Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÇETELER

ÇETELER


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Nerede ise iki aydır. Paralel devletle yatıyor. Paralel devletle kalkıyoruz. Bu günlerde her şeyin sorumlusu bu paralel devlet oldu. Gezi parkı olayından önce ülkede bir şey olduğunda olayın failleri derhal Ergenekon örgütü ile bağdaştırılıyordu. Gezi parkı olayından sonra bir olay olsa gezicilerin işi denildi. Gezi parkı olaylarını dış güçler, faiz lobisi, barış süreceğini baltalamaya uğraşanların yaptıkları söylendi. 17 Aralık operasyonu yapıldı. Yine dış güçler ve faiz lobisi dendi. İlk anda cemaati suçlama cihetine gidilmedi. Ne zaman cemaatten geri adım atılmayacağını öğrendiler. Cemaatle ilişkiler tamamen koparıldı. Orduya kumpasın cemaat tarafında kurulduğu söylendi. Devlet içersinde devlet oldular. Bunlar paralel devlet denildi. Cemaatçiler örgüt kurmakla suçlandı. Haşaşiler benzetmesi yapıldı. Ergenekon’dan itibaren ülkede yapılan bütün olaylar cemaate mal edildi. Çete olmakla suçlandı. En son başbakan gurup toplantısında “devlet alımlarını yıllardır. Paralel devletin yürüttüğünü, bu son çetede tarihe karıştığında inanın demokrasinin önünde hiçbir engel kalmayacak” dedi. Devlet alımlarını paralel devletin yürütüldüğünü söylediler. Acaba mal alınımımıdır? Yoksa personel alımımıdır? Hangisi olursa olsun bu alımların cemaatin yürütmesine ses çıkarılmamış. Şimdi şikâyet ediliyor. Cemaat bu işleri yaptı ise demek ki ülkeyi cemaat yönetiyormuş demektir.

Şimdi son çete meselesine kafama takıldı. Ne diyor başbakan bu “son çete tarihe karıştığında demokrasinin önünde engel kalmayacağını” söylüyor. Şimdi cemaat çete, fakat son çete, bundan önceki çeteler kimlerdir. Ergenekoncular, balyozcular, geziciler çete idi. Onlar halledildi. Şimdi çete olan cemaat mi kalmıştı. Paralel devlet şimdi birden bire çete olduğuna göre. Diğer çeteler yok edildi. Son çete olarak cemaat de yok edilecek. Ülke düzlüğe çıkacak demokrasinin önünde engel kalmayacak. Lambadan çıkan cin lambaya girecek. Basın özgürlüğünün önündeki engeller kalkacak. İktidarı eleştirdiği için işinden olan gazeteciler tekrar görevlerine dönecek. Taraf olan bertaraf olmayacak. Bir göstericinin üzerine 13 polis gidip. Gözaltına almayacak. Polis gösteri yapanların üzerine tomalarla su sıkmayacak. Biber gazı sıkmayacak, coplarını kullanmayacak. Gösteri ve protesto yaptıkları için gözaltına alınanlar serbest olacaklar. Orduya kurulan kumpastan dolayı ömür boyu cezaya çarptırılanlar tekrar yargılanıp cezaları kaldırılacak. 17 Aralık operasyonunda yolsuzluk ve rüşvet olayına karışanlar bağımsız yargıda yargılanması sağlanacak. İktidar bu olayın üzerinin örtülmesine çalışanları görevlerinde alınacak. Herkes yaptığının cezasını çekecek. Bunların hepsinin olması için son çetenin çökertilip. Demokrasinin önündeki bu engel kalmayınca demokrasinin nimetlerinden yukarıdaki olayların failleri yaralanacak. Neredesin be demokrasi?  Milletin imdadına acele yetiş. Şimdi başlanan bir uygulama ile polis mahkeme kararı olmadan sokakta istediği kişileri çevirip arayabilecek. Bu insanların özgürlüklerine vurulmak istenen bir darbedir. Fişlemenin en üst seviyede olduğu iddia ediliyor. Bu fişlemelere göre polis sokakta istediği kişiyi aramaya tabi tutulacak. Bir kişi sokakta giderken polis tarafında çevrilip üzeri didik didik arandı. O kişinin o anki psikolojisinin nasıl bozulacağını düşüne biliyor musunuz?  Çeteler tarihe karışınca demokrasi en üst seviyeye çıkacakmış. Demokrasiyi engelleyen cemaatmiş gibi gösterip millet kandırılıyor.

Bakın telefon tapeleri delil olmaktan çıkarıldı. Bunu daha önce yazdım. Sözde 17 Aralık operasyonunu faillerini kurtarmak için bu karar alındı. Bu telefon tapelerinin delil olmaktan çıkarılması başımıza çok iş açacak. Teröristlerin telefonlarını dinlediniz. Zamanından müdahale ettiniz eylemi gerçekleştiremeden yakaladınız. Elinizde telefon kayıtlarından başka delil yok. Bu da delil olmayacağına göre bir kapıdan girip öbür kapıdan çıkacaklar. Bütün yapılanlar 17 Aralık operasyonunun üzerini örtmek içindir. Son bir aydır bu operasyon konuşulmasın diye her gün gündem değiştiriliyor. Meclisten çıkan kanunlar dahi tartışılmadan gündemden düşüyor. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜ DİYENE! 20 – 02 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44