Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DARBE Mİ?

DARBE Mİ?


AKP her fırsat da 17- 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu için darbe diyor. Birde bu operasyonda ele geçen paraları paralel yapının koyduğunu ileri sürüyorlar. Darbe böyle bir iki bakan çocuğunun evine baskın yaparak yapılmaz. AKP kendisinin aleyhine tecelli eden her olayı darbe olarak nitelendiriyor. Birçok yerlere baskınlar düzenlendi. O zaman yapılan bu baskınlara da darbe demeleri gerekir. Meclis konuşmalarında AKP´li konuşmacılar yine bu 17- 25 Aralık operasyonu için. Darbe deyince! Muhalefet meclis başkanlığına önerge veriyor. Madem bu 17- 25 Aralık operasyonu darbe ise. Araştırma komisyonu kurulsun bu olay araştırsın diyor. AKP milletvekillerinin oyları ile bu önerge ret ediliyor. Madem darbe ise, kurulsun araştırma komisyonu kim veya kimlerin darbe yapmaya teşebbüs ettiği ortaya çıksın. AKP öneriyi ret ettiğine göre. Bir şeylerin ortaya çıkacağından endişeleniyor demektir. Bu araştırma komisyonuna itiraz ediliyor ise. O zaman AKP bir daha bu operasyon için darbe değimini kullanmamalıdır. Demek oluyor ki! Bu olay darbe değilmiş. Kabul edilsin ki bu işin arkasında kimlerin olduğu açıklansın. Millette bunu kimlerin yaptırdığını bilsin. Hani her fırsatta şeffaflıktan bahsediliyor. Şeffaflık işte böyle zamanlarda ortaya çıkar. Milletin kafasındaki bazı düşünceler bu şeffaflıklar giderilir. Bazı kişilerin kafasında darbe olarak kalır. Bazılarının kafasında da darbe ile uzaktan yakından ilgisi yok. Düpedüz yolsuzlu diye kalır. Amma komisyon kurulup araştırma yapılır ise. Bu araştırma komisyonunun verdiği karar ne ise.  Millette ona göre kafasındaki düşüncesini. Bu karar doğrultusunda verir. Hiç kimsenin kafasında istifam kalmaz.

7 Haziran seçimlerinden sonra meclis doğru dürüst toplanmadı. Bir milletvekillerinin yemin etmesi için toplandı. Bu arada da terör birden ortaya çıktı. İlk günlerde her gün üç dört şehit verilmeye başlandı. Bu arda meclis bir toplantı yaptı. Muhalefet bu terörün bir den patlamasının sebebinin araştırılması için. Bir komisyon kurulması isteği ile meclis başkanlığına önerge verdi. Bu önerge de AKP milletvekillerinin oyları ile ret edildi. Siz terörden şikâyet etmiyor musunuz? İşte meclisin kuracağı bir komisyon, Terör olayları ile araştırma yapacak. Böylelikle de iktidarın işini kolaylaştıracak. Bu iktidar için bir fırsat idi. Bunu da kabul etmediler. O zaman muhalefeti suçlamayacaksınız. Ben yaparım! Ben bilirim ile devlet yönetilmez. Mecliste bulunan partilerde taşın altına elini sokmuş olacaklardır. AKP muhalefeti dışlıyor. Başarı olursa kendi hanesine yazılacak. Başarı olmazsa muhalefet suçlanacak. Bu terör meselesi yalnız AKP´nin sorunu değildir. Bu terör konusu devletin sorunudur. O zaman sorunun çözümü mecliste aranmalıdır. Şimdiye kadar. AKP bu terör sorununun yalnız AKP´nin sorunu olarak gördü. Ve hala AKP´nin sorunu olarak görmeye devam ediyor. Bu sorun milletle birlikte çözülür. Millet olmadan böyle sorun çözülemez. Milleti temsil eden milletvekillerinin mecliste ne işi var? Milleti yakından ilgilendiren bu soruları mecliste çözülsün diye. Millet kendisini temsilen vekillerini meclise göndermiştir.

Gelelim o operasyonlarda ele geçen paraların kimin koyduğuna. Şimdiye kadar o paraları paralelcilerin koyduğu söylendi. Halada söylenmeye devam ediliyor. Geçtiğimiz hafta içersinde AKP milletvekili Mehmet Metiner yine. ?O operasyonda ele geçen paraları paralelciler koydu? dedi. Şimdi ben bu milletvekiline soruyorum. O zaman muhalefetin verdiği önergeyi neden kabul etmediniz? Şayet o araştırma komisyonu kurulmuş olsaydı? O paraları kimin koyduğu meydana çıkacak mıydı? Çıkacaktı! O komisyonda evet bu paraları paralelciler koymuştur dediğinde. İkide bir kendinizi savunma durumunda kalmayacaktınız. Şimdi bu milletvekiline can alıcı ikinci sorumu soruyorum. O operasyonda ele geçen paraları paralelciler koydu ise? Neden o paralar? Bakan çocuklarına ve şarkıcının kocasına verildi? Başka birilerine değil de? Neden? Bakan çocuklarına ve şarkıcının kocasına verildi? Bu paralelciler neden bizim eve para getirip koymuyorlar da? Bakanların çocuklarının evine para koyuyorlar? Paraları alanlarda. Bu paralar bizim değil neye demediler? Havadan gelen para haramdır? O zaman o paraları neden kabul ettiler? Ya sayın vekil bu sorulara cevap verebilecek misin? Madem paralelciler koydu? O zaman hükümet o paraya el koysaydı? Hiç değilse cari açığı kapatırdı da vatandaşa cari açık külfeti yüklenmezdi? Darbe diyorsunuz! Darbeyi araştırma komisyonu kurdurmuyorsunuz. Terörden şikâyet ediyorsunuz. Terörü araştırma komisyonu kurdurmuyorsunuz. Paraları paralelciler koydu diyorsunuz. Buna da bu milleti inandırmaya çalışıyorsunuz. Bunun adına milleti aptal yerine koymak denir. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 27 ? 12 ? 2015 Mustafa KOÇAL     

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44