Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DEVAMLI GÜNDEM DEĞİŞİYOR

DEVAMLI GÜNDEM DEĞİŞİYOR


Referandum geçti. Verilen vaatler unutuldu. Hani OHAL kalkacaktı. Avrupa dahi OHAL kalksın diyor. Fakat cumhurbaşkanı Fransa için ?sen önce kendi ülkendeki OHAL´İ kaldır? diyor. Fransa da ki OHAL bizdeki gibi değil ki. Onlar belli bir konu üzerinde OHAL koyuyorlar. Geçmiş dönemlerde bizim ülkemizde de OHAL uygulandı. Nerede uygulandı?

Doğunun bir bölümünde. O zaman neden OHAL getirilmişti. Terör olduğu için. Bizdeki OHAL ile her şey yapılıyor. Fransa OHAL ilan etmiş amma yalnız terörle ilgili olarak. Bizdeki gibi KHK ile iş yapılmıyor. Bizde atamalar. Görevden almalar, aklına ne gelirse KHK ile yapılıyor. Referandumda hayırcılar neye dayanarak engellendiğini zannediyorsunuz? OHAL yüzünden engellendi. Referandum geçeli üç hafta oldu. Referandum sürecinde iktidarın verdiği vaatlerden hiç birisine el atılmadı. Hani terörün bitirilmesi için. Atılmış bir adım var mı? Ekonominin düzelmesi için altmış bir adım var mı? İşsizlik için atılmış bir adım var mı?

Atılan tek adım var. Referandumda harcanan paraların vatandaştan alınmasıdır. Mesele buraya gelmişken size bir su faturasından bahsedeyim. Kullanılan su bedeli 2.42 fatura 12.50 yanlık okumadınız. Bende yanlış yazmadım. Bu vatandaşın parasını cebinden almak değil de nedir? Referandumdan sonra gündemi meşgul eden meselelere bakalım. 2019 da yapılacak cumhurbaşkanı seçinde kim aday olsun. Bir defa parti genel başkanları cumhurbaşkanlığına aday olmasın. Bilhassa bu partili cumhurbaşkanı olayından sonra bu sakıncalıdır. Şimdi sayın cumhurbaşkanımız ayni zamanda AKP´nin genel başkanı olacak.

21 Mayısta yapılacak kongreden sonra. Şimdi partiye kayıt olmakla partili cumhurbaşkanı oldu. Kongreden sonra Hem parti genel başkanı olacak. Hem de cumhurbaşkanı olacak. 2019 seçimlerine hem parti genel başkanı olarak cumhurbaşkanı adayı olacak. Hem de cumhurbaşkanı olarak aday olacak. Bu ne demektir? Yarışa % 50 önde başlayacak demektir.  Bu durumda başka bir adayın cumhurbaşkanı seçilme şansı olur mu? Şimdi gündemde cumhurbaşkanlığı seçimi tartışılıyor. Abdullah Gülün ismi telaffuz edilmeye başlandı. Abdullah Gül olunca ne değişecek. Din ağırlıklı bir siyasetçinin karşısına. Yine din ağırlıklı bir siyasetçi çıkarılacak. Hem de bütün yetkilere sahip başkan olarak.

Bakın herkesin gözünden kaçan bir mesele var. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Putin geniş kapsamlı bir anlaşma yapmışlar. İmzalar atılmış. Putin bu anlaşma burada kalmasın. Mecliste görüşülsün diyor. Hâlbuki böyle anlaşmaları yapmak ve imzalamak başkanın tek elinde olmasına rağmen bu anlaşmaların mecliste görüşmesini istiyor.

Bu ne demektir. Siz referandumda bu yetkiyi almış olabilirsiniz. Ve tek adam olmuş olabilirsiniz. Ben tek adamlığı kabul etmiyorum. Bu anlaşmadan milletin vekillerinin de haberi olsun demektir. Bakalım cumhurbaşkanı bu anlaşmaları mecliste görüşülmesini sağlayacak mı? Ben bu anlaşmaların mecliste görüşüleceğini tahmin etmiyorum.

Şimdi 21 Mayıstan sonra kabine değişikliği yapılacak mı? Yapılmayacak mı? Şayet kabinede değişikliğene gidilir ise. Bu AKP´nin planladığı bir değişikli mi olacak? Yoksa Devlet Bahçeliye verilmiş bir sözden dolayı mı kabine değişikliğine gidilecek?  Artık AKP ile Devlet Bahçeli koalisyon ortağı oldular. Siz bakmayın Devlet Bahçelinin yok FETÖ ile bağlantısı olanlar varmış gibi sözler söylediğine. Devlet Bahçeli şimdi tabanının gazını almaya çalışıyor.

Referandum bitti ortaklık bittiye getiriyor. Getiriyor da uyum yasalarına destek vereceğini de söylemeden geçemiyor. Devlet Bahçelinin siyaset öyle bir hal aldı ki? Tavşana kaç, tazıya da tut hesabına döndü. Türkiye önünü göremez hale geldi. Vatandaşın yarınına güveni kalmadı. Hiç kimse önünü göremiyor. Her şeyi zamana bırakmış durumdalar. Devamlı gündem değiştirilerek vatandaşa referandumda verdikleri sözleri unutturmaya çalışıyorlar. Öncelikli olarak OHAL kaldırılmalıdır. OHAL varken demokrasiden bahsedilemez. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 06- 05- 2017 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44