Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ

BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Büyük Ortadoğu projesinin (BOP ) gelişmesi için üzerimize düşeni fazlası ile yerine getirdik. Ne idi bu BOP? İsrail’in güvenliğinin sağlanması, Ortadoğu da ki bazı ülkelerin sınırlarının değişmesi değil miydi? İsrail ile dosttuk. Tarım girdilerimizin çoğu İsrail’den geliyordu. O kadar iyi idi ki. İnsansız hava uçaklarını onlardan aldık. İsrail hava kuvvetlerinin pilotları Konya hava üssünde uçuş eğitimlerini yaptılar. Sınırdaki mayınlı arazinin mayınlardan temizleme işini iktidar İsrail’e veriyordu. Karşılığında o araziyi 49 sene kullanacaktı. Aklıselim devreye girdi de mecliste kabul edilmedi. Bu olayı eleştirenlere dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan “ bunlar Yahudi düşmanı” dedi. Bir vanmünit olayı ile aramızı açtık. Büyük elçimizi geri çektik. Fakat İsrail’in güvenliğini sağlamak için kürecikte kurulan radar üssüne izin verdik. Bu olay İran ile aramızın açılmasına sebep oldu. İsrail’in önündeki engelleri kaldırdık. Girmek isteyip de giremedikleri kuruluşlara girmelerin sağladık.

BOP için söylenen şu söylemi hatırlarsınız. Dönemi başbakanı ve BOP’ un eş başkanıyım diye Tayyip Erdoğan “ BOP sayesinde Diyarbakır’ın yıldızı parlayacak” demişti. Dediği gerçekleşecek çünkü Türkiye de ki Kürdistan’ın başşehri olacak. İsrail için tehlike olan Suriye’nin bu tehlikesinin ortadan kalkması gerekiyordu. Suriye ile ilişkilerimiz iyileştiriliyordu. Vizeler karşılıklı olarak kaldırıldı. Türkiye cumhuriyeti devletinin bakanlar kurulu ile Suriye’nin bakanlar kurulu Suriye de müşterek toplantı dahi yaptı. ABD Suriye’nin İsrail üzerindeki tehlikesinin kalkmasını istiyordu. İsrail için İran da tehlike idi. Bunun önlemini kürecik radar üssünü kurmakla almıştı. Suriye’nin tehlike olmasının devreden çıkarılması gerekiyordu.  ABD Suriye’ye bu konu ilgili bir bildiri göndermeye karar verdi. Bu bildiriyi Türkiye dışişleri bakanının götürmesini talep etti. Dönemin dışişleri bakanı Ahmet Davutoğu bu bildiriyi elden götürdü. Bu olaydan sonra Suriye ile aramıza kara kedi girdi. Suriye muhaliflerini ABD ve Türkiye kışkırttı. Suriye de karışıklık başladı. Muhaliflere yardım hem ABD’den geliyordu. Hem de Türkiye’den yardım yapılıyordu. Kuzey Suriye terörist örgütlerin mekânı oldu. O kuzey bölgede terör örgütleri devlet kurdu. El kaideden ayrıla terör örgütü Esat’a karşı savaşmaya geldi. Kuzey Suriye de bir devlet doğdu. Irak Şam İslam devleti (IŞİD) kuruldu. PKK’nın Suriye deki kolu olan PYD ile IŞİD kobani senin olacak benim olacak çatışmasına girdiler. Kuzey Iraktaki peşmerge, PYD, PKK birleştiler. IŞİD de karşı savaşıyorlar. PYD kuzey Suriye de Kürdistan’ı kurma çabasında. ABD ve bazı Avrupa ülkeleri bu üçlüyü destekliyor. Silah ve mühimmat yardımı yapıyor. Türkiye de kuzey Irak da peşmergelere eğitim veriyor. ABD, bazı Avrupa ülkeleri ve Türkiye Suriye deki Kürdistan’ın kurulmasına elbirliği ile yardım ediyorlar. Kuzey Suriye de Kürdistan kurulduktan sonra sıra Türkiye de kurulacak Kürdistan’ın üçüncü ayağına sıra gelecek. Böylelikle büyük Kürdistan’ın kuruluşu tamamlanacak.  Bu büyük Kürdistan Ortadoğu da İsrail’in koruyucusu olacak. ABD bu sayede Ortadoğu petrollerinin kontrolünü eline geçirecek. 

Büyük Kürdistan hem İsrail’i koruma görevini üslenecek. Hem de Ortadoğu petrollerinin bekçiliğini yapmış olacak.  Böylelikle büyük Ortadoğu projesi tamamlanacak. ABD’nin eski dışişleri bakanı sınır değişimlerinin kuzey sınırı Karadeniz olacak demişti. Türkiye bu süreçte BOP’ un gelişmesi için elinden gelenin fazlasını yaptı. Sınırlarımızdan terör örgütlerinin Suriye topraklarına geçmesine izin verildi. Özgür Suriye ordusuna her türlü yardımı yapıldı. Hatta IŞİD ülkemiz sayesinde kuruldu. Yardım ettiğimizi ne kadar inkâr etmeye çalışsak da birçok ülke yardım ettiğimizi söylüyor. IŞİD şimdilik komşumuz durumunda. ABD IŞİD’I Suriye’den çıkara bilirse ne ala. PYD Kürdistan’ı kurduğunda onlarda komşumuz olacak. İran ile dostluğumuz bu yüzden bozuldu. İsrail ile aramız bozuldu amma kuruluşlara girmelerine yardımcı olundu. Suriye ile dostluğumuz düşmanlığa dönüştü. Terör örgütleri ile komşu olduk. Ülkenin bölünmesine kendi elimizle yardımcı olduk. Hiçbir şey kazanmadık. Amma bu BOP yüzünden çok şey kaybettik.  Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  23 – 12 – 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44