Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DEMOKRAT PARTİ HEDEF OLDU

DEMOKRAT PARTİ HEDEF OLDU


Türküm, doğruyum, çalışanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ülkede parti enflasyonu varken. Yerden mantar biter gibi parti kuruluyor. Bizden başka hiçbir ülkede bu kadar parti yoktur. Kurulan partilerin amacını anlamak mümkün değildir. 97 parti var ülkede. Fakat yanılmıyorsam seçim bölgelerinin 4/3 de teşkilatlarını tamamlamış olması gerekir ki seçime girebilsin için. Her nedense bu kural son zamanlarda uygulanmıyor. Çünkü seçime ne kadar çok parti girerse iktidara yakın olan partinin lehine oluyor. Onun için bu kural uygulanmıyor. Bu kuralın uygulanması durumunda seçime girecek parti sayısı 9-10 olur.

Her nedense Demokrat Parti (DP) hedef parti oluyor. Hiçbir şey yapamazlarsa kıt at amblemini alıyorlar. Kır at amblemli 3 parti varken. Bir dördüncüsü de yeni kuruldu. Yüksek seçim kurulu ayni amblemli 2-3 partiyi seçime sokabiliyor.  Şundan eminim ampul amblemli ikinci bir parti kurulsa bu partiyi seçime sokmazlar. DP bu amblem olayını anayasa mahkemesine taşıdır. Anayasa mahkemesini KIR AT ambleminin kullanma hakkını DP’ye verdi.

Her yeni kurulan partinin kurucuları DP yönetiminde olanlara gidiyor. Burada bizim il veya ilçe teşkilatımızı kurma görevini size verelim. Bizim partiye geç diyorlar. Müracaat ettikleri kişi kabul etmediğinde bize şu ilde sizin partiden olan birisinin telefon numarasını ver diyorlar. Bunu ben yaşadım. Bir ilde DP il başkanına teklif ediyorlar. Arkadaşımız bana böyle bir teklif yapmanız ayıp değil mi? Diyor. Balıkesir de tanıdığın yönetici var mı? Diyorlar. Oda benim ismimi söylüyor. Böyle bir teklifte bulunacaklarını ümit etmediği için benim ismimi veriyor. Telefon numarasını verir misin, diyorlar. Kendisine sormadan veremem diyor. Telefonla soruver! Bana telefon etti. Böyle bir durum var ne nesrin dedi. Ben 74 yaşındayım! Şimdiye kadar amblemi kır at olmayan hiçbir partiye oy vermedim. Bundan sonrada vermeyi düşünmüyorum dedim. Bu ardada başka bir arkadaşının ismini versin demişler. Ben arkadaşlarımı satmam dedim. Teşekkür etti telefonu kapattı. Ertesi gün beni aradı. Eski toprakların hali başka oluyor. Genç birisi olsaydı. Balıklama atlardı demişler. Türkiye genelinde birçok arkadaşlarıma ayni teklifi götürmüşler. Partiniz kapanıyor bizim partiye gelin diyenlerde olmuş. % 44 oyu olan AKP dahi bizim partiden adam ayartmaya çalışıyor. Bu kurulan partiler AKP’nin ekmeğine yağ sürmek için kuruluyor. Parti kurmak o kadar kolay bir iş değil.

Demokrat parti kendi yağı ile tuzu ile kavrulmaya çalışırken birde dış mihraklarla uğraşıyor. Ben ülkenin nerede ise yarısı ile irtibat halindeyim. Onun için her gün çeşitli yerlerden mesaj alıyorum. Bizim dertlerimizi dile getir diyorlar. Kadın kollarının ve gençlik kollarının daha aktif hale getirilmesini talep ediyorlar. DP’nin basında yer alması için çalışma yapılmasını istiyorlar. Partiden başka partilere geçenlere ülkenin bu günkü duruma gelmesine ortak olmamalarını tavsiye ediyorlar. DP’den giden birisinin ülkenin bu durumundan memnun olması mümkün değildir. Onun için yuvaya dönsünler de vebale ortak olmasınlar diyorlar.

Arkadaşlarım, partiden ayrılanlar için iyi temenniler de bulunuyorlar. Doğru söylüyorlar Türkiye de en çok siyasetçi yetiştiren parti DP’dir. Ayni zamanda Türkiye’ye en çok dev eser kazandıran DP’dir. AKP’nin dev eser dedikleri eserleri devlik bakımından ikiye katlayan eserlerdir. Tartışmasız dev eserlerdir. Ülkenin DP’ye ihtiyacı vardır. Önce yaptıklarını vatandaşa anlatacak olanlar. Bizzat yapılan eserlerde emeği olan DYP milletvekillerinin. Yurt sathına dağılarak vatandaşa anlatmaları gerekir. Eski DYP milletvekillerinin bu partiye vefa borcu vardır. Bu vefa borçlarını ödemenin zamanıdır. Taşın altına ellerini sokmalıdırlar. Biz onlardan çok şey talep etmiyoruz. Bizlerin omuzlarına basarak siyasi bir kariyer sahibi oldular. Bu kariyer sayesinde beyler gibi yaşıyorlar. Gözümüz yok! Partiye uğrayıp bir çayımızı içmeleri dahi yeterlidir.

Bu partinin ekmeğini yiyenler suyunu içenler biz değil kır at sizden vefa bekliyor. Demokratlar haydi! Ülkenin karanlıktan aydınlığa çıkması için KIR AT da birleşelim. Eteğimizdeki taşları dökelim. El, ele, omuz, omuza, gönül, gönüle olup ülkeyi karanlıkta aydınlığa çıkaralım.  Yine söylüyorum eski DYP milletvekilleri gelin hep birlikte taşın altına elimizi birlikte sokarak başarıya ulaşalım.  Başka partilerin KIR AT amblemi kullanmaları men edilmiştir. Bu hak yalnız DP’ye aittir. Kır at tan elinizi çekin. İktidar partisi dahil bütün partiler DP’ üzerinden elinizi çekin. Partimizin seçime girmeyeceğini ileri sürenlere inanmayın DP seçimlere girecektir.  Bunlar yıpratmak isteyenlerin uydurmasıdır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 02 – 12 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44