Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN


Zor kazanılan bir şeyden sonra insanlar sevinç gösterisi yaparlar. Bu zorluğu yenerek elde edilen başarının sevincidir. Ülke olarak bizde savaşarak zorda olsa başarıya ulaşarak kurduğumuz cumhuriyeti kutlayarak zorluğu yenmenin ve başarıya ulaşmanın sevincini her yıl coşku ile kutlayarak büyüdük. Önce cumhuriyet nedir? Ulusun egemenliğini elinde tutuğu belli aralıklarla seçtikleri milletvekilleri aracılığı ile egemenliğini kullandığı devlet şeklidir.

Şimdi cumhuriyet karşıtları milletin egemenliğini elinde tutmasını istemiyorlar. Egemenlik kayıtsız şartsım milletindir. Amma bunu egemenlik kayıtsız şartsız bir kişinin elin dedire çevirmek istiyorlar. Onun için cumhuriyet bayramlarının coşku ile kutlanmasını budadılar. Eskiden cumhuriyet bayramları coşku ile kutlanırdı. Bizim çocukluk çağlarımızda şiirler okunurdu. Marşlar söylenirdi. Heyecanımız tavan yapardı. Bu heyecana dayanamayıp ağlayanlar olurdu.

Nerede o eski bayramların kutlanması? Tutturdular bir yeni Türkiye diye her şeyimizi elimizden aldılar. Adeta yetim çocuklar gibi olduk. Başka ülkeler cumhuriyet rejimi özlemi içerisinde olmaların rağmen cumhuriyeti elde edemiyor. Biz ise elimizdeki cumhuriyeti yok etmeye çalışıyoruz. Dünyada ülkesinin düşman istilasından kurtulduğu günü coşku ile kutlamayan hiçbir devlet yoktur. Bu başarıyı gösteren kişileri de yerden yere vuran hiçbir ülke yoktur. Bizde ise bunun tam tersi yapılıyor. Bırakın cumhuriyeti kaldırmayı düşünmelerini.

Kurucusu olan kurtuluş savaşının kazanılmasında dâhiliğini gösteren ve dünya tarihinde yer alan. Gazi unvanlı Mustafa Kemal Atatürk´ü dahi yerden yere vuranlar var. Kurtuluş savaşını keşke yunalılar kazansaydı diyecek kadar alçalmış kişiler var. Atatürk´ün olduğu topraklara gömlek dahi istemeyen insanlıktan nasibini almamış kişiler var. Cumhuriyet dönemini reklam arası görenler bu ülkeyi yönetiyor. 90 senelik enkazı ayağa kaldırdık. Şimdi yol sapağına geldik diyenler var. Böyle bir ülkede cumhuriyeti coşku ile kutlamak mümkün olur mu? İktidarın adamlarından birisi ? yeni bir devlet kuruyoruz? diyor.

Bunun anlamı cumhuriyeti kaldıracağızdır. Bu sözün darbecilerden ne farkı vardır? Darbecilerin amacı mevcut rejimi kaldırıp kendi kafalarındaki rejimi kurmak değil midir? Bu zatın söylediği da ayni kapıya çıkmıyor mu? Darbeciler yargılanıyor. Bu zatta sen ne diyorsun? Diyen olmadı. Böyle düşüncelerin hâkim olduğu bir ülkede cumhuriyetin coşku ile kutlanmasını beklemek iyimserlik olur. Millete şirin gözükmek için üstün körü bir kutlama yapılıyor. Hedeflerini 2023 olarak belirlediler.

Hatırlarsanız AKP milletvekili Tülay Pabuççu cumhuriyet dönemini reklam arası olarak görmüştü. Gelen eleştiriler üzerinde isteseniz de, istemeseniz de bu filim 2023 de gösterime girecek demişti. Bunun anlamı 2023 de cumhuriyet kaldırılacak demektir. Bunu doğrulayan bir beyanda Tayyip Erdoğan´dan gelmişti. ?1919 tarihini ret ediyorum? demişti. Bunun anlamı da cumhuriyeti ret etmektir. Çünkü cumhuriyetin kuruluşunun ilk adımı 19 Mayıs 1919 tarihinde atılmıştır.

Fakat ne yaparlarsa yapsınlar bu aziz Türk milleti buna izin vermeyecektir. Atatürk´e ve cumhuriyete sahip çıkacaklardır. Çünkü Atatürk ve cumhuriyete sahip çıkanların sayısı her geçen gün çığ gibi büyüyor.

Böyle bir dönemde cumhuriyet bayramını içimiz burukta olsa kutluyoruz. Cumhuriyet bayramınızı cani gönülden kutluyorum. Allah ülkemize tekrar cumhuriyet kurmayı nasip etmesin. Onun için cumhuriyet ve Atatürk´e sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Cumhuriyetler kolay kurulmuyor. Size bir kişinin sosyal medyada paylaştığı bir paylaşımı hatırlatayım. Bunu söyleyen AKP milletvekili Mehmet Metier´dir. ?Biz milliyetçi değiliz. Kahrolsun Türk milliyetçiliği? diyor. Biz Türk milliyetçileriyiz. Tekrar cumhuriyet bayramınızı kutluyorum. Alla coşkulu cumhuriyet bayramları kutlamayı nasip etsin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE 28-10 2027 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44