Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


CUMHURBAŞKANI PARTİLİ OLURSA

CUMHURBAŞKANI PARTİLİ OLURSA


Anayasamıza göre cumhurbaşkanın tarafsız olacak. Siyasi parti ile bağı olmayacak. İktidarın başının şu anda kimin olduğu belli değil. Görünüşte çift başlılık varmış gibi gözükse de. Başbakanın hiçbir yetkisi olmadığı olan olaylardan kendini gösteriyor. Binali dönemi başkanlıkla başlamış durumda. Başkanlık sistemini ve anayasayı meclise getireceğiz diyor. Olmazsa millete gideriz diyerek seçimden bahsediyor. Siyasetçilerin çözemediği sorun olduğunda. Sorunu çözecek olan milletir diyor. Sorunu yaratan kim?

Önce bunun kim olduğuna bakmamız gerekir. Sorunu yaratan iktidar değil mi? Şu anda ülkenin terör sorunu varken. Suriye sınırında sorun var iken. Ekonomi sorun var iken. İktidar illaki de başkanlık sistemi derse sorun çözülür mü? Diyelim ki başkanlık sistemine geçildi. Terör bitecek mi?  Suriye sınırındaki sorun halledilecek mi? Ekonomideki sonlar sonlanacak mı? Bu ülkeyi 14 senedir AKP yönetmiyor mu? Başkanlı sistemi gelince başka birileri iktidar mı olacak? Yine AKP iktidar olmayacak mı? İyide 14 senedir yapmadıklarını o zaman mı yapacak? Cumhurbaşkanı ?ben parti genel başkanı değilim. % 52 oy alarak seçilmiş bir cumhurbaşkanıyım. Yargı organının da, yürütmenin de, yasamanın da cumhurbaşkanıyım. Bunlara alışamadılar ama alışacaklar? diyor.

İyi güzelde bunu inkâr eden yok. Amma mevcut anayasaya göre seçilmiş. Ve bu mevcut anayasaya göre yemin etmiş bir cumhurbaşkanı olduğununa göre anayasanın kurallarına gör hareket etmesi gerekmez mi? Anayasaya göre tarafsız olması gerekmiyor mu?  Amma öyle değil. AKP ile bağını kesmediği yaptığı konuşmalardan belli. AKP´nin içişlerine dahi karışıyor. Böyle bir partinin genel başkanı gibi davranan cumhurbaşkanının yanında yargı mensuplarının ne işi var? Bu yargı organının başkanları bir muhalefet partisinin mitingine gitselerdi ne olurdu? Kıyamet kopardı! Sizin o partilerin yanında ne işiniz var. Cübbelerinizi çıkarın ondan sonra siyaset yapın diye bas bas bağırırlardı. Cumhurbaşkanı 2 bin civarında vatandaşla cumhurbaşkanına hakaretten mahkemelik durumda. Şimdi bu mahkemelerin adil karar vereceğine kim inanır?

Bu yargı mensuplarını yanınıza alıp çay yaprağı toplamaya götürüyorsunuz. Açılışa götürüyorsunuz. Cumhurbaşkanı olarak ordunun da başkomutanısınız. Başkomutan olarak doğuda her gün şehit veren, terör örgütü ile mücadele eden orduya moral vermek için. Komutanları da yanınıza alıp gittiniz mi? Ben bir vatandaş olarak gitmenizi beklerdim. O bölgede mücadele eden güvenlik güçlerimizin morale ihtiyacı var. Başkomutanın böyle bir ziyareti o güvenlik güçlerinin moralini yükseltecektir.

Almanya 1915 de ermeni ve Osmanlı idaresindeki azınlıklar soy kırımı yapıldığını kabul etti. Almanya bu kararı alırken aynaya bakmadan karar vermiştir. Talihsiz bir karardır. Aynaya bakmış olsalardı. Kendilerinin Yahudilere yaptıkları soy kırımı göreceklerdi. Kendi gözlerindeki merteği görmüyorlar.

Başkasının gözünde ki çöpü görüyorlar. Şimdiye kadar bu kararı almadılar da şimdi neden aldılar?  İşte bu sorunun cevabı için. Önce kendimize bakmalıyız. Sağa sola devamlı efelenmemizin bu olayda rol oynaması mümkündür. Almanya, Fransa ve İngiltere Avrupa birliğinin önde gelen üç devletidir. Avrupa birliğine girebilmemiz için. Onların koyduğu kuralları yerine getirmemiz gerekiyor. Avrupa birliğinin Türkiye´nin yapmasını istediklerini yerine getirmediğimiz gibi. Bizim için almış oldukları kararları kabul etmeyip. Aldıkları kararları yok hükmünde sayarsak. Siz işinize biz işimize diye kafa tutarsak. Bunların bir gün karşımıza çıkacağını bilmeliyiz. Siz bize öyle yaparsanız, bizde size böyle yaparız derler. Başbakan büyükelçimizi geri çağırdım diyor. Bunun anlamı Almanya ile ilişiğimizin kesileceği anlamına gelir. Daha bir ay önce cumhurbaşkanı Avrupa birliğine rest çekmedi mi? Siz yolunuza biz yolumuza demedi mi?

Onlar da bu restte cevap veriler. Birde uygulanan politikalar yüzünden dostlarımızla hep düşman olduk. Bu Almanya´nın aldığı kararın bizim Arap ülkelerine doğru kaymamızın da etkisi olduğu kanaatindeyim. Almanya´nın bu kararı görüşeceği tarih çok önceden açıklandı. Neden diplomasi girişimler yapılmadı? Çünkü kendimize çok güveniyorduk. Amma ermeni lobisi boş durmadı. Çalıştılar ve soy kırım kararını kabul ettirdiler. Türkiye bu karara karşılık olarak nasıl bir tavır takınacak. Bekleyip göreceğiz. İlk etapta büyük elçimizi geri çağırdık. Dostlarımızla düşman oluyoruz. Ondan sonrada tekrar dostluk kurmak için çaba harcıyoruz. Rusya ile dosttuk. Düşman olduk! Şimdi tekrar dostluk kurabilmek için çabalıyoruz. Rus uçağını düşürdüğümüz günleri hatırlayın böbürlene böbürlene angajman kurallarına uyarak düşürdük dedik.

Sonra Rus uçağı olduğunu bilseydik düşürmezdik dedik. Sonra Rusya ya iki pilot için. Bizimle dostluğu bozdular dedik. Şimdide bir pilotun hatası yüzünden dostluğumuzu bozuldu dedik. İş döndü dolaştı geldi bir pilotun üzerine yıkıldı. Ben bunun böyle olacağından adım gibi emindim. Hatta birisi uçağı düşüren pilotun paralelci olduğunu iddia etmişti. Ben bir pilotun kendisine vur emri verilmeden vuracağına kesinlikler inanmıyorum. Cumhurbaşkanı partili veya başkanlık sistemine geçildiğinde ülke olarak bu günleri çok arayacağımıza inanıyorum. Allah hakkımızda hayırlı olanı versin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır! Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 03- 06 ? 2016. Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44