Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DAHA SEÇİM GEÇELİ 15 GÜN OLMADI

DAHA SEÇİM GEÇELİ 15 GÜN OLMADI


Daha seçim geçeli 15 gün olmadı. Dertlenmeler başladı. Aklınız başınıza bu 13 içerisinde mi geldi? Hiç kimsenin yakınmaya hakkı yok. Bakın köyün birisinde yanlış aklımda kalmadı ise 1270 seçmen var. 900 oy AKP´ye çıkmış. Kahvede köylünün birisi AKP´yi eleştirmeye başlamış. Ya neden eleştiriyorsun demişler. Kızıyorum demiş! Sen oyunu nereye verdin. Demişler! AKP´ye demiş. Neden kızıyorsun da oyunu verdin, demişler. Elim oraya gitti demiş.

Böyle zihniyete sahip insanlar oldukça biz daha çok çekeriz. Şimdiden dert yanmalar başladı. Bu dert yananlara bir tavsiyem olacak. Kendim ettim kendim buldum türküsünü söylesinler. Bu türkü onlara ilaç gibi gelecektir. Yok, şuna zam yapılmış. Buna şu kadar ÖTV vergisi konmuş. Tünel geçişi zaten pahalı idi.  Şimdi yine zam yapıldı diye yakınanlar. AKP´nin politikasını daha anlayamamışlar. Tayyip Erdoğan başbakan olduktan kısa süre sonra vatandaşa borç yiğidin kamçısıdır.

Diyerek vatandaşa borçlanmayı tavsiye etmişti. O zaman kredi kartı almak için. İki kefil istiyordu bankalar. Bu kefil olayı kalktı. Kredi kartı almak için bankanın içerisine girmeye bile gerek kalmadı. Kapının önüne masa koydular Nüfus cüzdanını veren kredi kartına alır duruma geldi. Sıkı durun o zaman bu milletin bankalara olan borcu 5 milyar lira idi. Şimdi 500 milyar lira civarında. AKP önemsediği politikaya kavuşmuştur. APK önce milleti borçlandırmayı hedef almıştı. Böylelikler kısa sürede bu hedefine ulaşmış oldu.

Borçlu insan biat eden insandır. Başı önünde olandır. Başkalarını yüzüne rahat bakamayan insandır. Böyle biat eden bir toplum oluşturdular. Yukarı da bir vatandaşın konuşmasını verdim ya. Ne diyor vatandaş elim oraya gitti diyor. Eli oraya biat ettiği için gitti. Onun için kimsenin dertlenmeye yakınmaya hakkı yoktur. O söylediğim türküyü söylesinler onlara ilaç gibi gelecektir. Bir ara Tayyip Erdoğan´a borçlu birisi dert yandı da Tayyip Erdoğan bana sordun da mı borçlandın? Demişti! Şimdi kredi kartının faizinin ve gecikme faizinin artırıldığında şikâyet ediyorlar. 4-5 kredi kartını cebinize koyarken Tayyip Erdoğan´a mı sordun?  

Şimdi iktidar dolaylı vergileri artırıyor. Özel tüketim vergisi (ÖTV) bu vergi Marmara depreminde depremzedelerin yaralarını sarmak için geçici olarak konmuştu. Fakat AKP bu vergiyi kalıcı hale getirdi. Hattı zatında bu para başka yerlere kullanılamaz. Toplanma amacının dışında yerlerde kullanılmaması gerekir. Şimdi iktidar sıkıştığı anda bu vergiyi artırıyor. Seçim döneminde benzine zam yaptılar. Benzine yine zam yaptılar demesinler diye. Benzine yapılan zammı. ÖTV ile karşıladılar. Başka şeylerde ÖTV artışına gidiyorlar.

Dünyada bizim kadar dolaylı vergi ödeyen bir ülke yoktur. Zaten ülkede vergi adaletsizliği var. Mesela pırlanta da KDV dahi yok. Pırlantayı kimler alıyor? Cüzdanı kabarık olanlar. Az kazanandan az vergi, çok kazanandan daha fazla vergi alınması gerçek bir adil vergi sistemidir. Aylık bin lira geliri olanda ayni vergiyi ödüyor. 25 bin lira geliri olanda ayni vergiyi ödüyor. Birde üstelik zenginler vergilerini zamanında ödemiyor. Ondan sonra vergi affı çıkarılıyor. Garibanlar ödediğinle kalıyor.

Biz de çıkarılan vergi affı kadar diğer ülkelerde vergi affı çıkaran başkan ülke yoktur. Ülkemizde garibanlar kadar ezilen başka bir ülke yoktur. Garibanlar ülkenin her işinde vardır. Garibanların çocukları ülke için kutsal bir görev olan askerliği yapar. Fakat tuzu kuru olanların çocukları ya çürük raporu alır, ya da paralı askerlik yaparlar.

Yazıyı şöyle bir toparlayalım. Seçim yeni geçmiş olmasına rağmen geçim sıkıntısından ve zamlardan yakınmaya başlandı. Bu kadar çabuk yakınma olmaz. Turpun büyüğü daha heybeden çıkmadı. Hele o turp heybeden bir çıksın daha çok yakınırsınız. Ben bu hususta kimseyi dinlemiyorum. Kendi düşen ağlamaz kardeşim.

Önüne baksaydın. Gözün nereye bakıyordu? Onlara ancak yukarıda yazdığım türküyü tesviye ediyorum. 15 gündür terör konusunda ses seda çıkmıyordu. Bu gün kuzey Irakta bazı yerlerin bombalandığını ve teröristlerin etkisiz hale getirildiğini duyduk. Alla ordumuza güç kuvvet versin. Terörle mücadelede muzaffer ettin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 05-07- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44