Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DALGA GEÇLİYOR

DALGA GEÇLİYOR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olacağı aylar öncesinden belli idi. Ağrı dağının tepesindeki sağır sultan bile duydu ve de biliyordu. Başka bir adayın çıkması ve birileri tarafından aday gösterilmesi mümkün değildir. Öyle bir olaya tevessül edebilecek babayiğit ne arar AKP de. Birisinin aday olması gayet doğaldır. Demokratik hakkıdır. Tabii AKP de demokrasi olursa bunlar olur. Tayyip Erdoğan nabız yoklama turları yaptı. Nerede, zenginlere hitap eden kuruluş varsa onlara gitti. Partilerden de kendilerine yakın olan saadet partisine gitti. Neden diğer partilere gitmedi. Çünkü onları parti olarak bile görmüyor. Gözü yükseklerde olanlar aşağısında olanları görmezler. Bu insandaki kibir’in eseridir. AKP’lilerin hepsi öyle, kibirlerinden yanlarına varılmaz. Benim için değişen bir şey yok. Çünkü benim onlarla işim olmaz. Bir Temmuzu bayram olarak bir taraflarına not etsinler. Çünkü bayram edende vardı, ağlayanlarda vardı. Davullar bile vardı. Fakat yalnız kendileri vardı. Davetiye gönderdikleri 4 bin kişi ve yandaş medyaları vardı. Bazı aileler vardır düğün yaparlar yalnız sülalesini düğüne davet ederler. İşte AKP de aynisini yapıyor. Kendilerinden başkasını kesinlikle çağırmazlar. Çünkü yarattıkları medya ile birlikte kendilerini vatandaşın üzerinde bir tabaka olarak görüyorlar. Cumhurbaşkanlığına adaylığını Tayyip Erdoğan kendisi açıklamıyor. Başbakan yardımcısı Mehmet Ali Şahine açıklattırıyor. İstemiyormuş da partisi aday göstermiş gibi davranmaklar. Aylar önceden beli iken. Nabız yoklama turları atmaklar. Milletle dalga geçiyorlar.

Bir dalga geçtikleri konu da Kürdistan meselesidir. Hüseyin Çelik “bağımsız Kürdistan devleti Türkiye’yi eskisi kadar rahatsız etmiyor. Onlar bizim kardeşlerimiz” diyor. AKP politikaları insanları alıştıra alıştıra yapılıyor. AKP bu Kürdistan sözcüğünü yeni söylemiyor ki. İki sene önce yine Hüseyin çelik kuzey Irak’a Barzani’yi ziyarete gitti. Kendisini karşılayanlarla toka etmedi. Çak yaptılar. Bizde çak bir zaferden sonra yapılır. Sonra konuşmasında “ buraya Osmanlı zamanında da Kürdistan deniliyordu. Benimde Kürdistan dememde bir sakınca yok” dedi. Geçen sene başbakan Diyarbakır da yapın bir toplantıya Barzani’yi de davet etti. Oradaki konuşmasında Kürdistan’daki kardeşlerime selamları gönderiyorum” diye hitap etmedi mi? AKP kurulduğun günden beri Kafsında bu Kürdistan vardı. Tek devlet, tek dil, tek bayarak, tek millet diye senelerce bizleri kandırdılar. Kürdistan meselesi iktidarı rahatsız etmiyor. Fakat vatandaşı rahatsız ediyor. Kuzey Irakta kurulacak olan Kürdistan biz rahatsız etmesinin sebebi. Doğu Anadolu ve güney doğu Anadolu bölgelerinin bu bağımsız Kürdistan’ın sınırları içersinde olmasıdır. Bir zamanlar ABD dışişleri bakanı Codala Rice 22 ülkenin sınırlarını değişeceğini söyledi. Hakta sınırlarının nerelere dayandığını da söylemişti. Kuzeyde Karadeniz kıyıları demişti. Bizim bağımsız Kürdistan’dan endişemiz bunun içindir.

İsrail başbakanı bir beyanat verdi. “Kuzey ırakta kurulacak bağımsız Kürdistan devletini tanıyacaklarını” söyledi. Hemen arkasında Hüseyin Çelik’in “oradakiler bizim kardeşlerimiz” demesi kurulacak bağımsız Kürdistan devletini tanıyacağımız anlamına geliyor. Bu kadar acele etmenize ne gerek var? Böyle beyanatlar Kürdistan’ın kurulmasını hızlandıracaktır. Böyle hevesili olmak karşı tarafın elini güçlendirir. Hani Türkiye orta doğuda oyun kurandı? Gelişmelerin arkasından giden değil. Gelişmeleri yönetendi? Ne oldu? Oyun kuran değil. Oyuna gelen olduk.  Türkiye’nin haberi olmadan kuş uçmazdı? Gelişmelerin arkasından giden olmadık mı?

Milletle dalga geçmeyi bırakında, millete gerçekleri söyleyin. Çıkarılacak açılım kanunu. Ülkeyi bölmek ve Öcalan’ı af etmek için meclise getirilmiştir. Hem de Cumhurbaşkanlığı seçimi arifesinde. Bu kanun yasalaştıktan sonra Öcalan ile herkes görüşebilecek. Bakanlar hatta başbakan dahi gidip görüşebilecek. Ayni zamanda görüşenlerin hiç birisi hakkında soruşturma dahi açılamayacak. Açıktan yapmazlar belki. Amma bakanlardan ve milletvekillerinden görüşmeye gidenler olacaktır. Doğunun oylarını almak için pazarlık yapacaklar. Olayların gidişi bunun böyle olacağını gösteriyor. Böyle değildir diyenlere. Soruyorum şimdiye kadar bu yasayı meclise getirmediler de şimdi neden getirdiler? Hani B ve C planlarınız vardı? Selahattin Demirtaş “ B planları gidip Öcalan’a yalvarmak. C planları yine gidip Öcalan’a yalvarmak” dedi. Bunu söylemesi demek, bir bildiği var, demektir. Bu konuda hep kandırıldık. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır eyleye. Aklımızı başımıza almaz isek başımıza gelenlere boyun eğeceğiz.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  03 – 07 – 2014 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44