Bir plâket salgınıdır gidiyor. Önüne gelene plâket! İşin garibi, alanın hak etmesi de önemli değil! Tutuştur eline gitsin! Artık plâketler de çok ucuz, plâketlerin manevi değeri de?
Eleştiri kadar özeleştiri de çok önemli. Yararlanmak isteyenler için başarının da anahtarı. Kişi, yeri geldiğinde dostlarını da eleştirebilmeli. Eğer bu eleştirilere kızanlar, sizinle dostluğu kesenler varsa, onlar zaten gerçek dostlarınız değildir. Bırakın gitsin!
Tabii, özeleştiri de önemli. Kişi, yaptıkları ve yapamadıkları konusunda kendisini sorgulamalı. Hele hele sivil toplum örgütlerinde başkanlık ve yöneticilik yapıyorsa?
Doğayı, hayvanları severim. ?Av sporu? ismi altında yapılan katliamlar, deve güreşleri, ?yunuslarla terapi? diye yunuslara yapılan işkenceler, sirklerde hayvanlara uygulanan eziyetler içimi acıtır, yüreğimi burkar. Ne sirklere giderim, ne de deve güreşlerine!
Onları düşündüğümde gözlerim dolar.
Yağmur yağdığında ise en çok gözlerimden ıslanırım!
Müzik dinlemeyi severim. Bu konuda fazla ayırım da yapmam. Klasik Batı Müziği´nden, Türk Sanat Müziği´ne, pop müzikten, otantik Türk Halk Müziği´ne uzanan bir yelpaze içinde, yeri geldiğinde her müziği dinlerim. Fotoğraf sanatına ayrı bir tutkum vardır. Beni bu sanata özendiren Dr. Servet Sıtkı Arat´ı rahmetle anarım. Resim yapmayı hiç beceremememin de rolü vardır, herhalde fotoğrafı sevmemde.
Sanat ve kültür, toplumlar için vazgeçilmez iki itici güç.
Manrico Murzi, şöyle diyor:
?Bizi ölümsüzlükle bağdaştıran ya da ölümsüzlükle avutan, sanatta ürettiklerimizdir.?
Yaşama veda eder etmez unutulmamaya mahkum olmanın tek yolu, okunmaya değer yapıtlar yazmak ve yaratmaktır.
Yıllardır yazıyorum. Yazarken de dinleniyorum. Yazarken tek ölçüm, iyi bildiğim, araştırdığım konuları ve düşüncelerimi dile getirmek. İyi bilmediğim hiçbir konuya girmemeye özen gösteriyorum. Dini konularda hiç yazmıyorum. Çünkü, dinin, Allah ile kul arasında olduğuna yürekten inanıyorum.
Vedat Türkali, şöyle diyor:
?Düşündüğünü söylemekten korkmaya başladı mı bir kişi, düşünmekten de korkmaya başlar.?
Bilgiler, sürekli olarak tazelenmeli. Her meslek, yeni gelişmeleri izlemeyi gerektirir. Kendini yenilemeyen kişi, geçmişinin tutsağıdır. Haydi, size ?kesin? bir bilgi vereyim: Hiçbir şey ?kesin? değildir!
Yaşamım boyunca edebiyatla iç içe oldum. Her çeşit kitabı, dergiyi okudum, okuyorum. Edebiyatın en zor dalı şiir, bence. Çünkü şiir, uçsuz bucaksız bir özgürlük! Gökyüzünde uçmak, engin denizlerde kulaç atmak gibi! Şiirle yaşama tutunursunuz.
Ahmet Arif, şöyle diyor:
?Bir de kuşlar var, hakim bey,
Her şeyin başı onlar
Onlar, özgürlüğü koyuyor
İnsanların kafasına?