Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÇOCUK İSTEMEYEN KADIN EKSİK KADINDIR

ÇOCUK İSTEMEYEN KADIN EKSİK KADINDIR


Çocuk yapmak ve kaç tane çocuk yapacakları bir ailenin kendi iradesindedir. Kendi durumlarına göre kararlarını verirler. Bu devirde çocuk yetiştirmek kolay bir olay değildir. Çocuğuna nasıl bir gelecek hazırlayabilecek önce ona bakarlar. Tek partili dönemde yol parası vardı. 5 çocuk yapan yol parasından muaf olurdu. Yol parasından kurtulma adına çocuk yapanlar. Çocuklarının geleceğini düşünmemişlerdir. Şimdiki o yoksul ailelerin çocuğu yol parası kurbanıdır. Eskiden tarımla uğraşanlar çok çocuk yapardı. Çünkü tarım işi insan gücüne dayalı idi. Yaz mevsimine girerken düğünler yapılırdı. Gelini tarlada çalıştırmak için. Yaz mevsimine girerken düğün yüzünde. Bazı evlilikler yapılamamıştır. Sebebi ise kızını bir yaz tarlada, bağda, bahçede çalıştırmak isteyen aileler işler bitsin ondan sonra düğün yapılsın derlerdi. Karşı taraf düğünün yapılmasında direnirse, kızı vermiyorum der nişanı atarlardı. Fakat artık o devirler kapandı. Teknoloji ilerleyince insan gücüne dayalı tarım bitti. Her şey teknoloji ile yapılıyor. Şimdi ise çocukların istikbal meselesi ön plana çıkmıştır.

Şimdi gelelim çocuk sahibi olmak istemeyen kadın eksik kadındır, yarım kadındır söylemine. Annelik kutsaldır. Her kadın anne olmayı cani gönülden ister. Fakat aile kendisi zor şartlar altında yaşam savaşı verirken. Çocuğuna nasıl bir gelecek hazırlayabilir? Önce bunun hesabı yapılır. Anne olmaya bünyesi müsait midir? Birinci doğumdan sonra bir zorlukla karşılaştılarsa ikinci çocuğu yapmazlar. Çocuk sahibi olamayanların mutlaka bir mazereti vardır. Böyle bir kadın eksik kadın, yarım kadın olarak anılırsa bu kadına saygısızlıktır. Kadını aşağılamaktır. Pekiyi erkek çocuk yapmak istemiyor ise. Yarım erke veya eksik erkek mi olacak? Çocuk yapmak mesele değil. Fakat çocuğu yetiştirmek mesele olmuştur artık. Bu devirde çok çocuk demek sıkıntı demektir. Dert demektir. Bu gün bazı ailelerde çocuğun var mı derdin var. Söylemini sıkça duyuyoruz. Çok çocuk yapsınlar da çocukları sokaklarda dilendirsinler mi? Bazı çocukların annelerini babalarını öldürdüklerin duyuyoruz. Neden?

Ekonomik durumlardan dolayı olduğunudur. Üst düzey gelire sahip olan ailelerin çocuklarının yaşantısı ile kendi yaşantısını karşılaştırıyor. Küçüklük kompleksine kapılıyor. Bu kompleks yüzünde annesine babasına saldırıyor. Onun için ailelere çok çocuk yapın diye baskı uygulamak yanlıştır. Benim şahit olduğu bir olayı antlayım. Çocuk Allahın bir lütfüdür. Erkek ve kız olası insanın kendi elinde değildir. Allah nasıl uygun gördü ise öyle olur. İstanbul da bir şirkette satış müdürlüğü yapıyordum. Satış elemanı bir bayan vardı. İki de çocuğu vardı. Kocasının işi yoktu. Karısının kazandığı parayı elinde alıyordu. Bir gün bana prim almaya geldi. Bana durumunu anlatı. Kirayı ödeyemiyorlarmış. Benden avansa istedi verdim. Bu arada ağlamaya başladı. Neden ağladığını sordum. Buraya gelirken babamın tuhafiye dükkânı var. Babamdan bir çorap aldım. Parsını prim almaya gidiyorum. Gelince vereyim dedim. Olmaz o zaman paranı al gel çorabı da o zaman alırsın dedi.

Bu çok zoruma gitti onun için ağlıyorum dedi. Babanın durumu nasıl dedim. 4 katlı apartmanı var. İki oğlan kardeşim var. Onlara birer daire verdi. Birisinde de kendisi oturuyor. Dairenin biriside boş duruyor dedi. Pekiyi o dairede seni neden oturtmuyor dedim. Bizde kız çocuklara mal verilmez dedi. O daire boş duruyor. Sen kirada oturuyorsun ve kiranı ödeyemiyorsun. Babanda buna seyirci mi kalıyor dedim. Benim yapacak bir şeyim yok dedi. Bananın telefonunu verimisin dedim verdi. O gittikten sonra babasına telefon ettim. Adam hacı durumu anlatım, bizde kız çocuğuna mal verilmez dedi. Hacı bey bunun kız olmasını sen mi istedin dedim. Yok dedi! Allah verdi dedi. Bir daha söyler misin dedi.

Allah veridi bey dedi. Allah öyle uygun görmüşte neden madem evlatlarını kız oğlan diye ayırıyorsun dedim. Allah öyle uygun gördüğüne göre neden ayrım yapıyorsun? Bu yanlış değil mi? Dedim! Sen çok biliyorsun müdür dedi telefonu kapattı. Ertesi gün beni kendisi aradı. Müdür gece sabaha kadar senin söylediğin meseleyi düşündüm. Sen haklısın beni bir yanlıştan döndürdün sana teşekkür ederim. Allah senden razı olsun. Şimdi kızımı çağıracağım. Boş daireyi ona vereceğim dedi. Bazı yerlerde kadınların böyle çilesi de var. Bu kadın iki tane çocuk yaptığına o zaman için pişmandı. Şimdi o eleman halen babasının evinde oturuyor. Evin tapusunu da vermiş.

Kadınların kaç çocuk yapacağına. Nasıl doğum yapacağına karışmak yanlıştır. Kendi iradelerine göre kaç çocuk yapacaklarını kendileri karar verirler. Nasıl doğu yapacaklarına da kararı özgür iradeleri ile kendileri vermelidir. Çocuk sahibi olmamaklar kadın ne eksik kadındır. Ne de yarım kadındır. O zaman çocuğu olmayan erkek de yarım erkek ve eksik erkek mi oluyor? Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenler! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 09- 06 ? 2016 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44