Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DEMOKRATLARA AÇIK ÇAĞRI

DEMOKRATLARA AÇIK ÇAĞRI


Sizler demokrat çatısı altında iken bu günkü olaylara isyan edenlerden idiniz. Yanılışı desteklemek yanlışa ortak olmaktır. Bu yanlışı desteklemek sizi vebale ortak edecektir. Bu vebale daha fazla ortak olmayın. Demokrat çatısı altından AKP´ye giden birisi şehit cenazesinde yanımıza geldi. Aynen şunu söylüyor. ? Askere (teröristlere) dokunmayın demişler. Böyle bir şey nasıl olur? diye bize dert yanıyor. Dert yanıyor da! Hala AKP´nin kayığına biniyor. O zaman ne işin var orada. Gel demokrat çatısı altına. Bir şehit, iki şehit derken günde 15- 16 şehit verdiğimiz günler oldu. Hiç mi bu yanlışlıktan vicdanınız sızlamıyor? Bu günkü olayların sorumlusu iktidardan başkası değildir. Açılım dediler açıldılar saçıldılar. Teröristleri Haburda davul zurna ile karşılattılar.  Sınırda ilerisi için güzel olaylar gerçekleşiyor dediler. Oslo da terör örgütünün üst düzey yöneticileri ile gizli görüşmeler yaptılar. Diyarbakır da Kürtçe türküler eşliğinde halaylar çektiler. HDP´liler ile Dolmabahçe de mutabakat imzaladılar. Barış süreci diye bir süreç ortaya atılar. Bu barış süreci ile PKK´ya dokunulmazlık getirdiler. Askeri kışlaya, polisi karakola hapsettiler. 7 Haziran da iktidarı kaybedince. Barış sürecini buzdolabına koydular. Dolmabahçe mutabakatını yok saydılar. Terörü azdırdılar. O günde bu tarafa 400´ze yakın şehit verdik. Siz demokratlar olarak bu olanların doğru olduğuna inandınız mı? Bir defa güçlü olan hiçbir zaman barış istemez. Barışı daima güçsüz olan ister. Devletin bir terör örgütüne barış önerisinde bulunması görülmüş değildir. Bu hatanın en büyüklerindendir. Terör sorunu devletin sorunudur. Devletin sorunu! Demokratik olan bir ülkede mecliste çözülür. Siz demokratların destek verdiği iktidar bu sorunu kendi partisinin sorunu gibi algılayarak, meclisi hiçe saymıştır. Bunlar iktidarın yaptığı yanlışlardır. Bu yanlışlıkları yapmasına sebep olanlarda siz demokratlarsınız. Çünkü bu yapılan yanlışları göre göre desteklemeye devam ettiniz.

Ey demokratlar bu ülke bizim hepimizindir. Başka bir Türkiye yok. Bir tek Türkiye var. Bu vatanın her karış toprağında şehitlerimizin kanı var. Her birimizin atalar ya Çanakkale de kalmıştır. Ya da kurtuluş savaşında kalmıştır. Türk milleti özgürlükçü bir millettir. Çanakkale de esir yaşamaktansa özgür ölmeyi yeğleriz diyen. Ataların torunları bunu asla utmamalıdır. Böyle bir milletin torunları barış sürecinde. PKK´nın yaptıklarını görmezlikten gelen bir iktidarı hala desteklemeye devam edemez. O atalarının kemiklerinin sızlatılmasına göz yumamaz. Bu olayların çözümü demokratlar ile mümkündür. Çünkü bu iktidar kendi arasında dahi biriliği beraberliği sağlayamıyor. Kendi partisinde demokrasiyi uygulamayan bir parti ülkede demokrasiyi hiçbir zaman uygulayamaz. Şimdi iktidarın yanındasınız. İki üç kişiden başkası konuşabiliyor mu? Konuşmak isteseniz dahi sizi konuşturmazlar. Demokrat olan kişi bunu içine sindiremez. Ülkenin kurtuluşu demokratlardadır.    Senlerce ezan susmaz bayrak inmez sloganı ile siyaset sahnesinde rol aldınız. Bizde can verilir toprak verilmez sloganı ile siyaset sahnesinde rol aldınız. Ege de 16 ada, adacığın yunanlılar tarafında istila edilmesine nasıl tahammül ediyorsunuz? 10 ayda 400 şehit verilmesine hiç mi tepkiniz olmayacak? Canlı bombaların ülkede cirit atmasına hiç mi ses çıkarmayacaksınız? Bu iktidar terörle mücadelede yetersiz kalmıştır. Açıklamalar benim vicdanımı sızlatıyor. Bir bizde ölüyorsa bunun karşılığı olarak 4-5 onlardan ölüyor diye mukayese edilmesi içimi yakıyor. Sizin vicdanınız hiç mi sızlamıyor?  İsterse bir askerimin bir polisimin karşılığı olarak 100 terörist öldürülsün. Bu evlatlarımızın bir tanesine bile değişmem. Eskiden ateş düştüğü yeri yakıyor deyip geçiyorlardı. Şimdi bütün ülkeye ateş düşüyor. Bunun farkında değil misiniz? Ey demokratlar!  Yanlışı desteklemek yanlışa ortak olmaktır. Vebali olanı desteklemek vebale ortak olmaktır. Şirk koşanı desteklemek ve onlarla birlikte olmak şirke ortak olmaktır. Kendinizi kurtarmanın tek yolu var. Zararın neresinden dönersen kardır derler. Sizler de dönün artık bu yanlışlıktan. Dönün artık vebal altında kalmaktan. Bu şehitler yarın mahşerde bizden değil sizden davcı olacaklar. Bizim yakamıza yapışmayacaklar. Sizin yakanıza yapışacaklar. Benim çocuğumu yetim bıraktınız. Diye size söyleyecekler. Dönün yuvanıza! Kapımız herkese bu dava için açıktır. Sizler birilerine darılarak gitmiş olabilirsiniz. Söz konusu ülkenin menfaati ise gerisi teferruattır. Ülke için dargınlık kırgınlık olmaz. Çünkü çocuklarımızın torunlarımızın geleceği mevzubahistir. Bizler beli bir yaşa gelmiş insanlarız. Atalarımız nasıl bizler için. Canlarından olarak bizi özgür yaşmamız için bir vatan toprağı bırakmışlarsa. Bizde çocuklarımıza ve torunlarımız öyle bir vatan bırakmalıyız.

Evet demokrat partiden ayrılıp AKP´ye gidenler. Ülkenin geleceği ve çocuklarınızın geleceği için. Ve kendinizi vebalden kurtarmak için. Partinize geri dönün. Benim patim barajı aşamaz deyip de istikrar için AKP´ye oy verenler partinize sahip çıkım bu demokratlara bir çağrıdır. Partimizin kapısı herkese açıktır. Sizleri ülke ve çocuklarınızın geleceği için. Demokrat çatısı altında birleşmeye çağırıyorum. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 06 ? 04 ? 2016 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44