Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DAHA NE KADAR TAHAMMÜL EDECEĞİZ

DAHA NE KADAR TAHAMMÜL EDECEĞİZ


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Barış süreciden dolayı gösterilen müsamahayı kötüye kullanan PKK istediği gibi hareket özgürlüğünü ele geçirmiştir. Bu süreçten istifade ederek gönüllü dağa gitmek isteyenleri götürmüş gerekli eğitimlerden geçirmiştir. Gönüllü gitmek istemeyenleri de kaçırmıştır. Bir Kürt ailesi çocuğunun kaçırılmasına isyan ediyor.

PKK militanları sağda solda cirit atıyor. Polis karakolda, ordu kışlada olunca meydan PKK’ya kaldı. İstedikleri gibi hareket edebiliyorlar. PKK’nın genç yapılanma bölümü karakolların yapımını durdurmak için eylem yapıyor. Kurmuş oldukları öz savunma güçleri yol kesip. Kimlik kontrolü yapıyor. Diyarbakır Bingöl karayolunu trafiğe kapatıyor. Kamyonların kontak anahtarını alıp gidiyor. Trafiği açmak için kamyonları düz kontak yaparak trafiği açmaya çalışıyorlar. Öz savunma güçleri kimlik kontrollerinde iki uzman çavuşu kaçırıyor. Diyarbakır büyükşehir belediye başkanlığına seçilen Gülten Kışanak iki uzman çavuşu kaçıranlarla konuşuyor. “Sağlık durumları iyi, uzman çavuşların bırakılması için karakol yapımının resmi makamlarca durdurulduğunu açıklamalarını istiyorlar. Bu açıklama yapılmadan da ellerindeki esirleri bırakmayacaklarını söylediler” diyor. Vay be ne günlere kaldık.

Örgüt kontrolü tamamen ele geçirmiş durumda. Doğuda iş yapan firmaları tehdit ediyorlar. Tehdide aldırış etmeyenlerin şantiyelerini basıp işçileri kaçırıyorlarmış. Şantiyedeki araç, gereci de ateşe veriliyormuş.  Bunlar artık olağan hale geldi. Yani alıştık. Ne yapalım? Süreci eleştirenler iktidar tarafından vatan haini ilan ediliyor. Başbakan “bunlar şehit cenazesi gelmiyor diye rahatsız oluyorlar” diye eleştirenleri çok ağır bir dile eleştiriyor. İktidardan korkan medya bu olayları gündeme getirmekten korkuyor. Son bir senedir olan olayları medyadan öğrenemiyoruz. Sosyal medya olamasa ülkede olan bitenden haberimiz olmayacak. İktidar MİT yasası çıkardı. Bu yasaya göre MİT müsteşarı Öcalan ile kanunların verdiği yetki ile istediği zaman gidip görüşecek. Eskiden gizli görüşmeler yapılıyordu. Şimdi çıkarılan yasa ile resmen görüşecek. Demek oluyor ki eskiden yapılan gizili görüşmeler kanuni değilmiş. Kanuni olmayan gizli görüşme suç olmuş olmuyor mu? Çıkarılan MİT kanununu Öcalan yetersiz buluyor. BDP milletvekilleri İmralı’yı komşu kapısı yaptılar. Bundan sonra daha sık gidip. Öcalan’ın emirlerini alıp ilgili yerlere gönderecekler. Yeni gidip geldiler. Öcalan süreçle ilgili yeni kanunlar çıkmazsa süreç tehlikeye girer. Çatışma başlar demiş. Hemen yol kesip 9 askerimizi yaraladılar. İki uzman çavuşu kaçırdılar. Bundan sonra BDP milletvekilleri adaya daha sık gidip gelecekler. Öcalan’ın fikirlerini ayni gün kamuoyuna açıklayacaklar. 

BDP Muş milletvekili Demir Çelik ne istediklerini açıkladı. Bölgesel yönetim: Tek bölgesel yönetim, özgür özerk Kürdistan yönetimi olacak. Belediye, idari ve mali özerkliğe sahip olacak. Belediyelerin üstündeki bölgesel yönetimlerse özgür Kürdistan özerkliğe sahip olacak. Demokratik özerklik: Halk kendi kendini yöneteceği öz yönetim organları, köy, sokak, mahalle meclisleri oluşturuyoruz.  Savunma güçleri: Öz savunma gücü devletin asimilasyon politikalarına karşı durmak.  Bayrak olacak: Türkiye’de birçok özerk kuruluş var bunların hepsinin bayrağı var. Türk bayrağının yanına dairlerde bunları asıyorlar. Bizimde bir bayrağımız olacak. Türk bayrağının yanına 25 bölgeye mi ayrılacağız bu bölgelerin bayrakları da asılacak. Petrol meselesi: Kürdistan dediğimiz bölgede çıkan petrolden belediye % 6 pay alıyor. Bu para ile bir şey yapılmaz. Bu pay % 30- 40 düzeyine getirilmeli ki belediye kendini idare edebilsin. Anadilde kreşler:  Öncelikle kreşleri anaokulları için açacağız. Çocuklarımız anadilini öğrenmeden Türkçe öğrenmesin. Ortaöğretimde Kürtçe ile birlikte Türkçeyi de vereceğiz. 

İşte beylerin isteklerinde bazıları bunlarmış. Öz savunma gücünü ne için kullanacaklarını dahi söylemiş. Devlete karşı kullanılacak. Bu öz savunma gücü kimlerden olur biliyor musunuz? Dağdaki PKK militanlarından olur. Hazır yetişmiş askeri nerede bulacaklar. Gençleri sürecin sonunda yapılacak anlaşma ile hepinizi işe koyacağız diye kandırmadılar mı?  Doğuda bu kadar olay olurken iktidardan tık çıkmıyor. İktidar işleri askıya aldı. Kendiişleri ile meşgul. Diğer işler saldım çayıra Mevla’m kayıra misali oldu.  Aman sürece zarar vermeyin deniliyor.  Bu olaylara daha ne kadar tahammül edeceğiz. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 30 – 04 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44