Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÇOCUKLARIMIZA İYİ BİR GELECEK BIRAKAMAYACAĞIZ

ÇOCUKLARIMIZA İYİ BİR GELECEK BIRAKAMAYACAĞIZ


   Atalarımız bize iyi bir ülke bırakmışlar. Fakat bizler çocuklarımız ve torunlarımıza iyi bir ülke bırakamayacağız. Komşularımız dahi ülkemizi istila etmişler. İstila edilen ülkeden düşmanları kovmuşlar. Dünyanın en geçerli yönetim sistemi olan cumhuriyeti kurmuşlar. Üzerinde özgürce yaşabileceğimiz bir ülke bırakmışlar. Allah atalarımızdan razı olsun. Mekânları cennet olsun. Biz oların bize bıraktığı gibi bir ülkeyi çocuklarımız ve torunlarımıza bırakamayacağımız için. Bizleri af etsinler.

Cumhuriyet tarihinde bir karış toprak kaybedilmedi. Bu iktidar dönemine gelinceye kadar böyle bir toprak kaybı olmadı. Yunanlılar kardak kayalıklarını sahiplenmeye kalkıştılar. Kayalıklara bayrak diktiler dönemin başbakanı Tansu Çiller ?ya o bayrak oradan inecek. Ya da bu asker oraya gidecek? beyanında bulundu.

Bayraklarını aldılar gittiler. Şah Süleyman türbesinin olduğu yer. Bizim sınırlarımız dışında tek toprak parçamızdı. Kendi elimizle bu toprak parçasını bıraktık. Şah Süleyman türbesini başka yer kaldırdık. Yunanlılar 18 adamızı istila etti. Sesimiz bile çıkmadı. Şimdi Aydın ilimiz sınırları içerisinde olan eşek adasında yunan savunma bakanı ve askerleri mangal partisi yapıyor. Savunma bakanımız Fikri Işık ? yunan savunma bakanı şov yapıyor. Onların şovuna alet olmayacağız? demiş. Pekiyi onlar şov yapıyorsa? Gidin onlar ait olan bir adada sizde şov yapın. Neden yapamıyorsunuz? Madem onlar şov yapıyor. Sizde onlara ait bir adada şovla karşılık verinde görelim.

18 ada elden gitti. Yunanlılar tarafından resmen istila edildi. Bir değil iki değil tam 18 ada istila edilinceye kadar ses çıkmaz mı? Bu adalarda cumhuriyet tarihinde kaybedilen toprak parçalarıdır. Kıbrıs gitti gidecek duruma geldi. AKP´nin dış politikası işte böyle bir şeydir. Senelerce deniz sahası münakaşası yaşandı. Yunanlılar 12 mille çıkaracağız dediler. Bundan önceki iktidarlar izin vermedi. Yukarıda çocuklarımıza iyi bir ülke bırakamayacağız dedim. İleride ülkemizin başına bela olacak iki olay var. Birisi yunanlarla yaşanacak sorun. İkincisi ise ülkemizdeki Suriyelilerdir.

Birincisinde nasıl sorun yaşanır. Şimdi Yunanlılar bu 18 adayı istila ettiler mi? Bu istilaya ses çıkarılmadı. Artık bu adalar yunanlıların malı sayılacak. Yunanlılar ben deniz sahalığımı 12 mile çıkarıyorum dediğinde. Ne olacak? Türkiye´nin egede hareket sahası iyice daralacak. Gemilerimiz hareket edemez duruma gelecek. Deniz sahanlısı genişleyince, bununla birlikte hava sahaları da genişleyecek uçaklarında sahası daralacak. Bu ülke için büyük sorun olacaktır.

İkinci sorun olan Suriyeli mültecilerdir. Bunları Türk vatandaşı yapacağız dediler. Çoğu Türk vatandaşı yapılmış durumda. Çünkü referandumda oy kullandılar. Suriyeliler Türk vatandaşı yapılmakla ülkede bir etnik gurubun daha olması demektir. Maşallah o kadar doğum yapan Suriyeli var ki? Sanki ülkelerini kurtarmak için asker yetiştiriyorlar. Karşıdan görenlerde öyle zannedecek. Kendileri topraklarını terk etmişler. Yetiştirecekleri çocuklar mı ülkelerine sahip çıkacak?

Belli bir rakama nüfusları ulaştığında biz özerklik istiyoruz. Hatay zaten bizimdi verin Hatayı diyeceklerdir. Şimdi benim bu söylediğim sizlere bir senaryo gibi gelebilir. Fakat ileride bu olacaktır. Biz görmeyiz! Amma çocuklarımız bunu yaşayacaktır. Onun için çocuklarımıza ve torunlarımıza atalarımızın bize bıraktığı gibi bir ülke bırakamayacağız. Birde Kürdistan kurulurda doğu Anadolu ve güney doğu Anadolu´dan bazı iler Kürdistan´a bağlanırsa ülke iyice çıkmaza girer. Çocuklarımız huzurlu bir ülkede yaşayamaz duruma gelir.  

Şu an zaten huzura muhtaç bir ülke durumundayız. Ülkenin çivisi çıkmış durumda yarınımızın ne olacağı belli değil. İktidar kongre tarihini geri çekti. Bunun anlamı erken seçimdir. Çünkü cumhurbaşkanı yetkilerini bir an önce kullanmak isteyeceğini yine bu sayfada yazmıştım.

Bundan sonra Avrupa´yı unutun artık. Her geçen gün Araplaşacağız. Katarda para var. Bizde de satılacak yerler var. Son zamanlarda satılan yerleri ve kuruluşları hep katar alıyor. Elimizde karayolları ile geçmiş iktidarların yaptığı ve milli varlığımız olan iki köprü ile akarsularımız kaldı. Bunlarında satışı yakındır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 26-04 -2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44