Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DARBE ÜZERİNE DARBE YİYORUZ

DARBE ÜZERİNE DARBE YİYORUZ


Suriye batağına girdiğimiz günden beri. Darbe üzerine darbe yiyoruz. Dost olduğumuz komşularımızla düşman olduk. Üç tarafı denizlerle çevrili doğa güzeli ülkemiz. Dört tarafı düşmanla çevrili bir ülke durumuna getirildi. Bunun sebebi de AKP iktidarlarının dış politikalarının tutarsızlığıdır. Bir zamanlar Arap ülkelerin sokaklarında Türk bayraklarının ve Tayyip Erdoğan´ın posterleri ile süslendiği ile. Övünen AKP iktidarı, Arap ülkelerinin Türkiye´yi örnek aldığını söylüyordu. Kendinizi Arap ülkelerinin önderi görmeye başlamıştık. Hatta ?orta doğuda bizim haberimiz olmadan kuş uçmaz. Oyunbozan ülke değiliz. Oyun kuran ülkeyiz? demeye başladık. Şimdi geldiğimiz noktada artık Arap sokaklarında bayrağımız yakılıyor. Musul Başika bölgesindeki birliğimize takviye yapılması ile çıkan kriz. Türkiye ye Arap ülkeleri tarafından da darbe vuruldu. Irak buradaki birliğin çekilmesi için. Birleşmiş milletler konseyine şikâyette bulundu. ABD ve Rusya da buradan askerlerimizin çekilmesin isteyince. ABD ve Rusya´yı da arkasına alan Irak hükümeti, İslam birliğini toplantıya çağırdı. İslam birliği Musul da ki Türkiye´nin askeri birlik bulundurmasını ? Irak´ın egemenliğine saldırı, Arap ulusal güvenline tehdit? olarak kabul etti. Türk askerinin bölgedeki ?karışıklığı artırdığı? ileri sürüldü. Türkiye´nin ?uluslar arası hukuku ve Irak´ın egemenliğini açıkça ihlal edildiği ileri sürüldü. İktidar onlar çağırdı biz gittik diyorlar. Biz böyle kendimizi avuta duralım. Adamlar olayı uluslar arası boyuta taşıdılar. ABD ve Rusya´yı da arkalarına aldılar. ?Türk savaş uçakları Suriye hava sahasına girsin görelim? diye tehdit eden Rusya. Bununla da kalmadı. Ermenistan´ı da kendi hava savunma güvenliğine aldığını açıkladı. Resmen dört taraftan kuşatıldık. Türkî cumhuriyetleri hani bizim dostumuzdu. Kırgızistan, Kazakistan, Tacikistan, Türkmenistan uçak düşürülme olayında Rusya´nın yanında yer aldı. İşte bir darbede bunlardan geldi. Kırgızistan cumhurbaşkanı uçak olayı için. Şöyle diyor.  ?Uçağın düşürülmesi trajik bir hata idi. Türkiye cumhurbaşkanının bundan pişmanlık duyduğunu biliyorum. Jeti vuranlar ayni zamanda ikili ilişkileri de vurduklarını anlamdı. Türkiye iyi düşünmeli ve doğru kara almalı? diyor. Bu söylemin içerisinde önemli bir nokta var. Cumhurbaşkanının pişmanlık duyduğunu biliyorum diyor. Böyle bir şeyin olduğunu nerden biliyor. Hadi pişmanlık duyduğunu tahmin ediyorum dese bir derece. Adam biliyorum diyor. Bu konuda Türk halkının bilmediği bazı şeyler mi var. Dışarıya ayrı içeriye ayrı beyanlar mı veriliyor? Zaman içersinde bu söylemde gün yüzüne çıkar.

Bakalım bu Suriye yüzünde başımıza daha neler gelecek. Rus uçağını düşürmeden önce bizim savaş uçakları Suriye hava sahsını geçiyordu. Şimdi Rusya Türk savaş uçakları Suriye hava sahasına girsin de görelim demesi. Bir tehdittir. Demek ki fırsat kolluyorlar. En ufak bir olayda misilleme yapacaklar. Lazakiya de bulunan füzelerini Türkiye topraklarına çevirdiklerini açıkladılar. Bir üssü varken ikinci üssü kuruyorlar. Kuzeyde komşumuz olan Rusya. Şimdi güneyde de komşumuz oldu. Zaten Rusya´nın amacı ak denize inmekti. Böylelikle emeline ulaşmış oldu. Bundan sonra Suriye´den çıkacağına ihtimal vermiyorum. Güney doğu Anadolu da buluna patriyotları da söktüler götürdüler. Bizi Rusya ile baş başa bıraktılar. Rusya bundan böyle PKK´ya destek verecektir. Musul da ki askerlerimizi çekmeyiz dedik. Nasıl çekmeyeceğiz? İslam birliği dahi karşımıza dikildi. Türkün Trükten başka dostu yoktur sözü artık kanıtlanmış oldu. Dost bildiklerimizin hepsi saf değiştirdi. Şimdi bu Suriye batağına girmemizin cezasını çekiyoruz. Cumhurbaşkanımız Rusya´nın Suriye de ne işi var diyor. Bize de sizin Suriye de ne işiniz var derlerse? Ne diyeceğiz? Her yere girdik çıktık. Libya da ne işimiz vardı.

Doğuda yine hain pusu yüzünden üç askerimizin şehit üç askerimizin de yaralı olduğu haberi geldi. Allah şehitlerimize rahmet etlesin. Ailelerine sevenlerine sabırlar versin. Ülkemizin başı sağ olsun. Yaralılara Rabbim acil şifalar versin. Ailelerine ve Türk milletine bağışlasın. Yine yüreklerimiz yandı. Bu insanların ağlamaktan gözpınarları kurdu. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Morelman ayakta duracak takatimiz kalmadı. İstikra bozulmasın diye oy isteye AKP istediğini aldı. Aldı da 1 Kasım seçiminde bu yana 50´ye yakın şehit verdik. Bir o kadarda yaralımız var. Vatandaşlardan kaç kişi hayatını kaybettiğini bilmiyoruz. Maddi zarar derseniz tavan yaptı. Hani istikrar gelecek ülke selamete kavuşacaktı. Türk milleti olara darbe üzerine darbe yiyoruz. Allah sonumuzu hayır eylesin. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 28- 12 ? 2015 Mustafa KOÇAL                

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44