Önder Balıkçı (YAKAMOZ)


Cevdet Çağlar-Süleyman Aksoy

Cevdet Çağlar-Süleyman Aksoy


Sık sık yazarım. Bir daha yineleyeyim.

Belediye başkanlarının asli görevleri arasında zaten temizlik, ulaşım, park-bahçe düzenlemesi, çocuk parkları vardır. Bu hizmetler, belediye başkanları için mutlaka yerine getirilmesi gereken “olmazsa olmaz” çalışmalardır. Çünkü belediyeler, halkın yaşamlarını kolaylaştırması gereken kuruluşlardır.

Asıl önemli olan ise elbette ki kalıcı, ses getirici, geleceğe de ışık tutacak çalışma, hizmet ve yatırımlar gerçekleştirmektir. Eğer o yörede yaşayan insanlar, “Bu yatırım, bu hizmetler… başkanın eseridir” diyorlarsa o iş bitmiştir. Yani o belediye başkanı başarılıdır ve ismini o kentin tarihine yazdırmıştır.

Gelelim, Avşa Adası’na…

Arkadaşımız Zeki Karadeniz de yazdı.

Yıllarca köy statüsünde kaldıktan sonra 1992 yılında, Cevdet Çağlar’ın kurucu başkanlığı döneminde belediyeye kavuştu, Avşa.

Çağlar’ın, o günkü yoksunluklar içinde, bugünün ünlü turizm beldesi Avşa’ya hizmetleri çok büyüktür. Çağlar, sevdalısı olduğu Avşa’ya kalıcı ve ses getirici hizmetlere damgasını vurmuştur. Bunlar arasında sahil bandı, yeni yapılanmalarla imara açılan yollar, uluslararası mermer sempozyumları, sanatsal etkinlikler ve altyapı başlarda gelir.

Ancak beldeye 15 yıl başkanlık yapan Cevdet Çağlar’ın bir hizmeti daha vardır ki, her çeşit takdirin üzerindedir. Deniz suyunun arıtılarak, içme ve kullanma suyu olarak şebekeye bağlanması! Bugün Avşa, yazın 200 bini aşan nüfusuyla su sıkıntısı çekmiyorsa, Cevdet Çağlar’a en azından teşekkür edilmesi gerekir.

1972 yılından beri aralıksız içinde bulunduğum gazetecilik yaşamımda her çeşit olayla karşılaştım ama bu kadarını beklemiyordum.

Marmara Belediyeler Başkanlığı koltuğunda ikinci dönemini yaşayan, eski mermer ocağı mühendisi, Trabzonlu Süleyman Aksoy, bırakın vefalı davranmayı, Çağlar’ın hizmetlerini görmezlikten gelmekte, silmeye, hatta bunların bazılarını da sahiplenmeye çalışmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde, Hürriyet Gazetesi’nde, Cevdet Çağlar’ın yıllar önce Avşa’ya kazandırdığı deniz suyundan içme ve kullanma suyu projesinin, Süleyman Aksoy tarafından 20 milyon liraya yaptırıldığı haberini görünce, “Bu kadar büyük ayıp olmaz artık!” diye düşünmekten kendimi alamadım.

Zaten Aksoy’un, Cevdet Çağlar döneminde yapılan iskele ve meydan düzenlemelerini yok etmeye çalıştığını, denizden içme ve kullanma suyu kullanımını sağlayan tesisin kapısına konulan “Bu tesis, Belediye Başkanı Cevdet Çağlar tarafından hizmete sokulmuştur” tabelasını kaldırdığını, buradaki bekçiye, “Buraya Cevdet Çağlar kesinlikle sokulmayacaktır” talimatının verildiğini biliyordum ama Çağlar’ın önemli bir yatırımının çalınmak isteneceğini düşünmemiştim.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi arkasında olduğu halde adalara bugüne kadar kalıcı ve çok önemli bir hizmeti, yatırımı bulunmayan Süleyman Aksoy’a önerim şudur:

Cevdet Çağlar kompleksinden kendini kurtar artık! Çağlar’ın gölgesiyle kavga etmekten vazgeç. Korkunun ecele yararı yok! Şunun şurasında seçime 2,5 yıl kaldı. Bu süre içinde Cevdet Çağlar’la uğraşmak yerine kalıcı hizmetlere imza atmaya çalış!

Unutma ki, Cevdet Çağlar gibi 3 dönem belediye başkanlığı yapmak herkese nasip olmadığı gibi yakışmaz da!

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23