Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


CUMHURBAŞKANI OLAMAZLAR

CUMHURBAŞKANI OLAMAZLAR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısı ile ayrımcılık yapılmaya başlandı. Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan herkes, kraterleri uyuyorsa Cumhurbaşkanı olma hakkına sahiptir. AKP milletvekili ayni zamanda barış sürecinden sorumlu bakan olan Beşir Atalay “ emekli generaller ve yüksek yargı mensupları cumhurbaşkanı olamaz. O zaman geçti artık” diyor. Bunu neye dayanarak söyledi anlamak mümkün değil.

Emekli generaller neden cumhurbaşkanı olmasın? Sınırların savunmasında generallere güveniliyor da. Cumhurbaşkanı olmasında sakınca mı görülüyor. Bütün generallere Ergenekoncu ve balyozcu gözü ile mi bakılıyor?  “Yüksek yargı mensupları cumhurbaşkanı olamaz” diyor. Neden? Olamayacakları da açıklanmalıdır. Generaller ve yüksek yargı mensupları görev yaparken bu ülkenin vatandaşı sayılıyor da. Görevlerini bıraktıktan sonra Türkiye cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılıyorlar mı?

 Emekli bir general veya yüksek yargı mensubu olan birisi, Cumhurbaşkanlığına aday olduğunu farz edelim. Sen aday olamazsın diyebilecek misiniz? Böyle bir kanun var mı? Pekiyi bunlar milletvekili olabiliyor da. Neden cumhurbaşkanı olamıyorlar?  Kariyerleri ve yaşları cumhurbaşkanı olmalarına bir engel teşkil etmiyorsa neye dayanılarak? Cumhurbaşkanı olamıyorlar.

Emekli generallere Ergenekoncu ve balyozcu gözü ile mi bakılıyor? Yüksek yargı mensuplarına da paralel devletçi olarak mı bakılıyor? Bu ülkenin vatandaşları bölüm bölüm bölündü. Kaç parçaya bölündüğümüzü saymaya kalksak sayamayız. Bu generallerin ve yüksek yargı mensuplarının neden Cumhurbaşkanı olamayacaklarının sebebi nedir biliyor musunuz? İmam hatipli olmadıkları içindir. AKP seçmenine “imam hatipli bir Cumhurbaşkanımız oldu” diye söylemediler mi? General ve yüksek yargı mensupları imam hatipli olmadığı için. Cumhurbaşkanı olamazlar denildiğini tahmin ediyorum. Çünkü başka bir açıklaması olamaz.

İktidar devlet kadrolarına imam hatiplileri getirildi. “Kadrolar imam hatipli olacak” denilmedi mi? Alın size bir ayrımcılık daha. İmam hatipli olanlar imam hatipli olmayanlar. Birde Türk ırkından olanlar. Türk ırkından olmayanlar diye ayrımcılık yapılıyor. AKP’nin iktidarı döneminde bakanlık yapanlara bakıldığında bu ayrımcılığı da göreceksiniz. 50 milyon Türklerden bu dönem içersinde bakan olan bir veya ikiyi geçmez. 12 senedir bakanlar kurulu Kürt, gürcü, Rum gürcü, Zaza ve Arap ırklarından oluşturulmuştur. 9.milyon 600 bin Kürt, 700 bin gürcü, 3milyon Zaza, 800 bin Arap 16 bin Rum ırkı bulunmakta dadır. Böyle bir ırk dağılımı yaşamaktadır ülkemizde. 50 milyon Türk ırkı etnik bir guruba feda edilmekte dedir. Bu ülkede ırkçılık yapılıyor diye defalarca yazdım. Tablo böyledir. Yalnız bakanlık yapan gurupların rakamlarını verdim.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde yine şimdiye kadar oynanan oyun oynanacaktır. Süleyman Demirel bir zamanlar şöyle bir söylemde bulunmuştu. “ Türkiye Cumhuriyeti devleti yıkılırsa, beyaz Türkler gelir. Türkiye cumhuriyetini tekrar kurarlar” demişti. O zaman bunun ne anlama geldiğini anlayamamıştık. Şimdi çok iyi anlamaya başladık. Çünkü Avrupa ülkelerinin bazıları Türk soyundan gelmedir.

Bu ülkede şimdiye kadar ırkçılık yapılmamıştı. Hiç kimsenin ırkı, mezhebi sorgulanmamıştı. Şimdiye kadar “AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk” denilmemişti. Hiç kimse “Türk ırkı diye bir ırk yok” dememişti. Hiç kimse “olmayan Türklüğü oluşturmaya çalışıyorlar” dememişti. Böyle bir ülkede yaşadığımızın farkına varılamıyor. Ne yazık ki her geçen gün ayrıştırılıyoruz. Şunlar Cumhurbaşkanı olamaz denilmesinin başka anlamı yoktur. Kendilerine göre bir aday gösterecekler. Dayatarak o gösterdikleri adayı seçtirecekler. Bununda sebebi halkımızın AKP’ye gösterdiği teveccüh dür. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

15- 04- 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

 

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44