Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DEMOKRAT PARTİ

DEMOKRAT PARTİ


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Bu yazdığım andımıza sadık, DP’nin ilkelerine bağlı bir kişiyim. Onun için bugün demokrat partiden bahsedeceğim. 1946 da yeter söz milletindir diye yola çıkan. DP’ye ailemin seçimlerde oy vermesi ile başlayan serüven annemi küçük yaşta kaybetmeme sebep olmuştur. Tek parti dönemi çok iyi hatırlıyorum. Kazamızda bir tek belediyenin kamyonu var. Kazamız çal da hastane olmadığı için. Annemi denizli devlet hastanesine götürmek için. Ailem belediyeden kamyonu istiyor. “Oyunuzu kime verdi iseniz onlardan araba isteyin” diyorlar. Üç gün sonra dışarıdan gelen bir kamyonu kiralıyorlar. Annemi hastaneye götürmek için yola çıkıyorlar. 30 KM gittikten sonra annem ruhunu teslim ediyor. Geri dönüyorlar. Ben biraz büyüdükten sonra babam olayı bana anlattı. Benzinliğin önünde kış gününde bir litre gaz almak için çok bekledim. Açıkçası tek partinin acısını çok yaşadığım için. Daha ortaokul da iken menderes aşığı oldum. 1960 senesi ocak ayında astsubay teknik okulundan mezun oldum. Eskişehir de göreve başladım. Mayısta ihtilal oldu. Çok üzüldüm! Ordudan ayrılmayı düşündüm. Babam oğlum tazminatı ödememiz mümkün değil dedi. İstemeyerekte olsa orduda kaldım. Şimdi birileri derki, isteksiz orduda çalışandan hayır mı gelir derler. Hava kuvvetlerinde uçak üzerinde yaptığım değişiklerle ülkeme faydalı işler yaptım. 1980 senesin de ihtilal olduğu gün emekli olmaya karar verdim. Emeklik kapatıldı. 1981 de Emeklilik açıldığı günde dilekçemi verdim. DYP kurulduktan sonrada partiye kaydoldum. İlk ilçe seçiminde yönetin listesine girdim. Halen il yönetiminde görev yapmaktayım.

Demokrat parti tek partili sisteme son vermiştir. Demokrasinin ülkeye yerleşmesini sağlamıştır. Daima köylünün ve fakirin yanında olmuştur. Demokrat parti ayağımızı çarıktan ve potur pantolondan kurtarmıştır. Vatandaşı tahsildarlardan kaçmaktan kurtarmıştır. Kendi malından hırsızlık yapmaktan kurtarmıştır. İkinci sınıf vatandaş olarak görülen köylüyü devletin efendisi yapmıştır. Demokrat parti demek iştir aştır. Vatandaşının karnın tok sırtının pek olması için çalışmıştır. Ülkenin kalkınmasını en üst seviyelere çıkarmıştır. Ülkenin imarının mimarı olmuştur. Fabrikalar, tesisler, barajlar, yollar, hastaneler, okullar gibi önemli tesislerin mimarı olmuştur. Cumhuriyete ve kurucusu Atatürk’e saygıda kusur etmemiştir.  Velhasıl kelam ülkenin kalkınmasında çok önemli işler yapmıştır. Ülkenin birliğini dirliğini bozanlara fırsat vermemiştir.

PKK’nın kurulup eylemler başlaması Özal dönemindedir.  Rahmetli Özal eylerler başladığında üç beş çapulcuya pabuç bırakacak değiliz demiştir. O günlerden bu günlere gelinmiştir. Özal federasyonu düşüne biliriz demiştir. Özal’dan sonra gelenler böyle bir söylemde bulunmamıştır. Demirel den sonra partinin başına Tansu Çiller gelmiştir. İlk kadın lider ve ilk kadın başbakan DP sayesinde yaşanmıştır. PKK eylemlerinin tavan yaptığı bir dönemde başbakan olan Çiller. PKK’ya taviz vermemiştir. “Bizde can verilir. Toprak verilmez. Ülkenin tek çakıl taşını kimseye vermeyiz” diyerek. PKK ile mücadelede ne kadar karalı olduğunu ortaya koymuştur. Yunanlıların Kardak kayalıklarına dikmiş olduğu bayrak için. Ya o barak oradan inecek, ya da asker oraya gidecek diyerek. Karalılığını göstermiştir. Ne oldu? Ertesi gün yunanlılar bayraklarını alıp gittiler. Terör için “terör ya bitecek ya bitecek” diyerek milletin takdirine mahzar olmuştur. Bu güne geldiğimizde ise kaçırılan çocuklar ve işçiler için. PKK’ın meclisteki uzantısı olan partilerden yardım isteniyor. Bu gün doğuda olan olaylar özerkliğin adımlarıdır. Bir başbakan teröristleri kastederek “ bizde can verilir toprak verilmez. Ülkenin tek çakıl taşını vermeyiz” diyor. Başka bir başbakan PKK zarar görmesin diye. “ Barış sürecine zarar verecek hiçbir eylemin içersinde olmayın” diye emniyet güçlerine ve orduya talimar veriyor. Bunu söyleyen başbakanda vatandaşların % 43’ün takdirine mahzar oluyor. Ülkesinin bir bölgesinde özerklik ilan edilmesine ses çıkarmıyorlar. Tezattı görüyor musunuz?

Önümüzde cumhurbaşkanlığı seçime var. Demokrat parti bu seçimde belirleyici olacaktır. Menderesi ağzına almayanlar bu günlerde menderesten bahsetmeye başladı. Sebep gayet açıktır. DP’nin belirleyici parti olmasındandır. Hiçbir zaman menderesin yaptıklarından bahsetmeyeceksiniz. Cumhuriyet tarihinde yapılanları görmeyeceksiniz. Geçmişi devamlı kötülerken menderesi ayırmayacaksınız. Kendinizden başka bütün iktidarları kötüleyeceksiniz. Bu kötülediklerinizin içersinde Atatürk olacak, İnönü olacak, Menderes olacak, Demirel olacak ondan sonrada kalkacaksınız bu günlerde Menderesten bahsedeceksiniz. Haydi, şu Tansu çillerin söylediğinin bir tanesinin yüreğiniz varsa söyleyin terör örgütüne.  Adamlar “ya müzakere ya savaş” sloganı atıyor. Pankartlar asıyor kimseden ses çıkmıyor. 2002 de bitme noktasına gelen terör AKP döneminde bu noktaya gelmedi mi? Hiçbir başbakan devlet hata yapmıştır demedi.  Gelecekte bu iktidar dönemi içinde birileri bizden önceki iktidar hata yapış diyecektir.

Demokrat partide yurt genelinde çok güzel çalışmalar yapılıyor. DP’liler guruplar halinde sessiz sedasız partiye dönüyor. Bu seçimde ve gelecek sene yapılacak genel seçimde. Belirleyici pati DP olacaktır. Bu dönem yıldızı parlayan parti olacaktır. 1946 da tek partili sistemi bitiren DP’dir. Bu gün o zamanın tek partili dönemine. Bu gün tekrar dönülmek üzeredir. Şimdi bu tek partili döneme geçişi engelleyecek olanda yine demokrat parti olacaktır. Saygılarınla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  31 – 05 – 2014 Mustafa KOÇAL   

 

Özkan Sarı
31.05.2014 01:34:40
Evet ne derse yaptı.Yunana bayrak indiren,PKK itlerini sindiren Tansu Çiller değilmiydi.Türkiyemin temel taşı,hadi meydanlara.

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44