Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÇIRAKLIK TARTIŞMASI

ÇIRAKLIK TARTIŞMASI


Ülkede bir çıraklık tartışması yapılıyor. AKP genel başkanı cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce için. Sen kimsin? Biz bu ülkeyi çırağa teslim etmeyiz diyor. Hiç kimse anasından usta olarak doğmamıştır. İnsanı usta yapan yaşantılarından aldığı dersler ile ustalaşır. Birde ben bilirim ben yaparsam olur düşüncesi ile hareket eden kolay kolay usta olamaz. İktidarın yaptığı bir yanlışı hatırlatayım. İktidar tarihini tam olarak hatırlamıyorum.

İstanbul Ankara arasında hızlı tren seferi başlattı. Bizim acelemiz var diyerek bu hızlı tren seferini başlattılar. Dönemin başbakanı ve ulaştırma bakanı İstanbul´dan törenle Ankara ya hareket ettiler. Bu hızlı tren seferini başlattılar. Bu hızlı tren saferi bir müddet devam etti. Bir gün Pamukova mevkisinde tren raydan çıktı. Yanlış hatırlamıyorsam 38 kişi hayatını kaybetti. Bu kaza neden oldu? İstanbul Ankara tren hattı hızlı trene uygun olmadığı için oldu.

Çünkü hızlı trenin alt yapısı yapılmamıştı. Bu hata bu günkü yöneticilerin hatası idi. Bizim acelemiz var dediler. Bunun neticesinde bu tren kazası meydana geldi. Suç iki makiniste yıkıldı. Hâlbuki hata alt yapıyı hazırlamadan bu seferi başlatanlarda idi. Bunun nedeni ise acemlikten idi. Şimdi gelelim esas konumuza. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem ince tecrübeli bir milletvekili siyasete neyin yanlış, neyin doğru olduğunu bilecek tecrübeye sahiptir.

Cumhurbaşkanını eleştire biliyorsa deneyim ve tecrübesine güveniyor demektir. Cumhurbaşkanı çırağa ülkeyi teslim etmeyiz dediğinde. O toplantıda olan bir general cumhurbaşkanının bu söylemini alkışladı. İnce bu komutanı bu alkışından dolayı eleştirdi. Bir askerin siyasi bir olayda taraf olması doğru değildir. Hele cumhurbaşkanı adayı olan bir kişinin eleştirilmesini alkışlaması yanlıştır. Askerin siyasetle işi olmaz.

Muharrem incenin bu eleştirisine iktidardan tepkiler geldi. Muharrem incede bu eleştirilere cevap olarak, cumhurbaşkanı seçilirsem o generalin terfileri sökeceğim dedi. Bu doğru bir söylem değildi. Fakat sen kimsin rütbeyi sökeceksin? Sana onu söktürmezler denilmesi tahriktir. Şimdi ben bir olayı hatırlatayım. Çanakkale de yapılan bir toplantıda. Dönemin başbakanı salona girdiğinde bir general ayağa kalmadı diye. Ergenekon davasında yargılandı. Bu olay için. Ne oldu? Birisi ayağa kalmadı diye yargılandı. Biriside rütbesini söktüreceğim dedi.

İkisi arasında bir fark var mı? İktidar ile iki sen genelkurmay başkanlığı yapan genelkurmay başkanını Ergenekon davalarında yargılanmasına göz yumdu. Mit müsteşarının savcı tarafından ifadeye çağrılmasını engellemek için. Gece yarısı kanun çıkarıldı. Mit müsteşarının ifadeye çağrılması başbakanın iznine tabidir diye kanun çıkarıldı. Bunu genelkurmay başkanlığı yapmış bir kişi içinde uygulayabilirlerdi. Bir kişinin usta olabilmesi için. Yaşadıkları olaylardan ders çıkarması gerekir. İktidar değil mi? Bizi kandırdılar diyen.

Barzani kandırdı! Cemaat kandırdı! ABD kandırdı! Terör örgütü kandırdı! Bizi kandırdılar milletim ve Allah biz af etsin diyen iktidar değil miydi? Şimdi Muharrem ince için çırağa ülkeyi teslim etmem demek olmaz. Birde yalan meselsi var ortada. Muharrem İnce parti kurarken Gülene gittin mi diye? Soruyor! Vay sen misin bunu soran? Önce şunu söyleyeyim. İslamiyet´te kesin olmadan birisini yalancılıkla suçlamak yoktur. Bu olayda iki kişi birden yalancılıkla suçlanıyor. Hadi senin genel başkanın yalancı. Sendemi yalancısın demek doğru bir itham değildir. Sosyal medyada birçok söylenti var. Gülen ile görüşüldüğünü söyleyenler var.

Hatta Gülene soruyorlar. Gülen görüştüklerini söylüyor. Binali Yıldırım Muharrem seni telefonda işletmişler. Seninle konuşan Amerikalı değil diyor. O zaman kimin işlettiğini söylesen ya! İşin açıkçası ben bu konulardan bir şey anlamıyorum. Mitinglerde bu konuların gündeme gelmesi insanların aklı ile alay etmek gibi bir şey. Bir kişi karşısındakini aşağılamak çabasında oluyor ise. Millete diyecek bir şeyi yok demektir.

Bilhassa ben senden daha üstünüm anlamına gelecek sözlerin söylenmesi hiçte doğru değil. El elden daima üstündür.  Ayrımcılık yaparak, birilerini aşağılayarak siyaset yapılmaz. Milletin derdine çare olacak olayların anlatılması gerekir. Dış güçler ekonomi üzerinden bizi vurmaya kalkıyor. Bizi vuramazsınız diye sanki birilerine meydan okunuyor. Hattı zatında kendilerine meydan okuyorlar. Bunların tek sebebi güçlerinin eskisi kadar olmadığının göstergesidir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik olarak kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 04-06- 2018 Mustafa KOÇAL   

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44