Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


CORONAVİRİSÜ

CORONAVİRİSÜ


Çin de ortaya çıkan. Kısa sürede çok çabuk yayılan bu korona virüsü. Ülkemizi de tehdit etmeye başladı. Bu virüs doğada kendiliğinden oluştu ise? Neden şimdiye kadar oluşmadı da şimdi oluştu? Bana kalırsa bu virüs laboratuvarda üretildi. Geçmiş senelerdeki bunlarla ilgili olaylara bakalım. Kuş gribini ve domuz gribini hatırlıyor musunuz? Kuş gribi olayında binlerce tavuğumuz telef edildi.

Her kış dönemimde mutlaka bir virüs otaya çıkarılıyor. Kuş gribi olayında sokaklarda maske ile dolaştığımız günleri hatırlayın. Doğadan oluşan virüsün ilacı çabuk bulunuyor. Fakat laboratuvar da yapılan virüsün ilacı kolay bulunamıyor. Bu virüsler neden ortaya atılıyor? İlaç üreten ilaç firmaları ürettiği ilaçları satabilmek için bu yolu tercih ediyorlar. Birde bir ülkenin ekonomisine zarar vermek için bu yolu tercih ediyorlar. Bu benim görüşümdür. İki türlü ölüm vardır. Bir normal ölüm vardır. Bu dünyadaki rızkı bitmiştir.

Bir hadisinde peygamber efendiniz. Bir insan bu dünyada rızkı bitmeden ölmez diye buyuruyor. Birde eceli kaza ile ölüm vardır. Buda tedbirsizlikten dolayı olan olaylarda ölenlerdir. Her şeyde tedbir almak gerekir.  Maden ocaklarında, tren kazalarında, inşaatlarda alınması gereken tedbirler alınmadığı için meydana gelen kazalar gibi. Hazreti Ömer peygamber efendimize Ya Resul Allah. Ben devemi bağlamadan yatsam olur mu der? Peygamber efendimiz sen tedbirini al ondan sonra. Allaha tefekkür ol der.

Neden bunları anlattım. Ülkemizi tehdit eden bir korona virüsü var. Ne zaman ve nasıl ortaya çıkacağı belli değil? Onun için bizlerde tedbirimizi alalım. Önce toplu taşıma araçlarının dezenfekte edilmesi gerekir. Her gün olmasa bile iki günde bir yapılması gerekir. Hap üşürürken ağzımızı kapatalım. Bir müddet tokalaşmayı ve öpüşmeyi kaldıralım. Birisi ile tokalaşmak istediğinizde elini uzatmıyorsa onu kendini beğenmiş olarak görmeyin. Hoş karşılayın. Maske kulanın, ellerinizi sık sık yıkayın. Kalabalık olan yerlerde fazla oyalanmayın. Dezenfekte antiseptik ile elinizi dezenfekte edin. Soğuktan kendinizi koruyu. Grip olmamaya gayret edin.

Vücudunuzun direncini artırmaya gayret edin. Küçük şişelerde dezenfekte antiseptik satılıyor. Ondan alın sık sık onunla elinizi dezenfekte edin. Yukarıda söyledim bir daha söylüyorum. Toplu taşıma araçları mutlaka dezenfekte edilmelidir. Bunlar benim aciz hane bir tavsiyemdir.  Fransa’daki bir arkadaşımdan aldığım bilgiye göre İtalya da virüs kendini göstermiş. İtalya tedbir almaya çalışıyormuş.  Şehitlerimize içimiz yanarken birde bu virüs başımıza bela olursa. İçimiz iyice yanar. Allah korusun. İnşallah bu virüs belası ülkemize girmez. Maske sıkıntısı şimdiden başladı. Tedbir alacak malzeme sıkıntısı dahi çekebiliriz. Hiçbir şey bulamazsanız ellerinizi sık sık sabunlayın. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!       11-03- 2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54