Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DEMOKRAT PARTİ İL KONGRESİNİ YAPTI

DEMOKRAT PARTİ İL KONGRESİNİ YAPTI


Balıkesir demokrat parti genel başkan Gültekin Uysalın katılımı ile il kongresini yapmıştır. Bu kongre önce Balıkesir´e ve demokrat partiye hayırlı olsun. Bu kongre öyle bir kongre oldu ki. Birilik beraberliğin sağlandığı bir kongredir. Mücadelenin ateşini yakıldığı bir kongredir. Önce genel başkanı Gültekin Uysaldan bahsetme gerekir. Türkiye de siyasal bilgiler fakültesini bitiren tek parti lideridir. Balıkesirli demokrat partililer böyle donanımlı bir lideri dinlemekten son derece memnun oldular. Kendisine kongremizi onurlandırdığı için teşekkür etmeyi bir borç addediyorum. Genel başkan coşkulu bir konuşma yaptı. Onun coşkusu partilileri de coşturdu. Partililerin coşkusu da genel başkanı coşturdu. İki tarafın coşkusu coşkulu bir kongrenin geçmesine sebep oldu. Kongre bittikten sonra partililerin konuştuğu tek bir nokta vardı. Çok güzel bir kongrenin olduğu idi. Böylece coşkulu geçen bir kongrenin birlik beraberliğe katkısı olmuştur. Ben hiçbir kongrede çevre illerden bu kadar il ve ilçe başkanı geldiğine şahit olmadım. Türkiye genelinde aşağı yukarı bütün illerinin gözü Balıkesir de idi. Gelme imkânına sahip olan il ve ilçelerin başkanları geldi. Gelemeyenler telgraf ve çiçek gönderdiler. Bu bir hareketin başlangıcı olmuştur. Birlik ve beraberlik ateşinin yakıldığı il Balıkesir olmuştur. Bizim bu il ve ilçelerle iletişim kurmamız. Onları da bu iletişime icabet etmeleri neticesinde böyle bir tablo ortaya çıkmıştır. Demokrat partiye ilgiyi artırmıştır. Kırkağaç tan iki kişi Balıkesir araba pazarına gelmişler. Araba pazarında demokrat partinin kongresinin olduğunu duymuşlar. Nerede olduğunu öğrenmişler. Bir taksiye binmişler doğru hasan baba çarşısına gelmişler. Kongre salonuna geldiler. Geldiler amma ne yazık ki kongre bitmişti. Seçime geçilmişti. Ben kapıda dikiliyordum. Bana sordular kongrenin bitiğini seçime geçildiğini söyleyince üzüldüler. Benden rozet istediler. Kendilerine rozet verdim. Memnun oldular. Bu olay şunu gösteriyor. Demokrat partiye ilginin artığıdır. İlginin artması demek partinin yükselişe geçtiğinin göstergesidir. Artık demokrat partide bundan böyle konuşulacaktır.

Genel başkan görsel medyada iki defa burada yaptığı konuşmayı yapsın. Barajı aşamıyoruz diye başka partilere oy verenlerin. Bundan böyle başka partiye oy vermeleri mümkün olmayacaktır. Balıkesir de böyle bir kongrenin gerçekleştirilmesi diğer ilerlide daha aktif olmaya yöneltmiştir. Benim iletişim halinde olduğun bazı il başkanları da telefon edip kutlamışlardır. Bu kongrenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim. Eski partililerimizin katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz. Sitem edeceğimiz kişiler yok mu? Elbette var. Bizi yalnız bırakmayanlara teşekkür ederiz. Davetimize dahi icabet etmeyenlere de canınız sağ olsun deriz. Particilik bir vefa işidir. Biz vefamızı gösterdik. Yinede vefamızı göstermekte kusur etmeyeceğiz. Zor bir dönemde görev alan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Böyle zor dönemde partiyi kongreye hazırlayan arkadaşlarımıza emeklerinde dolayı teşekkürü bir borç biliyorum. Yeni yönetimde görev alan arkadaşlarımı kutluyorum. Başarılar diliyorum. Artık bu maya tutmuştur. Partililer bunu anlamıştır. Ülkenin demokrat partiye ihtiyacı olduğunun bilincindedirler. Hele bu kongrede genel başkanı dinleyenler. Budan sonra hem demokrat partiden bahsedeceklerdir. Hem de genel başkandan bahsedeceklerdir. Ben dahi genel başkanımızın bu kongrede yaptığı konuşmaya mest oldum. İşte ülkenin böyle donanımlı genç bir lidere ihtiyacı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Haydi demokratlar artık yuvaya dönmenin zamanı gelmiştir. Başka partilere giden arkadaşlarımızın yuvaya dönmelerini bekliyoruz. Kapımız bütün demokratlara açıktır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 23 ? 05 ? 2016 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44