Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


CUMHUTİYET

CUMHUTİYET


/resimler/2016-2/29/0023043902409.gif

Halkın egemenliğini kendi elinde bulundurduğu ve aralarından seçtiği milletvekilleri aracılıyla kullandığı bir devlet şeklidir. Ülkemiz 93 senedir cumhuriyetle yönetiliyor. AKP iktidarlarına gelininceye kadar cumhuriyet ile hiçbir iktidarın sorunu olmamıştır. Hiçbir zaman tartışma konusu olmamıştır. Fakat AKP dönemimde her nedense devamlı cumhuriyetin yok edilmesine çalışılmıştır. Barış sürecinin millete kabul ettirilmesi için kurulan akliler gurubu bölgeleri dolaşırlarken dahi. Cumhuriyet yanlış kurulmuştur biz yenisini kuracağız gibi sözler ortaya atılmıştı. Yine AKP milletvekilli Tülay Pabuçcu geçen cumhuriyet dönemi için ? reklam arası? demişti.

Gelen eleştirilere karşıda ?sözümün arkasındayım. İsteseniz de, istemeseniz de bu film 2023 de vizyona( gösterime) girecek? demişti. Bunun anlamı 2023 senesin de cumhuriyet kaldırılacak demektir. Şimdi devlet yönetiminde hiçbir yetkisi olmayan Emine Erdoğan Hanım Efendi ?90 yıllık enkazı ayağa kaldırdık? demiş. Gözümüz aydın Türkiye cumhuriyeti ayağa kaldırmışlar. Bekâra karı boşamak çok kolaydır. Cumhuriyetin ne şartlar altında kurulduğunu bilmeyenler böyle sallarlar. Bu ülke istiklal savaşı vermiş bir ülkedir.  Toprakları istila edilmiş. Ekonomisi bozulmuş durumdan iken.  Genci, yaşlısı, kadını ve erkeği el birliği ile istiklal savaşı kazanarak egemenliğini kazanmıştır. İşte bu enkaz dedikleri cumhuriyet böylelikle Osmanlının küllerinde kurulmuştur. Şayet bir enkazdan bahsedilecekse cumhuriyetin kuruluşu enkazdan çıkarılmıştır. Bu ülke 13 sene içersinde enkaza çevrilmiştir.

Emine hanım zaten bunu da itiraf etmiştir konuşmasında.  Şöyle diyor! ?Türkiye´nin 90 yıllık enkazını ayağa kaldırdık. Artık yeni bir kavşaktayız. Enkazın altından büyük meseleler çıktı. Nitekim bu sorunlarla yüzleşiyoruz. Şehitler veriyoruz! Allah memleketimizi yeniden huzur ve selametli günlere kavuştursun? diyor. İşte bu son cümle ülkenin enkaza döndürüldüğünü kabul etmektir.

Bakalım bu 13 seneki enkazın altından neler çıkmış. Ülkede huzurun olmadığını Emine hanımda itiraf ediyor. Huzurun kalmadığı bir ülke olduk. İçeride ve dışarıda  ülkenin durumu felaket bir durumdadır. Enkazın altından çıkan meseleler bu 13 senenin enkazı altından çıkmış olmasın. Bu 13 senenin enkazını kaldırıp baktığımızda ülke de büyük bir kutuplaşmanın çıktığını görüyoruz. Ben de olanlar.

Benden olmayanlar. Ülke kapuz dilimleri gibi bölündü. Bu enkazın arlında terörle mücadele yerine pazarlık masasına oturma çıktı. Barış süreci çıktı. Barışı kuvvetliler değil aciz duruma düşenler ister. Bu süreçte terör örgütünün koruma altına alınması çıktı. Sözüne itibar edilmeyen, ciddiye alınmayan ülke çıktı. Komşuları ile sorulu duruma gelen ülke çıktı. Dünyada yalnızlığa terk edilmiş ülke çıktı. Bütün milli tesislerinin satılması çıktı. Adaletsizlik, hukuksuzluk çıktı. Yargıya güvenin en alt seviyeye inmesi çıktı. İşsizliğin artması ile fakirliğin artması çıktı.

Demokrasinin ve özgürlüklerin rafa kaldırılması çıktı. Mezhep ayrımcılığı, din ve vicdan özgürlüğünün askıya alındığı çıktı. İstiklal savaşı kazanmış bir ülkenin ordusuna kumpas çıktı. Genelkurmay başkanlığı yapmış general terör örgütü kurmak ve yönetmekten hapse atıldı. Kuvvet komutanları hapse atıldı. Kendi uçağını düşürecekler iddiası ve camilerin bombalanacağı iddiası çıktı. Bu kumpası birlikte yöneten birliktelik çıktı. 17- 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda bakan çocuklarının evinde para kasaları para sayma makineleri ile paralar çıktı.

Şarkıcının kocası İranlının rüşvet olaylarına karışması çıktı. Bu olaydan sonra can ciğer kuzu dolması oldukları cemaatle kavga çıktı. Ne istediniz de vermedik?  Dedikleri cemaatle mücadele ediyoruz diye. Emniyetin deneyimli emniyet müdürleri ve deneyimli istihbarat müdürleri görevlerinde alınmaları çıktı. Orduyu yıpratanlar emniyeti de yıprattılar. Böylelikle ülkede güvenlik ve istihbarat zafiyeti ortaya çıktı. İktidarı kandıranlar ortaya çıktı. Cemaat bizi kandırdı diyenler çıktı. Terör örgütü bizi kandırdı diyenler çıktı. IŞİD önce bizim hasmımız değil teslim olun diyenler. Sonra ayni örgüt ile düşman olmaları ortaya çıktı. Kime yardım edildi ise sonunda onunla düşman olunduğu görüldü. Komşu ülkelerin içişlerine karışılması nedeni ile. Ülke Suriye bataklığının içersine sürüklendiği ortaya çıktı.

Tarihte destan yazmış Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına aldık diyen bir iktidar ortaya çıktı. Hâlbuki bu ülke Türk milliyetçiliği sayesinde istiklal savaşı kazanmıştır. Tarihin derinliklerinde gelen Türk ırkını yok etmeye çalışanlar çıktı. Türk kelimesinin anayasadan çıkarılmasını isteyen bir iktidar çıktı. 55 milyon Türkün bir etnik guruba feda edilmesi çıktı. Türk düşmanlığının, Atatürk düşmanlığının yaygınlaştığı bir dönem ortaya çıktı. İşte 13 senede enkaza çevrilen bu ülkedir.

Cumhuriyet bu millete çok şey vermiştir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyeceksiniz. Milletin elinden bu egemenliği almaya çalışacaksınız. Bu 93 sene bir enkaz değildir. Esas enkaz dönemi AKP´nin 13 senelik idaresi dönemidir. Enkaz arıyorsanız işte bu 13 seneye bakacaksınız. Cumhurbaşkanı dış ülkeye giderken ? ben gidiyorum! Yarın ülkede karışıklar olacak? demesinin ne anlama geldiğini merak edenler bir iki gün beklesinler.

Biz ne cumhuriyette! Nede cumhuriyeti kurnan Mustafa Kemal Atatürk den vazgeçmeyeceğiz. Vazgeçmemizde mümkün değildir. Aslını inkâr eden haramzadedir. Biz asla haramzade olmadık olmayacağız da. Çünkü cumhuriyeti kurabilmek için istiklal savaşında binlerce atalarımız şehit oluşlardır. Onların kemiklerinin sızlatılmasına müsaade etmeyeceğiz. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! NE MUTLU CUMHURİYETÇİYİM. ATATÜRKÇÜYÜM DİYENE! 

 29- 02- 2016 Mustafa KOÇAL

/resimler/2016-2/29/0023377028062.gif

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44