Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DARBE ORDUYA YAPILMIŞTIR

DARBE ORDUYA YAPILMIŞTIR


Ben 1960 darbesi dâhil birçok kalkışmayı yaşamış bir kişiyim. 1960 darbesi cunta darbesidir. Darbede başarılı olmalarının nedeni ise? 1951 de cuntacıların çalışmaya başlamalarıdır. Rahmetli Türkeş´e iki üsteğmen geliyor. Biz ezanın Arapça okunmasına karşıyız. Onun için bu hükümete karşı bir cunta oluşturduk. Sizde bize katılın diyorlar. Türkeş ?ben menderesi seviyorum.

İcraatını da beğeniyorum. Ben bu söylediklerinizi duymamış olayım? diyor. Sonra albay rütbesinde iken Ankara ya tayin oluyor. Bir gün orduevin de bir gurup subayın ihtilal konuşmalarına şahit oluyor. Bakıyor her şey hazırlanmış. Türkeş iktidarı İnönü ye bırakmamak için guruba katılıyor. Darbe yapılmaya karar veriliyor. Birinci ordu komutanı aranıyor. Darbe yapıyoruz diyorlar.  Birinci ordu komutanı kabul etmiyor. İki üç saat sonra tekrar arıyorlar. Bu sefer lideriniz kim diye soruyor. Cemal Gürsel diyorlar. O zaman darbeyi kabul ediyor. Cemal Gürsel emekli olmuş birisi idi. Yani cuntacıların lideri dışarıdan birisi oluyor.

15 Temmuz gecesi yapılan olay da bir cunta olayıdır. Emir komuta nizamı yoktur. 1980 darbesi emir komuta nizamı içersinde yapılmıştır. Genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanları müşterek hareket etmişlerdir. Bu cuntanın başarılı olması mümkün değildir. Ne tekim başarılı olamamışlardır. Genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanlarının rehin alınması bu hareketin orduya yapılan bir darbe girişimi olduğunu gösteriyor. Önce orduyu ele geçirmek hedeflenmiştir. İktidara darbe sonra yapılacak bir olaydır.

Şayet iktidara karşı yapılacak bir darbe olsaydı. Kuvvet komutanları da işin içerisinde olurdu. Ve acemice yapılan bir olaydır. Hiçbir darbe bu saatte yapılmaz. Türkiye de bu saatte yapılmış. Ne bir darbe vardır. Ne de bir kalkışma vardır. Şimdiye kadar yapılan bütün teşebbüsler sabaha karşı yapılmıştır. Herkesin ayakta olduğu bir saatte böyle bir teşebbüse girişmek olmamıştır. Acemice olduğu buradan bellidir. İkincisi yalnız İstanbul ve Ankara da olmaz. Bütün şehirle de ayni anda olur. Yani bu kalkışma iktidara karşı değildir. İktidara karşı olmuş olsaydı. Yönetimde olanlar hedef alınırdı. Ben böyle bir olaya ne şahit oldum nede duydum. Darbe yapanlar kolay kolay teslim olmaz.

Bu olay ucuz atlatılmıştır. Çünkü asker ile polis karşı karşıya getirilmeye çalışıldı. Ayrıca millet ile ordu karşı karşıya getirilmeye çalışıldı. Kendi ihtiraları uğruna garibanların asker çocuklarını kullananları lanetliyorum. Askerler emir kuludur. Emiri yerine getirmezse vatan haini damgası yer. İşte böyle emri yerine getirirse yine vatan haini olur boğazını keserler. Bu boğazı kesilen askere bunu reva görenlere soruyorum. Onun yerinde sen de olabilirdin. Senin kardeşinde olabilirdi. Bu askerlere reva görülen hareketleri kınıyorum. Emri uygulayana değil. Emri verene bakacaksınız.

Emir verenler bu gariban askerleri kullanmışlardır. O kadar asker elinde silah varken ve saldırıya uğramış iken. Neden silahını kullanmadı diye düşünmek gerekmez mi?  Bu askerler değil mi? Doğuda her gün şehit olanlar?  Bu cunta öyle bir zamanda bu kalkışmayı yapmıştır ki. Orduyu itibarsızlaştırmak ve güç kaybetmesine neden olmuştur. Ülkenin daha fazla zarara uğramasına neden olmuşlardır. Ordu şimdi bu olaydan dolayı uğradığı yaraları mı sarmaya çalışsın? Kaybedilen gücünü telafi etmeye mi çalışsın? PKK ile mücadelemi etsin? Bu olayları hiç düşünmeden böyle bir kalkışıma girişmelerini ülke adına lanetliyorum. Bu ülke bizim ülkemiz. Demek ki bunlar bu ülkenin iyi olmasını istemeyen vatan hainleridir. Ey gaflet uykusunda olanlar. Sakın olasınız askerlerimizi linç etmeye kalkışmayın. Birileri gelir onlarda sizi linç etmeye kalkışır.

Ben güzel ülkem Türkiye ye geçmiş olsun diyorum. Rabbim ülkemizi böyle olaylardan korusun. İktidarın milleti meydanlara çağırmasına bakılırsa bu işten istifade etmeye çalıştığı anlaşılıyor. Silahlı bir gücün karşısına millet çıkarılmaz. Bakmayın askerler itidalli hareket etti. Her şeyi göze alıp silah kullansalardı. Sokaklardan ceset toplardık. Ben bu askerlerimizi alınlarından öpüyorum. Vakar bir duruş sergilediler. Anlamakta zorlandığım bir konu var. Gece yarısı sala verilmesine tekbir getirilmesine bir anlam veremedim. Anlam verebilen varsa söylesinler de bizde bilelim. Demokrasimi kazandı? Cumhuriyet mi kazandı?  Yoksa din mi kazandı? Din kazandı da onun için mi sala verildi? Biz dindarız deniliyorsa. Biz sizlerden daha dindarız.

Çünkü dini siyasete alet etmiyoruz. Gece sokaklara çıkarak neyin kutlaması yapılıyor. 160 kişi öldü. 200 civarında yaralı var. Ayni gün Fransa da saldırı oldu. Üç gün yas ilan edildi. Biz ise sokaklara çıkıp kutlama yapıyoruz. Bizde insan canı işte bu kadar ucuz mu? Şu askerlere işkence edilmesini kabul edemiyorum. Bir sene içerisinde 600´den fazla şehit verdik. Neden bu sokaklara çıkanlar bir günden bir güne terörü lanetlemek için sokaklara çıkmadı. Bir terörist yakalandığın da onu linç etmeye çalışmadılar. Amma emir kulu olan eli ayağı bağlanmış askeri linç etmekte adeta birbirleri ile yarışıyorlar. Bu çocuklar yarın yine PKK´nın karşısına dikilecekler. Bizlerin rahatı için canlarını ortaya koyacaklar. Yargıda bir sürü yargıç ve savcı gözaltına alındı. Madem biliniyorlardı. Neden şimdiye kadar gözaltına alınmadılar. Söylenecek çok şey varda. Ceremeye verilecek para yok. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 17- 07 ?2016 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44