Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DENETLEME ŞİRKETİNİ ELEŞTİRMEK

DENETLEME ŞİRKETİNİ ELEŞTİRMEK


Denetleme şirketini eleştiren ya cehalettendir ya da ihanettendir. MCKINSEY denetim şirketi ile ekonomimizi denetlemesi için anlaşma yapıldı. Ekonomimizin yabancılar tarafından yönetilmesine tepki göstermeyen bir iktidar var. Birde iktidarın ortağı Devlet Bahçeli var. AKP´nin şimdiye kadar savunuculuğunu yapan Dilipak dahi eleştiriyor.

Bu eleştirenlere hazineden ve maliyeden sorumlu damat Berat Albayrak şöyle cevap veriyor. ?Eleştirenler ya cehalettendir. Ya da ihanettendir? diyor. Sayın bakan bu ülkede o kadar ekonomist var ki? Sizin anlaştığınız şirketin elemanlarına taş çıkartırlar. Neden bunlar olmadı da? Yabancılar oldu? Bu MCKINSEY denilen şirket bizim bağdaşamadığımız devletlerinde danışmanlığını yapıyor.

Bunların arasında İsrail de var. Danışmanlığa gerek duyan ülkeler geri kalmış ülkeler. Genelde Arap ülkeleri ve güney Afrika ülkeleri bulunmakta dadır. Bu ülkelerin yönetimleri pozitif ilime değer vermeyen ülkelerdir. Ülke olarak ekonomimizi yönetecek elemen yetiştiremedi isek bu Türkiye´nin ayıbı sayılır. Tabi başka ülkeler bunu böyle düşünecektir. Hâlbuki öyle ekonomistlerimiz var ki? Amerikan şirketinin elemanlarını ceplerinde çıkarır. Her nedense bu anlaşma için konuşmayan yalnız cumhurbaşkanı.

Eleştirenler dahi cevap vermiyor. Maliye bakanı cevap veriyor. Verdiği cevabı da görüyorsunuz. Eleştirenler ya cahil. Ya da ihanet ediyor. Bu MCKİNSEY ile anlaşmalarına bir türlü bir mana veremiyorum. Böyle şirketler az buz paraya imza atmazlar. Benim bildiğim iki ekonomist var. Ufuk Söylemez ve İlhan Kesici bunlar parada almadan bu hizmeti yaparlardı. Benim kafamda bazı nedenlerden dolayı Türk ekonomist istemediler. Bazı kirli işleri yabancılar ört bas eder. Fakat Türk ekonomistler bunu örtbas etmez. Tasarruftan bahsediliyor.

Bu şirket ile hangi para birimi üzerinden anlaştıkları ve ne kadar ücret ödeneceği açıklanmıyor. Hani dolarla anlaşma yapılmayacaktı? Yüzde yüz bu anlaşma dolar üzerinden yapılmıştır. Sayın bahçeli ahkâm kesiyor. ?Garibanlar kemer sıkıyor. Fırsatçılar fiyatları artırıyor. Bunlar tespit edilip cezalandırılsın? diyor. Elektrik ve doğalgazı da mı fırsatçılar artırıyor? Bunu söylesen ya? Şimdi kış mevsimine giriyoruz. Doğuda kaçak elektrik kullanımı artar. Elektrik faturalarından kaldırın kaçak elektrik parasını. Her il kaçak elektrik parasını kendisi ödesin. % 70 % 60 kaçak elektrik kullana iller var.

Balıkesir de kaçak elektrik kullanımı % 10´nun altında. Neden %70- % 60 kaçak elektrik kullananların parasını bizlere ödetiyorsunu? TRT payını kaldırın. TRT´nin vatandaşın parasına ihtiyacımı var? Kaldırın sabit telefonlardaki sorma ve parasını. Konuşsan da konuşmasan da 20 küsur lira parayı ödetiyorlar.  Sayın bahçeli bunların kaldırılmasını gündeme getirsin. Esas fırsatçılar bunlar. Devlet sayesinde fırsatçı oluyorlar. Milleti hem devlet zamlarla soyuyor. Hem de kurumlara soyduruyor. Ekmeğe yapılan zam durduruldu.

Gidin AVM´lere 5 kiloluk ayçiçeği yağı olmuş 44 lira. Enflasyon rakamlarını yazmıştır. İlgili kurum %24- %25 den aşağı açıklamaz demiştim. Amma gerçek enflasyon olmayacak demiştim. Piyasanın enflasyonu %40´ın üzeridedir. Yılbaşında bu anlaşma yapılan şirket. Üç aylık dönemin raporunu verecek. Bu şirket şunlara zam yapın derse diyecek. Onların dediğimi olacak yoksa? İktidar zamları kendisi mi belirleyecek? Amerika BOR madenini almak için can atıyor. Bu şirket en iyi gelir getirecek bu BOR madeni satın derse satacak mısınız?

Devlet Bahçeli Derviş olayını getiriyor. Bu şirketle anlaşmayı makul göstermek için. Dervişi getiren kararnameye imza atanlardan birisi olduğunu unutuyor. Derviş bakan yapıldı. Bir Amerikan şirketine ülkenin ekonomisinin teslim edilmesinden rahatsızlık duymayana ben milliyetçi demem. Birde bakan bey yerli ve milliğimizi düşündük diyor. Ekim, Kasım ve Aralık ayları enflasyonu yine yüksek çıkacaktır. Bakan bey yılbaşına kadar enflasyonu tek haneye düşüreceğiz demişti. Bırakı tek haneye düşürmeyi sabit tutamadılar.

Turpun büyüğünü heybeden Ocak ayında çıkaracaklar. Bütün vergilere zam yapılacak. Kendinizi şimdine buna göre hazırlayın. Sakın ha açılmayın. Millete veriyorlar talkımı. Kendileri yiyor salkımı. Tasarruf yapın diyorlar. Sarayın günlük masrafı 1 milyon 800 yüz lira. Asgari ücret ne kadar?  Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 04-10-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44