Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DEMOKRAT PARTİDEN NEDEN KORKULUYOR?

DEMOKRAT PARTİDEN NEDEN KORKULUYOR?


Bazı partiler demokrat parti güçlenirse bizim oylarımızı geri alır diye korkuyor olabilirler. Basın neden korkuyor? Genel başkanımız Gültekin Uysal.

CHP genel başkanına yapılan tehdit için. Açıklama yapıyor. Yandaş basının DP genel başkanını açıklamasına yer vermesini zaten beklemiyoruz. Fakat yandaş olmayan basının. DP genel başkanı Gültekin Uysal’ın yatığı açıklamaya neden? Yer vermediğini anlamış değilim?

Devamlı her konuda DP engelleniyor. Bunu biliyoruz. Milletvekili olmayan genel başkanların açıklamasına yer veriliyor. Hem milletvekili hem de Demokrat partini genel başkanı olan Gültekin Uysal’ın açıklamasına neden yer verilmiyor? Demokrasiden bahsedeceksiniz?  

Ondan sonrada hem milletvekili hem de DP’nin genel başkan olan Gültekin Uysal’ın açıklamasına yer vermeyeceksiniz? Sizin demokrasi anlayışınız bu mu? Demokrat parti kadar haksızlığa uğrayan hiçbir parti yoktur. Bu Demokrat parti ülkeye demokrasiyi ve parlamenter sistemi getiren bir partidir.

Bu parti seçim meydanlarında kefen giyenlerin partisi değil. Darağacında kefen giyenlerin partisidir. Çocukları okullarda işte bunlar düşüklerin çocukları diye aşağılanmaya çalışılanların partisidir. Teşkilatlarının cezalandırıldığı partidir. Bu partini güçlenmesini istemeyenler olabilir.

Çünkü bizim tabanımızın sayesinde ayakta duruyorlar. Fakat basın neden Demokrat partiye yer vermiyor. Basın neden korkuyor? Yandaş basın veremez. Onu biliyoruz! Fakat yandaş olmayan basın neden korkuyor? Demokrat partini tüzüğü bellidir. Cumhuriyetçilik, maneviyatçılar, milliyetçilik, mukaddesatçılık, ıslah atçılık, reformculuk, inkılâpçılık, hürriyetçilik, sosyal devletçilik, sosyal adaletçiliktir. 

Ülkenin bölünmez bütünlüğünü korumak.  Vatandaşının sırtını pek, karnını tok olmasın sağlamak önemli görevidir. Böyle ilkeleri olan bir partiden basında korkuyorsa pes artık. Hangi partide böyle bir ilkeler var. Bazı yaşanmış olaylar var. Yaşadığım bir olaydan bahsedeyim. Referandumda miting yapmaya karar verdik. Salon vermediler. Bizde meydan mitingi yapmak için. Müracaatımızı yaptık.

Bize gelen cevap 9 Nisanda emniyet gerekli emniyeti alacaktır denildi.  28 Mart sabahı iki polis memuru geldi. Evrak getirdik dediler. İmzamı attı evrakı teslim aldım. Hemen okumaya başladım. Meydanın izni seçim kurulluna geçmiştir. Müracaatınızı seçim kuruluna yapacaksınız deniliyordu. Hemen bir dilekçe yazdık. İl başkanımız dilekçeyi seçim kuruluna götürdü. Müracaatın günü geçti demişler.

 Dün saat 17,00 de müracaat bitti denildi. Bir gün önce müracaat süresi bitiyor. Bize ertesi gün sabah müracaatı seçim kuruluna yapacaksınız diyorlar. Görüyor musunuz?  Nasıl engelleniyoruz? Daha buna benzer çok şeyi de genel başkandan dinledim. Buradan yandaş olmayan medyaya sesleniyorum. Lütfen DP genel başkanı ve milletvekili olan Gültekin Uysal’ın açıklamalarını siz bari engellemeyin.

Donanımlı ve köklü bir partinin genel başkanı olan Gültekin Uysal’ın açıklamalarına haberlerinizde yer veriniz. Yer vermediğinizin sebebini bizlere ulaştırılsanız memnun oluruz. Bizde ona göre tedbirimizi alırız. Buradan Bütün demokratlara sesleniyorum. Biz bütün zorluklarla mücadele ediyoruz. Gelin Demokrat partinin çatısı altında toplanalım.

Bu partiye bu ülkenin ihtiyacı olduğu artık anlaşılmıştır. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Ülkenin, çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği için. Elle ele, omuz omuza, birlik olalım. Bir elin nesi var? İki elin sesi var. Haydi demokratlar yuvaya. Herkes eteğindeki taşları döksün. Birlik beraberlik olma zamanıdır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere!

                                                   24 – 11 – 2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23