Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


CUMHURİYETÇİLER BİRLEŞMELİDİR

CUMHURİYETÇİLER BİRLEŞMELİDİR


Cumhuriyetçiler ve Atatürkçüler birleşmelidir. Söylemlere ve yaşananlara bakıldığında, birleşmenin şart olduğu gerektiği ortaya çıkıyor. Nedenine gelince? Referandumda cumhurbaşkanının baş danışmalarından birisinin beyanatını hatırlayın. ?Evet, çıkacak millet kendi devletini kendisi kuracak? demişti. Hatırladınız değil mi? Bu ne anlama geldiğini düşündünüz mü? Ben düşündüm! Yeni bir devlet kurulacak demektir. Biz Türkiye cumhuriyeti devletini istemiyoruz. Yeni bir devlet kuracağız anlamı taşımıyor mu?

Bu kanaate nereden varıyorsun? Diyebilirsiniz! Nereden bu kanaate varıyorum. Anlatayım! Cumhuriyet dönemi için. Reklam arası denildi mi? İsteseniz de, istemeseniz de bu film 2023 de vizyona (gösterime) girecek denildi mi? 90 senelik enkazı ayağa kaldırdık. Artık sapağa geldik, denildi mi? Enkazdan kast cumhuriyet. Sapaktan kasıt yol ayrı mı değil midir? Bunların hepsi söylendi mi? Bunların üzerine Cumhurbaşkanı 1919 tarihini ret ediyorum dedi mi? İşte bu söylem söylene bu bütün sözlerin üzerine tuz biner olmuştur. Anlamı gayet açıktır. Bu tarih cumhuriyetin kuruluşunun ilk adımı değil midir? İkinci bir anlamı Türkiye cumhuriyetin devletinin tarihinin yazılmaya başlandığı tarih değil midir? Çünkü bundan önceki tarih Osmanlı tarihidir. Bu tarihin ret edilmesi cumhuriyetin ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin tarihinin ret edilmesidir. Bu günlerde söyleneler. Türkiye isminin yerine Osmanlı ismi kullanılmalıdır. Diyenler ortaya çıkmaya başladı. Bir milletvekili ise şöyle diyor. Cumhuriyet kurulurken bu kadar Beden ödenmedi. Bunun anlamı cumhuriyet kurulurken hiçbir zorluk çekilmedi. Şimdi biz zorluklar içerisinde devlet kurmaya çalışıyoruz demektir. Tahminimce bu bey efendi terörle mücadeleyi kastediyor. Kurtuluş savaşının yedi düvele karşı yapıldığını tarih kitaplarında dahi okumamış.

Şimdi gelelim yeni devletin alt yapısı nasıl yapılıyor. Rabia işareti sembolleştirilmeye çalışılıyor. Amaç Rabia ismimin sembol yapılmasıdır. Bir meydana Rabia Meydanı ismi verilmiş. Ve meydanın ortasına Rabia heykeli yapılmış. Cumhurbaşkanlığı muhafız alayına yeni kıyafet yapılmış. Cumhurbaşkanını karşılamada selam dur askerlerin tüfeklerini iki eli ile yere dik olarak tutarak yapılırdı. Şimdi Rabia işareti yaparak selam dur yapılıyor. Cumhurbaşkanını Rabia işareti ile selamlayanlar oluyor. Bence bu Rabia işareti kurmayı düşündükleri devletin sembolü olacaktır. Bu Rabia işaretinin kullanılmasını sebebi ise milliyetçilere verilen mesajdır.

Bakın biz böyle milliyetçiyiz demektir. Hâlbuki tek devlet isimsiz bir devlettir. Hangi devlet sorusu ile her zaman karşılaşılır. Devletler isimleri ile telaffuz edilir.  Türk devleti, Alman devleti, İngiliz devleti gibi isimleri ile telaffuz edilir. Tek devlet Türk devletidir diyebiliyorlar mı? Tek millet! Milletlerde isimleri ile telaffuz edilir. Hiçbir zaman Türk milleti demeyenler şimdi tek millet diyor. Fakat milletin ismini telaffuz etmiyorlar. Türk milleti diyeceklerinden emin misiniz? Şimdiye kadar bu millet, benim milletim diyenler bundan sonra Türk milleti derler mi? Bir defa Türk kelimesini telaffuz etmiyorlar. Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına almış bir partiyiz demdiler mi? Türk kelimesi ve Atatürk ismi geçiyor diye andımızı kaldırmadılar mı? Dağların yamaçlarındaki, tepelerdeki ne mutlu türküm ibaresini kaldırmadılar mı? Rabia ismi ile milliyetçiler. Atatürkçüler ve cumhuriyetçiler kandırılıyor. Bu oyuna gelmeyin.

Tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet pekiyi tek dil nerede? Dilsiz devlet olur mu? Anayasada belirtilmiştir. Türkiye cumhuriyeti devletinin dili Türkçedir diye. Türkiye cumhuriyetinde öyle karışık olaylar yaşanıyor ki? Sonunun nereye gideceği belirsizdir. Terör bitme noktasında diyorlar. Fakat her gün 1, 2, 3 şehit geliyor. Ne zaman 2002 ki duruma getirirsiniz ancak o zaman millet terörün biteceğine inanır. Başbakan bundan sonra taarruz var diyor. Pekiyi şimdiye kadar neden savunmada kaldınız? Ordunun elinden operasyon yapma yetkisini aldınız. Ülkeyi içerisinden çıkılmaz duruma getirdikten sonra. Taarruz var diyorsunuz. Geçen zamanın hesabını kim verecek? Ülkenin durumunu görüyorsunuz. Onun için Atatürkçülerin, cumhuriyetçilerin ve milliyetçilerin birleşmesi gerekiyor. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 21-06-2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44