Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


CEREMEYİ VATANDAŞ ÖDÜYOR

CEREMEYİ VATANDAŞ ÖDÜYOR


Barzani ye ekonomik yaptırımlar gündeme geldi. Barzani ye uygulanacak ekonomik yaptırımların ceremesi vatandaşa ödettiriliyor. Her sene vergilere zam yapılıyor. Bu seneki zam oranları yüksek tutuldu. Barzani ye uygulanacak ekonomik yaptırımlar. Önce vatandaşa uygulandı. Motorlu araçlar vergisine % 40 zam yapılacağı söylendi. Vatandaşı enflasyon vuruyor. Şimdi bazı vergilerdeki zam oranı ile birde iktidar vuruyor. Hani referandumdan sonra vatandaş refaha kavuşacaktı? Refaha kavuşmak için. Önce geçim sıkıntısının ortadan kalması gerekir. Her geçen gün vatandaşın geçim sıkıntısı daha da artıyor.

Vatandaş nasıl refaha kavuşacak? Memur ve emekliye ocak ayından geçerli olacak % 3,5 + 3 zam zor verildi. Bu zam enflasyonun dahi altında kaldı. Vatandaş enflasyona ezdirilmeyecek deniliyor. Siz gören bu rakamlar mı yanlış? Yoksa söylenenler mi yanlış? Daha Barzani ye ekonomik yaptırımlar uygulanmaya başlamadan zamlar yapılmaya başlandı. Birde Barzani ye ekonomik yaptırımlar uygulanmaya başlanınca ne olacak? Ülkenin ekonomisi çok iyi güçlü bir ekonomiye sahibiz deniyor. Zam üzerine zam yapılıyor. Vatandaşın kıpırdayacak yanı kalmadı. Yakında çıldırma alametleri başlar. Vatandaş korkudan sesini çıkaramıyor.

Eskiden sivil toplum örgütleri gösteri düzenlerdi. Seslerini bu gösteriler vasıtası ile iktidara duyururlardı. Sendikalar grev yapmaya niyet ederlerdi. Grev de uygularlardı. Şimdi bunları da yapamıyorlar. Sokağa sesini duyurmak için çıkanlar karşılarında emniyet güçlerini buluyorlar. Hem de öyle buluyorlar ki? Sokağa çıktılarına pişman ediliyorlar. Cumhurbaşkanı işverenlere OHAL ile biz sizi koruyoruz. Grev yapmalarına izin vermiyoruz diyor. OHAL terör örgütleri ile mücadeleyi hızlandırmak için ilan edildi.  OHAL ne için ilan edildi ise ancak onun için geçerli olması gerekirken. Her şey OHAL kapsamında yapılıyor.

En küçük bir etkinlik dahi vali izin vermez ise yapılamıyor. Bu yüksek vergilerin uygulanması dahi OHAL´A dayanıyor. Çünkü bu yüksek vergileri protesto edecek hiçbir sivil toplum örgütü yok. Olması da zaten mümkün değil. Çünkü OHAL var. İyi güzelde? Referandumda verdiğiniz sözler nerede kaldı. Başkanlık gelecek terör bitecek dediniz mi? Terör bitti mi? Bitmediği gibi referandumdan sonra birçok şehit verdik. Şehitler gelmeye devam ediyor. Ekonomi uçacak dediniz? Ekonomi her geçen gün kötüye gidiyor. Ekonomisi iyi olan bir ülkede enflasyon artar mı? İşsizlik hat safhaya çıkar mı? Bu kadar zam yapılır mı? Memura ve emekliye bu kadar düşük zam reva görülür mü? Demek ki ekonomi iyiye gitmiyor demektir.

Başkanlık gelecek huzur gelecek. Refah gelecekti? Maalesef huzursuzluk hat safhaya çıktı. Vatandaş geleceğinden emin gözükmüyor. Vatandaşın geçim sıkıntısı bitecekti, refaha kavuşacaktı. Oda olmadı. Bunları üzerine birde Barzani olayı çıktı. Her olayda cereme vatandaşa ödetildi. Hem maddi, hem de manevi ceremeyi vatandaş ödüyor. Barzani uygulanacak yaptırımları hiç umursamıyor. Çünkü sırtını ABD ye, Rusya ya, İsrail´e dayamış. Türkiye´nin uygulayacağı yaptırımları hiç gale bile almıyor. Zaten öyle olmamış olsaydı. Bu referandumu yapmaya cesaret edemezdi. Birisi açıktan destek verdi. Benim menfaatine dedi.

Diğer iki süper güç tavşana kaç tazıya tut dediler. Bu ikisi referandumdan vazgeç diyemediler. Ertele dediler. ABD ne diyor? Barzani ye silah yardımını kesmeyeceğiz diyor. Sen ne biçim müttefiksin Barzani ye verilen silahlar yarın Türkiye ye yönelecek. Türkiye ye düşman olan bütün terör örgütlerine silah ve mühimmat veren bir ülke ile nasıl müttefik olunur ki? Biz bu ABD´nin bir sözü üzerine Suriye ile dostluğumuzu bozup düşman ilan ettik. İşte buda politikanın bir cilvesi. Bu nankör Barzani´nin peşmergesini bizim askerlerimiz eğitti. Petrolünün taşınmasını ve dış ülkelere satılmasını Türkiye sağladı.

Borcumuz olduğu halde kredi verilmiş. Barzani adam yerine konuldu. Cumhurbaşkanından tutunda en alt kademelere kadar herkes tarafından görüşme yapabildi. Adama değer verilmemiş. Haine değer verilmiş. Bununda sebebi ilişkilerin protokol içersinden uzak olarak ahbap çavuş ilişkisi kurulmuş olmasındandır. Böyle ilişkiler her zaman tehlikelidir. Suiistimal edilmeye açıktır. Nitekim şimdiki olay bunun gibidir. Türkiye´nin iyi niyeti Barzani tarafından suiistimal edilmiştir. Nankörlük yapmıştır. Ceremesini şimdi vatandaş ödeyecektir. Allah sonumuzu hayır eylesin. Öyle bir dönem yaşıyoruz ki. Saldım çayıra Mevla´m kayır. Allah hakkımızda hayırlı olanı versin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laiklim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!    

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 28-09- 2017 Mustafa KOÇAL       

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44