oturuldu. Bumudur büyük devlet olmak? Büyük devlette yargı bağımsız olur. Yargıya müdahale edilmez. Büyük devlet vatandaşını polise dövdürmez. Vatandaşının her hareketinde darbe yapacaklar diye şüphe işersin de olan devlet büyük devlet değildir. Büyük devlet terör örgütleri ile işbirliği yapmaz. Suriye ile girdiğimiz anlamsız gerginlik yüzünde. Terör örgütleri ile iş birliği yapıldı. Bir uçak iki pilotumuzu kaybettik. Ne oldu düşürülen uçağımızın akıbeti? Unutuldu gitti.

Atatürk büstleri yakılıyor. Bayrağımız yakılıyor. Ses çıkaran yok. Tamamen terör örgütüne teslim olmuşuz. Bir gazete de PKK doğuda mahkeme kurmuş. Maliye büroları açılmış. Zaten öz güvenlik güçlerini kurmuşlardı. Bu güvenlikçiler yol kesiyor. Kimlik kontrolü yapıyor. Yandaşlar devlet yolunu kazıp yolu trafiğe kapatıyor. Günlerce yol açılamıyor. Ses çıkaran yok. Bumudur büyük devlet?  Ergenekoncular darbeci, balyozcular darbeci, gezi parkı olaylarına katılanlar darbeci. 17 ve 25 Aralık operasyonunu yapanlar darbeci. İktidarın karşısında olanlar darbeci. Nedir Allah aşkına bu darbe korkusu? İşte kendinden emin olan devlet bunlardan korkmaz. Büyük devlet vatandaşını koruyan ve kollayan devlettir. Vatandaşından korkan devlet büyük devlet olamaz. Kendi vatandaşı sefalet içersinde yaşarken diğer devletlerin vatandaşlarına milyarlar harcayan devlet büyük devlet olamaz. Sınırdan bu günlerde gelen gelene hepsine kapılarımızı açtık. Amma soydaşlarımıza kapılarımız kapalı bumu millet sevgisi? Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 25 – 09 -2014 Mustafa KOÇAL  

.

 

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44