Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DEMOKRAT PARTİ ÜLKENİN ÇİMENTOSUDUR.

DEMOKRAT PARTİ ÜLKENİN ÇİMENTOSUDUR.


Mecliste olmadığı dönemde ülkenin nereye geldiğini gördük. Bu Mahalli seçim döneminde tıkana demokrasinin önünü demokrat parti açmıştır. İttifaklar yüzünden seçmenin özgür iradesi ile oy kullanma hakkına ipotek konmuştur. Ben burada aday göstermiyorum. Sende şurada aday gösterme siz bizi, bizde sizi destekleyelim gibi pazarlıklar. Demokrasinin önüne set oluşturmuştur. Seçmen özgür iradesi ile oy kullanamıyor.

Partisi nereyi işaret ederse oraya oy kullanmaya mecbur edilmiştir. Demokrasinin önünü demokrat parti açmıştır. Hiçbir parti ile ittifak yapmayarak vatandaşın özgür iradesi ile oy kullanabileceği zeminin hazırlayıcısı olmuştur. Böylelikle demokrasinin önünü açmıştır. Vatandaş kendi partisinin adayına oy vermiyor. İçine sindiremediği partiye oy vermeyi de hazmedemiyor. Oy kullanmamayı düşünenlerde vatandaşlık görevini yerine getirmemmiş olacağından endişe duydukları için. Çaresizlik içerisinde olanlara çare olmuştur.

Aday olmak istediği parti adaylarını kendisi belirlediği için adayda olamıyor. Vatandaşın istemediği kişileri aday gösterdikleri için. Partililerde huzursuzluk yaşıyor. Çare arıyor. Çaresizlerin çaresizliğini Demokrat parti gideriyor. Aday mı olacaksın gel partimizi kapısı açık diyor. Belediye başkanı olarak hizmet isteyenler geldi demokrat partiden aday oldu. Adayda memnun oldu. Adayın seçmeni de memnun oldu. Hem adayların hem de seçmenin sığınma limanı demokrat parti olmuştur.  Ülkeye bir nevi demokrasi dersi vermiştir. Bu seçimde hem aday olacaklara hem de oy kullanacak olanlara kapılarını açmıştır.

Rafa kaldırılan demokrasiyi raftan indirmiş seçmenin ve adayların önüne demokrasiyi koymuştur. Artık bundan sorası adil demokratik bir seçim olmasını temenni ediyoruz. Bu demokrasi dersini bize Allah rahmet eylesin rahmetli Süleyman Demirel öğretmiştir. Burada aklıma gelmişken bir hikâyesini anlatayım. Devlet adamı işte böyle olur dedirten bir olay. Antalya da bir şahıs Süleyman Demirel´e küfrediyor. Savcı soruşturma açıyor. Başbakana küfretmekten hapse atılıyor. Bu olaydan Demirel´in haberi yok. Demirel´e bir yazı geliyor. Bu kişiden şikâyetçi olup olmayacağı soruluyor. Yaşar Topçu partinin avukatı.

Hemen Yaşar Topçuyu çağırıyor. Hemen bir araba alıyorsun bu adamı hapisten çıkarıyorsun. Allah bilir biz bu adama ne yapmışız da bize küfretmiştir. Ben şikâyetçi değilim git bu adamı hapisten çıkar diyor. Yaşar Topçu gidiyor. O küfreden adamı hapisten çıkarıyor. Ülkenin çıkarları doğrultusunda verdiği karardan kesinlikle taviz vermezdi. Kıbrıs´a Yunanistan asker yığınağı yaptı. Yunanistan´a askerlerini derhal Kıbrıs dan çek dediler. Kısa bir süre verildi bu süre içerisinde askerlerinizi çekmezseniz biz geliyoruz denildi. Mersin limanında gemilere tanklar vinçlerle yüklendi. Askerler gemilerde beklemeye başladı.

Bu arada Amerika Simsın diye birisini arabulucu olarak gönderdi. Türkiye ye geldi. Tarihte böyle vaka iki defa olmuştur. Bundan vazgeçin dedi. Demirle biz kararlıyız dedi. Yunanistan´a gitti. Bir gecede iki defa Yunanistan´a gitti geldi. Yunanistan sonunda askerini çekmek mecburiyetinde kaldı. Sözünden geri dönmedi. Mersin limanındaki gemiler boşaltılmaya başlandı. Tanklar gemilere vinç ile yüklendi vinç ile boşaltılırken. Biz Kıbrıs´a bu tankları nasıl indirecektik diye akıllarına geldi. Askeri gemi tutmuş yerlerde yatıyor. Hemen komutan Demirel´e gidiyor. Demirel derhal çıkartma gemisi inşasına başlayın. Deniz piyade birliği kurun emrini veriyor. Kıbrıs´a çıkartmayı bu sayede rahat yapabildik. Bizi işte böyle yetiştirdiler.

Demokrat partinin belli başlı bazı ilkeleri vardır. Atatürkçülük, Cumhuriyetçilik, Maneviyatçılık, Mukaddesatçılık, devrimcilik, sosyal adaletçilik, sosyal devletçilik gibi ilkeleri vardır. Başlıca görevi ülkenin bölünmez bütünlüğünü korumak. Vatandaşının karnının tok sırtının pek olmasını sağlamaktır.

Cumhuriyetçilikten, Atatürkçülükten, laiklikten, demokrasiden asla taviz vermez. Milli varlık edinmeyi kendisine şiar edinmiştir. Halka hizmeti hakka hizmet olarak benimsemiştir. Demokrat parti ülkenin çimentosudur. Bu seçimde ülkeye demokrasi dersi vermiştir. Bu seçime hiçbir parti ile ittifak yapmadan seçime girerek demokrasinin önünü açmıştır. Kadınlarımıza değer verdiğini bir defa daha göstermiştir. Bu seçimde en çok kadın aday çıkaran parti olmuştur. Çaresiz değilsiniz sayın seçmenlerimiz. Çare demokrat partidir. Sakın sandığa gitmemezlik yapmayın. Özgür iradenle oy kullanabileceğin KIR AT amblemli DP var. Saygılarımla.    

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKİM DİYENE!   10- 03- 2019 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44