Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DEMOKRATLAR NEREDESİNİZ

DEMOKRATLAR NEREDESİNİZ


 

Ülkede o kadar demokrat geçinen var ki. Kimin demokrat olduğunu anlamak dahi zorlaştı. Bu demokratlar eskiden bir çatı altında toplanırdı. Demokratların bir ilkesi vardır. Cumhuriyetçilik, Atatürkçülük, Milliyetçilik, Maneviyatçılık, Hürriyetçilik, Sosyal adaletçilik, Sosyal devletçili gibi ilkeleri vardır. Bu ilkeler doğrultusunda siyaset yaparak bir çatı altında birlikte olurlardı. Bu demokratlar ülke ve millet menfaatini kendi menfaatlerinin önünde tutarlardı. Şimdi ise kişisel menfaatlerini ön plana çıkararak başka partilerin çatısı altında siyaset yapmayı yeğlediler. Bu ilkelerin sizin yanınızda bir anlamı kalmadı ise sizlere diyecek bir şeyim yok. Fakat hala demokratım diyorsanız? O zaman sizlere bazı hatırlatmalarda bulunacağım. Cumhuriyetçiyim diyorsanız? Cumhuriyet dönemini reklam arası gören bir zihniyetle nasıl birlikte olabiliyorsunuz? 29 Ekimi yas gün. 10 Kasımı bayram edilebilinir diyen. 2023 senesinde cumhuriyetin kaldırılacağını ima edenlerle nasıl bir çatı altında olabiliyorsunuz? Atatürkçüyüm diyorsanız? Atatürk ismini ağızlarına almayanlar ile neden birliktesiniz? Her fırsatta Atatürk´ü itibarsızlaştırmaya çalışanlarla ile bir çatı altında olmak sizi rahatsız etmiyor mu? Atatürk ismin çok yerden kaldıranların bu yaptıklarını tasvip ediyor musunuz? Milliyetçi ruhunuzu kayıp mı ettiniz? Bilhassa Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına almış bir partiyiz diyenlerin. Bu söylemi sizi huzursuz etmiyor mu? TC ibaresi bulunan yerlerdeki tabelalar oranı milli olduğunu gösterir. TC´nin kaldırılması sizleri rahatsız etmiyor mu? Eskiden milli savunma bakanlığı deniyordu. Şimdi millisi kaldırıldı savunma bakanlığı oldu. Milli kelimesinin kaldırılmasının sebebi nedir? Sırf milli kelimesini kaldırmaktır. Maneviyatçıyım diyorsanız? Manevi değerlerimiz birer birer yok ediliyor. Siz çocukluğunuzda andımızla büyümediniz mi?  Nerede şimdi andımız? Kaldırıldı! Neden? Irkçılık içeriyor diye. Çocuklarımıza milli şu aşılıyor diye. Ve içerisinde Türk ve Atatürk kelimeleri geçiyor diye kaldırıldı. Anayasa mahkemesi ırkçılık içermediğine karar verdi. Milli bayramlarımız erozyona uğratıldı. Coşku ile milli bayramlarımızı kutlayamıyoruz. 10 Kasımda atamıza saygımızı gereği gibi gösteremiyoruz.

Hürriyetçiyiz diyorsunuz? Nerede kaldı kişisel hürriyetler budandı. Her olayda basın yasağı konuyor. Özgürlükler ve hürriyetler kısıtlandı. Düşünce ve fikir özgürlüğü diye bir şey kalmadı. Kişilerin mahremiyetleri dahi ayaklar altına alındı. Makul şüpheden insanlar tutuklanır hale geldi. Hak ayranlara polis engeli konuldu. Siz demokratlar sokaklar yürümekle aşınmaz denen bir misyondan gelen kişilerdiniz. Sizin için herkes şu anda özgürce düşüncesini ifade edebiliyor mu? Şayet edebiliyor derseniz? Bir devlet yöneticisini eleştirin bakalım? Neler gelir başınıza?

Sosyal adaletçiyim diyorsanız? Sosyal adaleti sağlamak için. Öncelik vatandaşın karnının tok sırtının pek olmasını sağlamak birinci görevimizdir diyen bir misyonun temsilcileri idiniz. Herkese iş aş vermek görevimiz diyordunuz? Şimdi ayrımcılığın yapıldığı bir zihniyetle birliktesiniz. AKP üyesi olanlara işte var. Aşta var. Diğerleri bu ülkenin vatandaşı değil mi? Nerede kaldı sizin sosyal adalet anlayışınız?

Sosyal devletçiyim diyorsanız? Sosyal devlet vatandaşları arasında ayrım yapar mı? Şimdi devlet sosyal adaleti bir kenara bıraktı. Sadaka kültürünü milletin kafasına yerleştirdi. Yardım paketleri hep AKP´ye kayıtlı üyelere gidiyor. Yardım arabasına bir yetkili konuyor. AKP´ye üye olana yardım paketi veriliyor. Yanımda kimliğim yok diyen. Kayıt yaptırmadığı için. Yardım paketi alamıyor. Bunları kabullenmeyen siz demokratım diyenler. O zaman bu ilkelere sahip olan partinize geri döneceksiniz.

Bu ilkelere sahip olan partinin çatısı altında demokratım diye duranların bazıları da. Gidiyor bir parti kuruyor. Ya kardeşim! Ülkede parti enflasyonu varken başka bir parti kurmaya gerek var mıdır? Ülke tek adamlığa doğru gidiyor. Ayrıca ülke bölünme tehlikesi ile karşı karşıya hala bunu göremiyorsanız siz demokrat falan değilsiniz? Kendi kendinizi kandırıyorsunuz. Demokratım diyen. Demokrasinin savunucusudur. Bu gün ülkede demokrasi falan kalmadı. Demokratın asli görevi özgürlükleri savunmaktır. Vatanının bölünmez bütünlüğünü korumaktır. Vatandaşın bireysel haklarını savunmaktır. Vatandaşının karnının tok sırtının pek olmasını sağlamaktır. Ayrımcı değil. Birleştirici olmaktır. Irk ayrımcılığına izin vermemektir. Laikliği savunmaktır. Bu gün laiklik olmayan ülkelerin halini görüyoruz. Ülkemiz o ülkelerin durumuna düşmedi ise laiklik sayesindedir. Bütün demokratım diyenlerin bir çatı altında toplanmasının zamanı gelmişte geçmiştir bile. Ülkemizi bu demokratların birleşmesine ihtiyacı vardır. Gelin bir olalım! Birlik olalım! El ele gönül gönüle olalım! Taşın altına hep birlikte elimizi sokalım. Ülkenin durumuna demokratlar olarak çare arayalım. Ayni görüşte olup da başka parti çatısı altında olanlara sesleniyorum. DYP, yeni kurulan ANAP ve adalet partisi gibi partiler. DP çatısı altında birleşmelidir. Tavanda birleşme olmuyorsa biz tabanda birleşmeyi gerçekleştirelim. Tavanı birleşmeye mecbur edelim. Haydi! Demokratlar DP çatısı altında birleşelim. Bu ülke sizlerden bunu bekliyor. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 18 ? 11 ? 2015 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44